Search
Close this search box.

De Digitale Werkplek

Voor elke organisatie is het essentieel om een moderne en flexibele werkomgeving te bieden aan haar medewerkers. De digitale werkplek is de oplossing die jouw organisatie in staat stelt om altijd en overal productief te zijn. Bij Proact begrijpen we de uitdagingen waar organisaties mee te maken hebben bij het inrichten van een digitale werkplek.

De moderne en veilige werkplek in de cloud

Verhoogde productiviteit

Moderne werkplekoplossingen bieden een naadloze integratie van applicaties en apparaten die samenwerking gemakkelijker maken en de productiviteit kunnen verhogen.

Flexibiliteit

Door moderne werkplekoplossingen hebben medewerkers de mogelijkheid om overal te werken, wat zorgt voor meer flexibiliteit en een betere balans tussen werk en privé.

Verbeterde veiligheid

Betere beveiligingsmaatregelen om bedrijfsgegevens en -systemen te beschermen worden geboden door moderne werkplekoplossingen.

Kostenbesparing

De consolidatie van hardware en software en het gebruik van cloudoplossingen kunnen kosten besparen en de efficiëntie verbeteren.

Welkom in de moderne wereld van de digitale werkplek

Als IT-beheerder ben je dagelijks druk met het realiseren van de ideale werkomgeving voor je collega’s. Updates zijn continu noodzakelijk en werknemers rekenen erop dat de servers altijd bereikbaar zijn. Tegelijkertijd is de hoogst mogelijk security vereist om bedrijfseigendom, gevoelige data en waardevolle gegevens te beschermen.

Hoe zorg je als IT-manager voor een prettige en veilige werkomgeving voor je collega’s?

Klaar om jouw werkplek oplossing te transformeren?

De moderne en veilige werkplek in de cloud

Bijna alle facetten van een bedrijf zijn afhankelijk van de IT. Het beheer is vanzelfsprekend een belangrijke, maar ook gecompliceerde taak waarvan de eisen alsmaar toenemen. Dat de transitie naar de digitale werkplek plotseling in een stroomversnelling terecht kwam zorgde ervoor dat de werkdruk op IT-managers alleen maar groter is geworden. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Want specialisten in cloud based services zijn in staat om je te ondersteunen. Door competenties en kennis te verenigen creëer je samen een prettige en veilige digitale werkomgeving. De stap naar moderne werkplekken is hierdoor opeens een stuk minder groot.

Waarom Proact?

Wij weten dat het beheer van moderne werkplekken een complexe taak is. Als IT-beheerder weet je precies wat er binnen jouw onderneming speelt. Je bent op de hoogte van de huidige infrastructuur en weet wat de eisen en ambities zijn. Wij zijn een Microsoft Gold Cloud Platform partner en begeleiden bedrijven bij de transitie naar een moderne werkomgeving. Ergens in het midden ligt digitale werkplekbeheer met oog voor individuele medewerkers. Door als partners samen te werken zorgen we voor veilige en prettige werkplekken voor al je collega’s.

Van legacy software en on premise servers naar de cloud

Je bent niet de enige IT-manager die doorheeft dat de huidige infrastructuur verouderd is maar huiverig is om een compleet nieuw pad in te slaan. Wat gebeurt er met de data die op on premise servers staan? Daarnaast is legacy software meestal geen succesvolle combinatie met een moderne workspace in de cloud. Hoe garandeer ik als IT-beheerder een vloeiende transitie voor mijn collega’s?

Microsoft Azure is een compleet platform met talloze applicaties. De overstap naar de cloud is een kwestie van geleidelijke overstappen naar IaaS, PaaS en SaaS. Gebruiksgemak, flexibiliteit en veiligheid worden daarbij nooit uit het oog verloren. Als ervaren cloud provider gaan wij graag samen met jou op reis richting een moderne werkomgeving.

We zijn ook goed op weg geholpen in het gebruik van onze nieuwe omgeving. Zo maken we optimaal gebruik van de mogelijkheden die de moderne werkplek biedt. In het geval van een probleem is het contact met Proact zo gemaakt en het is ook fijn dat we de mensen daar persoonlijk kennen. Dat zorgt er toch voor dat er geen drempel is en dat de geleverde service precies is wat we nodig hebben.”

Een naadloze transitie naar een moderne werkplek

Wellicht sta je als IT-manager niet te trappelen om flexibele werkplekken. Dat begrijpen we best, aangezien het op het eerste gezicht een hoop extra werk en onzekerheid met zich meebrengt. Bedenk wel dat de duur van de transitie vaak wordt overschat. Want een gespecialiseerde cloud provider volgt een vast en grotendeels geautomatiseerd proces.

Daarbij worden de specifieke eisen en ambities van ondernemingen niet uit het oog verloren. Maar je weet wel gelijk zeker dat je de juiste protocollen volgt voor de beveiliging van een netwerk. Onmisbaar, want security is de eerste prioriteit voor het beheer van digitale werkplekken.

De digitale werkplek biedt uw bedrijf zekerheid

Een werkplek in de cloud, op het eerste gezicht lijkt het minder veilig. Data en documenten staan op servers die vanaf iedere locatie toegankelijk zijn. Desondanks is de cloud uiteindelijk stukken veiliger dan ouderwetse alternatieven. Iedereen binnen een bedrijf werkt namelijk altijd in dezelfde omgeving. Hierdoor is het voor netwerkbeheerders mogelijk om het overzicht te bewaren. Bovendien hoeven medewerkers niet zelf op zoek naar alternatieven om bestanden te delen en met elkaar te communiceren.

Een ervaren cloud provider zorg ervoor dat de veiligheid van de IT binnen jouw onderneming aan de hoogste eisen voldoet. Moderne werkplek beheer outsourcen geeft plaatselijke IT-beheerders de gelegenheid om alle medewerkers een veilige en flexibele workspace aan te bieden.

Ransomware: oplossen en voorkomen

In het nieuws verschijnen steeds vaker berichten over grote bedrijven die gehackt zijn door ransomware. Kleine ondernemingen zijn hier ook de dupe van. Je medewerker kijken naar jou als IT-beheerder voor een oplossing. Helaas is dat niet zo eenvoudig. Want hoewel gijzeling met ransomware steeds vaker voorkomt, komen IT-managers hier niet dagelijks mee in aanraking. Een groot deel heeft nog nooit met een dergelijke aanval te maken gehad.

Door een betrouwbare cloud partner in te schakelen heb je deze expertise wel in huis. Hierdoor heb je de expertise om op terug te vallen en het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Bovendien voorkomt Proact aanvallen door te zorgen voor de hoogst mogelijke veiligheid.

In een jaar één minuut downtime in januari levert me op de kerstborrel nog steeds klachten op. Voor mij is het geen optie om een servicedesk in India te bellen waar ik een nummer ben. Dat kan ik me niet permitteren. In dat geval heb ik veel liever een partij dichtbij, waarvan ik weet dat zij op de hoogte zijn hoe belangrijk dit voor ons is. Als ik Proact midden in de nacht bel lijkt het wel of het hele bedrijf wakker is. Dat is de support die ik nodig."

Contacteer

een van onze specialisten

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.