Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moderniseer jouw datacenter

Upgrade jouw infrastructuur om deze af te stemmen op jouw zakelijke doelstellingen.

Verhoog de waarde van jouw bedrijf door jouw datacenter te moderniseren

Terwijl cloud computing veel voordelen biedt, is het niet altijd de beste keuze voor elke workload of toepassing. 

Het moderniseren van datacenters kan op lange termijn leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen door verbetering van de operationele efficiëntie, optimalisatie van energieverbruik en vermindering van downtime. Ten slotte zal het implementeren van automatisering in jouw on-premises infrastructuur de beheer- en onderhoudslast van jouw team verminderen en tegelijkertijd meer consistente resultaten produceren door de capaciteit voor menselijke fouten te verminderen.

Het moderniseren van jouw datacenter is vaak de beste optie in verschillende scenario's, zoals wanneer jouw organisatie:

Maak jouw infrastructuur toekomst­bestendig

Verbeter de beveiliging

Gebruik onze expertise om ervoor te zorgen dat jouw datacenter is voorbereid om jouw data te beschermen tegen moderne beveiligingsdreigingen.

Ontlast jouw IT-team

Jouw team kan zich bezig houden met zakelijk kritieke projecten terwijl wij automatisering implementeren om routinematige infrastructuurbeheertaken uit te voeren.

Voeg flexibiliteit toe

Bouw gateways naar externe diensten en de cloud en verplaats werklasten heen en weer vanuit jouw datacenter.

Maximaliseer ROI

Vertrouw op ons om oplossingen te combineren die op de lange termijn de beste waarde bieden voor jouw on-premises infrastructuur.

Hoe je kunt beginnen met het moderniseren van je datacenter

Als je overweegt jouw datacenter te moderniseren, is de eerste stap het uitvoeren van een health check van jouw bestaande omgeving. Hier helpen we je om de huidige infrastructuur te beoordelen en te verbeteren waar mogelijk.

Afhankelijk van je belangrijkste doelstellingen kunnen we je met nog meer zaken helpen:

Consolidatie

Consolidatie

Het consolideren van servers en opslag om hardwarevereisten te verminderen, kosten te verlagen en het gebruik van middelen te verbeteren.

Software-gedefinieerd netwerken

Software-gedefinieerd netwerken

Software-defined networking (SDN) abstraheert de netwerkcontrole van de onderliggende hardware, waardoor het gemakkelijker wordt om het netwerk te beheren en te configureren.

Virtualisatie

Virtualisatie

Het virtualiseren van servers en opslag om de fysieke footprint van het datacenter te verminderen, de flexibiliteit te verbeteren en de kosten te verlagen.

Cloud migratie

Cloud migration

Het migreren van sommige workloads naar de cloud kan de schaalbaarheid, flexibiliteit en toegankelijkheid verbeteren. Een hybrid cloudstrategie kan het beste van beide werelden bieden.

Automatisering

Automatisering

Het automatiseren van routinetaken zoals provisioning, monitoring en patchmanagement verbetert de efficiëntie en vermindert menselijke fouten.

Hypergeconvergeerde infrastructuur

Hypergeconvergeerde infrastructuur

Hyperconverged infrastructure (HCI) combineert computing, opslag en netwerken op een enkel platform, waardoor het beheer wordt vereenvoudigd en kosten worden verlaagd.

Modulair ontwerp

Modulaire ontwerp

Het adopteren van een modulair ontwerpbenadering vermindert complexiteit, verbetert schaalbaarheid en maakt het gemakkelijker om groei te beheren.

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie

Het optimaliseren van stroom- en koelingssystemen in datacenters draagt bij aan een vermindering van energiekosten, verbetert duurzaamheid en verkleint de ecologische voetafdruk.

Datacenter-infrastructuurbeheer (DCIM)

Datacenter-infrastructuurbeheer (DCIM)

Het benutten van DCIM-software verbetert de zichtbaarheid en controle over datacenter assets, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd en de kosten worden verlaagd.

Activeer jouw hybrid cloud

Een modern on-premises datacenter is het  voorwaarde voor een succesvol beheren van cloudgebaseerde toepassingen en diensten, en voor het creëren van een flexibele en schaalbare omgeving.

Door gebruik te maken van een modern datacenter als basis voor jouw hybrid cloud, profiteer je van:

Bovendien verbetert het gebruik van virtualisatie en automatisering in jouw on-premises datacenter de efficiëntie en veerkracht van de hybrid cloud-infrastructuur.

Proact NL - Service Provider - Hybride Cloud

Breng jouw datacenter naar het volgende niveau.

Use Cases

Moderniseer jouw datacenters

Als je verouderde infrastructuur hebt die het einde van de levensduur nadert, kan het moderniseren van jouw datacenter bijdragen aan verbeterde prestaties, schaalbaarheid en betrouwbaarheid en tegelijkertijd operationele kosten verlagen.

Het moderniseren van jouw datacenter kan je in staat stellen nieuwe digitale initiatieven te ondersteunen, zoals big data-analyse, AI en het Internet of Things (IoT). Deze initiatieven kunnen op hun beurt helpen bij het verkrijgen van waardevolle inzichten in bedrijfsprocessen en zo de besluitvorming verbeteren.

Het verbeteren van de beveiligingsfuncties, databeschermingsmaatregelen en fysieke beveiliging van jouw on-premises infrastructuur, evenals het implementeren van audit- en rapportage-instrumenten en compliance-automatisering, kan je helpen om nalevingsboetes te voorkomen.

De modernisering van jouw datacenter kan je helpen om bedrijfscontinuïteit te waarborgen door geavanceerde oplossingen voor rampherstel en back-up te bieden, waardoor het risico op downtime en gegevensverlies wordt verminderd.

Het implementeren van virtualisatie, automatisering en andere energie-efficiënte technologieën tijdens de modernisering van jouw datacenter kan jouw energieverbruik en milieu-impact verminderen.

Als jouw huidige infrastructuur moeite heeft om bij te blijven met de eisen van jouw bedrijfsvoering, kan het upgraden naar moderne technologie helpen bij het verbeteren van de prestaties en betrouwbaarheid.

Het moderniseren van jouw infrastructuur kan helpen bij het stroomlijnen van het beheer en het verminderen van de complexiteit van jouw datacenteromgeving.

Naarmate werken op afstand gebruikelijker wordt, kan het moderniseren van jouw infrastructuur ervoor zorgen dat werknemers vanaf elke locatie veilige toegang hebben tot kritieke bedrijfsapplicaties en gegevens.

Tijdens de modernisering kun je profiteren van nieuwe technologieën om kosten te verminderen, zoals energiezuinige hardware en automatiseringstools.

Door snellere en betrouwbaardere toegang tot services en applicaties mogelijk te maken, kan het moderniseren van jouw infrastructuur ook bijdragen aan verbetering van de klantervaring.

Systeembeheer is nu efficiënter, waardoor onze medewerkers tijd besparen. Met losse apparaten was er meer overhead. We hebben ook steun van Proact met onderhoud en updates.”

Neem contact op met één van onze specialisten.

Waarom samenwerken met Proact als jouw partner?

Wij zijn gespecialiseerd in het moderniseren van infrastructuuroplossingen op locatie en hebben meer dan 30 jaar ervaring in het adviseren, ontwerpen, implementeren, ondersteunen en beheren van deze technologie.

Deze ervaring betekent dat we geen aannames doen over wat er nodig is om het datacenter van jouw organisatie te moderniseren – in plaats daarvan werken we nauw met je samen om de behoeften en doelen van jouw bedrijf te leren kennen. Vervolgens bieden we oplossingen op maat die voldoen aan jouw specifieke behoeften en eisen.

Ons team van zeer ervaren ingenieurs en consultants bevindt zich in heel Europa, met uiteenlopende branche-expertise zodat we uitgebreide services kunnen bieden, van strategie en beoordelingen tot ontwerp, implementatie, migratie en doorlopende service Proact Premium support, monitoring en zelfs full-service management. We hanteren een leveranciersagnostische aanpak, zodat we de beste technische oplossing voor jouw organisatie bouwen op basis van jouw specifieke behoeften en vereisten.

Case studies

Lees hier hoe onze klanten hun bedrijfsdoelen hebben bereikt door modernisering van datacenters:

Op verschillende gebieden, waaronder veiligheid, worden we geconfronteerd met toenemende eisen aan professionele vaardigheden die zowel moeilijk te werven als te behouden zijn. Om onze toegewezen taken uit te voeren, is het niet langer redelijk dat we alles zelf doen."

Contacteer
een van onze specialisten

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.