Zoek
Sluit dit zoekvak.

Neem contact op met onze service en support

Proact support is altijd dichtbij en we zijn 24/7 bereikbaar

Jouw eerste aanspreekpunt – Toegang tot het serviceportaal

Jouw belangrijkste aanspreekpunt is ons Service Portal. Hiermee kun je incidenten melden, verzoeken indienen en wijzigingen indienen met behulp van formulieren die zijn ontworpen voor jouw specifieke diensten, algemene hulp of informatie vragen, onze kennisbank doorzoeken en bestaande gevallen bekijken en daarover rapporteren. Instructies voor het verkrijgen van toegang tot het serviceportaal

Neem contact op via de telefoon of email

Als je een dringende vraag hebt – raden we aan ons altijd te bellen – als je een incident met prioriteit 1 hebt of als je een zaak wilt escaleren. De lokale Servicedesk in elk Proact-land is hieronder te vinden.

Neem contact op

We horen graag van je. Bezoek ons, bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.