Search
Close this search box.

Public cloud of hybride cloud? De afwegingen  

Deel nu

Overweeg je om jouw IT-infrastructuur te migreren naar de cloud, maar ben je nog niet zeker welke oplossing het beste bij jouw organisatie past? In deze blog licht Leendert Bredemeijer​, accountmanager bij Proact, toe wat de voordelen van een hybride cloudoplossing zijn ten opzichte van een public cloudoplossing. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken en een oplossing kiezen die echt bij jouw organisatie past.

Nadelen public cloud

Als je kiest voor een public cloudoplossing van bijvoorbeeld Microsoft, Google of Amazon, moet je in de mal passen van die aanbieder. Die mal, die past misschien niet altijd bij jouw wensen en behoeften. Wil je meer flexibiliteit, kun je misschien beter kiezen voor een on-premise-oplossing of gaan voor een IT-serviceprovider die private cloudoplossingen biedt. Ook qua kosten kan dat een goede optie zijn. Bij een public cloudoplossing kan je nogal eens onaangenaam verrast worden. Als je kiest voor een IT-servicepartner die cost-control-services biedt, kun je langetermijnprijsafspraken op maat maken met wellicht minder prijsschommelingen. Zo heb je altijd inzicht in je IT-uitgaven en kun je het kostenplaatje optimaliseren.

Waarom kiezen voor een hybride cloud?

Een hybride cloudmodel biedt je als organisatie de mogelijkheid om on-premise-oplossingen te combineren met private of public clouddiensten. Zo kun je precies die combinatie kiezen die optimaal past bij de door jou te behalen doelstellingen. Een van de belangrijkste voordelen van een hybride cloudmodel is de schaalbaarheid en flexibiliteit die het biedt. Zo kun je gevoelige gegevens en kritieke applicaties dicht bij je medewerkers plaatsen, in een on-premise-omgeving. Public clouddiensten kun je dan gebruiken voor minder gevoelige data en systemen en voor workloads die sterk en snel moeten kunnen op- en afschalen. Deze combinatie geeft je de flexibiliteit om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden en de mogelijkheid om nieuwe kansen te benutten, terwijl de veiligheid optimaal is. Daarnaast kan wet- en regelgeving voor sommige organisaties een belangrijk aandachtspunt zijn, waarbij de keuze voor een hybride cloudoplossing betere bescherming biedt voor data dan een public cloudoplossing.

Optimale IT-infrastructuur

Met een hybride cloudmodel kun je de meest optimale IT-infrastructuur bouwen om je bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Het biedt schaalbaarheid, flexibiliteit, kostenbesparing, veiligheid en compliance, plus betere prestaties en beschikbaarheid. Door gebruik te maken van een combinatie van on-premise, private en public clouddiensten, creëer je een hybride cloudmodel dat perfect aansluit bij je behoeften en je helpt succesvol te zijn.

Meer weten?

Waar moet je allemaal rekening mee houden in jouw reis naar de (hybride) cloud? Download dan nu onze whitepaper ‘De weg naar de cloud: public of hybride?’

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.