Search
Close this search box.

Bouw jouw private cloud

Verbeter veiligheid, naleving en prestaties – door jouw cloudinfrastructuur af te stemmen op de specifieke vereisten van jouw organisatie

Waarom zou je jouw eigen private cloud bouwen?

Het bouwen van een private cloud is vaak de beste manier om te profiteren van de flexibiliteit en schaalbaarheid van de cloud, zonder in te leveren op controle en beveiliging. Dit type cloudmodel biedt voordelen voor workloads die hoge beveiliging en prestaties vereisen, gecombineerd met lage latentie en aanpasbare mogelijkheden, terwijl de kosten en locatie van de data nog steeds onder controle blijven.

Een private cloud is vaak de beste manier om de huidige on-premises infrastructuur beter te benutten om cloud-achtige functies en voordelen voor de organisatie op te bouwen, waardoor schaalbaarheid, flexibiliteit en het gebruiksgemak worden gemaximaliseerd.

Proact NL - Service Provider - Hybride Cloud

Maximaliseer controle. en efficiëntie

Bespaar kosten

Benut jouw bestaande IT-infrastructuur investeringen en maak gebruik van de meest kostenefficiënte infrastructuur die past bij jouw behoeften.

Gemakkelijk compliant blijven

Voldoe aan locatie-, dataprivacy- of beveiligingseisen specifiek voor jouw sector.

Verbeter prestaties

Ondersteun high-performance computing behoeften met een dedicated infrastructuur.

Versterk de beveiliging

Stel meer controle in over jouw gevoelige data en applicaties door beperkte toegang mogelijk te maken.

Gemakkelijk beheer

Faciliteer de integratie tussen de verschillende lagen van jouw IT-infrastructuur voor een compleet overzicht van jouw data.

Toegang tot flexibele hosting

We helpen je om jouw private cloud on-premises te laten draaien of - indien gewenst - deze voor je te hosten.

Hoe begin je met het bouwen van een private cloud?

Afhankelijk van jouw voorkeuren en zakelijke behoeften kan jouw organisatie kiezen voor een beheerde of onbeheerde, interne of gehoste private cloud.

Bij het beslissen of je jouw oplossing on-premises wilt bouwen of deze gehost wilt hebben, zijn er een paar dingen om te overwegen.

1

Wil je de infrastructuur zelf beheren of laten beheren door een serviceprovider?

2

Welke hardware- en software-oplossingen passen bij jouw eisen en wensen?

3

Heb je de benodigde vaardigheden en expertise om de omgeving te ontwerpen, implementeren en onderhouden?

4

Hoe ga je data privacy beheren?

5

Welke schaalbaarheid en flexibiliteit heb je nodig om toekomstige groei te kunnen opvangen?

Geef jouw werknemers en eindgebruikers altijd toegang tot jouw belangrijke data.

Welke rol speelt de private cloud in een hybrid cloud-architectuur?

De hybrid cloud combineert on-premises infrastructuur, private clouds (eigen of gehost) en/of public clouds. Deze combinatie stelt organisaties in staat om aan hun specifieke behoeften en eisen te voldoen met de cloud en/of datacenter mix die het beste werkt voor hun workloads. In een hybrid cloudomgeving bieden private clouds vaak meer controle en beveiliging, terwijl public clouds vaak betere schaalbaarheid en flexibiliteit bieden.

Welk type private cloud is geschikt voor jouw bedrijf?

Eigen

Gehost

Wanneer je jouw private cloud wilt bouwen op jouw eigen IT-middelen, zoals hardware en software.
Wanneer je jouw private cloud wilt inschakelen via een as-a-Service model – inclusief hardware, software en onderhoud..

Als je volledige controle wilt over de hardware en software die in jouw cloud worden gebruikt.

Onbeheerd:

Interne resources gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw cloud beschikbaar, veilig en up-to-date is

Beheerd:

Maak resources vrij door ons het onderhoud, de updates en de beveiliging te laten regelen
Als je een service wilt op basis van SLA’s, gehost in een van onze veilige datacenters, met volledig beheer en onderhoud.

Wanneer jouw private cloud volledig aanpasbaar moet zijn om te voldoen aan zeer unieke en specifieke vereisten die regelmatig kunnen veranderen.

Als je gebruik wilt maken van standaardoplossingen van enterpriseklasse met minder maatwerkopties – vanuit een van de Tier 3, ISO 27001-gecertificeerde datacenters van Proact in heel Europa. Allemaal met gegarandeerde datalocatie.

Wanneer je de ROI op aangeschafte hardware wilt maximaliseren.

Als je niet wilt investeren in extra hardware en interne resources wilt vrijmaken voor projecten die meer waarde toevoegen.

Use cases

Als jouw organisatie volledige controle wilt behouden over applicaties, dan is een private cloud de ideale oplossing. Als de locatie van de data van deze applicaties van cruciaal belang is voor jouw gehoste private cloud, bieden wij datacenters in heel Europa aan, dichtbij of op de locatie van jouw voorkeur.

Heb je meer resources nodig voor jouw datacenter, maar heb je niet genoeg ruimte om uit te breiden? Door over te stappen naar een gehoste private cloud, kun je nog steeds over een toegewijde infrastructuur beschikken, terwijl het  geen waardevolle “ruimte” in beslag neemt binnen jullie kantoren of datacenter.

Optimaliseer jouw hardware gebruik door het verminderen of verwijderen van het aantal datacenters terwijl je tegelijkertijd betere schaalbaarheid en flexibiliteit biedt aan jouw gebruikers. Hierdoor kan jouw organisatie de vereiste ruimte, energie en koeling verminderen die nodig zijn om jouw IT-systemen te ondersteunen.

Aangezien jij bepaalt waar jouw private cloud zich bevindt en de infrastructuur uitsluitend aan jouw organisatie aansluit, kun je verzekerd zijn van een solide basis op het gebied van beveiliging en compliancy.

 • Als jouw private cloud bij ons wordt gehost, wordt deze gedekt door de beveiligingsdeskundigheid en -ervaring van Proact. Je kunt het ook eenvoudig combineren met onze andere beveiligingsdiensten, zoals Backup as a Service, voor een meer complete dekking.
 • Als je het zelf host, helpen wij je bij het identificeren en implementeren van de optimale beveiligingsmaatregelen voor jouw individuele omgeving.
 • Resources bundelen en dynamisch beschikbaar stellen.
 • Workloads beperken en verplaatsen tussen verschillende hosts dankzij virtualisatie – het belangrijkste onderdeel van de overgang van datacenter naar private cloud.
 • Automatiseringstools helpen het migratieproces van workloads te automatiseren.
 • Via selfserviceportals kunnen eindgebruikers de resources aanvragen die ze nodig hebben, waardoor het proces van het verplaatsen van workloads wordt vereenvoudigd.
 • Maak jouw private cloud betrouwbaarder door ons naar jouw on-premise infrastructuur te laten kijken en bestaande gaten te vullen.
 • Sla data op een tweede locatie op (je hybrid cloud) om bedrijfscontinuïteit te garanderen in het geval van een aanval of natuurramp.

Ondersteun AI-workloads of high-performance computingbehoeften door specifieke cloudresources toe te wijzen voor een project. We helpen je bij het ontwikkelen van een aanpasbare, schaalbare infrastructuur met gespecialiseerde hardware- en netwerkmogelijkheden, waardoor snellere verwerking en efficiënt gebruik van middelen mogelijk is. Of we kunnen dit voor je hosten als je dat liever hebt.

Door te kiezen voor een beheerde oplossing (gehost in jouw bedrijf of door ons), kan jouw IT-team zich richten op projecten die relevant zijn voor het bedrijf in plaats van het beheren en onderhouden van de infrastructuur van jouw organisatie.

We krijgen vaak de vraag of we onze eigen servers hebben en waar de data wordt opgeslagen. We zouden niet hetzelfde gevoel van controle hebben als we voor de public cloud zouden kiezen.”

Waarom kiezen voor Proact als partner?

Een private cloud draait om het voldoen aan de individuele eisen van jouw organisatie. Daarom beginnen we met het bouwen van deze cloud door jouw huidige IT-infrastructuur te analyseren en jouw unieke eisen te identificeren.

Ons ervaren team van cloudarchitecten werkt nauw met jou samen om de private cloud-infrastructuur te implementeren en te configureren met behulp van de nieuwste technologieën en beste praktijken uit de branche, terwijl we deze afstemmen op jouw zakelijke behoeften.

Partnerships met toonaangevende technologieleveranciers zorgen ervoor dat we altijd de behoeften van onze klanten kunnen prioriteren door het bieden van meerdere technologie opties.

Met 30 jaar ervaring en meer dan 4.000 tevreden klanten hebben wij de kennis en expertise om onze klanten te begeleiden bij het overstappen naar een private cloud. Daarnaast hebben we capaciteiten binnen hybride cloud-oplossingen, die private en publieke cloud-diensten naadloos integreren in een hybrid cloud.

Contact one of our specialists

Case study

Een private cloud om groei en automatisering aan te sturen

Fortnox, softwareleverancier van boekhouddiensten, moest zijn services snel opschalen toen hun klanten aan het einde van het boekjaar rapporten uitvoerden. Het bedrijf stelde ook hoge prestatie-eisen aan de servers. Tegelijkertijd wilden hun klanten liever dat hun gegevens binnen de EU werden opgeslagen.

Lees hoe Proact een oplossing bedacht die aan deze eisen voldeed.

FAQs

De public cloud biedt een volledig scala aan cloudresources (computing, storage, netwerk) en orkestratietools om jouw virtuele datacenter te bouwen. Het is een gedeelde infrastructuur en daarom zeer schaalbaar. De oplossing vereenvoudigt het budgetbeheer en wordt gefactureerd op basis van het werkelijke gebruik of maandelijkse verplichting.

Aan de andere kant is de private cloud een dedicated cloudoplossing die een extra niveau van bescherming biedt in vergelijking met andere oplossingen: de servers die je gebruikt om jouw oplossing te implementeren zijn volledig van jezelf en niemand anders heeft toegang. Alle bronnen zijn gevirtualiseerd met VMware software en geven jou (of jouw IT-partner, als je kiest voor een beheerde/hosted oplossing) controle over de infrastructuur.

De private cloud is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar:

 • Voorspelbaarheid van kosten
 • Beveiliging
 • Datasoevereiniteit
 • Om oudere applicaties te ondersteunen
 • Hoge prestaties en betrouwbaarheid
 • Hoge mate van aanpassing en controle

Een private cloud is een toegewijde cloudoplossing voor een organisatie, maar waar deze cloud wordt geïnstalleerd blijft flexibel. De locatie kan dus zowel in het eigen datacenter als in het datacenter van een serviceprovider zijn.

Private en public cloud modellen hebben hun eigen unieke voordelen – maar over het algemeen zullen bedrijven meer gebruik maken van hun private cloud. Dit komt omdat de private cloud als je “thuisbasis” fungeert, waar je hebt wat absoluut essentieel is. De public cloud is ideaal voor onvoorspelbare workloads die een hoog niveau van schaalbaarheid vereisen. Maar omdat je het deelt met anderen, is het minder aanpasbaar dan een private cloud die is ontworpen rond de specifieke behoeften van je organisatie. Het belangrijke om te onthouden is dat het juiste private cloudplatform elke uiteindelijke overstap naar een hybrid cloud zal vergemakkelijken. Vanaf daar kan je langzaam middelen verplaatsen tussen private en public clouds, afhankelijk van wat het beste past bij jouw behoeften.

Een private cloud wordt vaak beschouwd als de meest veilige optie voor cloud computing. Het moet echter wel vanaf het begin op de juiste manier worden gebouwd en vooral veilig worden beheerd en onderhouden. Dit betekent dat er regelmatig updates en patches moeten worden uitgevoerd en dat het beheer moet worden uitgevoerd op basis van de beste beveiligingspraktijken – als je verantwoordelijk bent voor je eigen private cloud. Als alternatief, als je private cloud wordt gehost of beheerd door een partner, kun je vertrouwen op de partner om de juiste beveiligingsmaatregelen te handhaven.

Neem contact op met
een van onze specialisten

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.