Duurzaamheid

De ambitie van Proact is om te zorgen voor een succesvolle, duurzame ontwikkeling op lange termijn voor zowel onze klanten als ons eigen bedrijf, waarbij sociale, ecologische en economische belangen tegen elkaar worden afgewogen.

Positieve bijdrage

Door de drie perspectieven van duurzaamheid – sociale, milieu- en economische – te integreren in ons werk, geloven we dat we kunnen fungeren als een belangrijke facilitator voor een meer duurzame toekomst voor onze klanten, werknemers, leveranciers, eigenaren en gemeenschappen.

Alle activiteiten moeten op lange termijn op een duurzame manier plaatsvinden, in overeenstemming met de geldende wetgeving en aanvaarde algemene principes voor goede zakelijke ethiek. Ons doel is om een positieve totale bijdrage aan de samenleving te waarborgen.

Economic

Wij leveren onze diensten volgens de vastgestelde normen en gaan daarbij verder. Wij zorgen voor verantwoorde levering van goederen en diensten.

Als technologiebedrijf dat geen eigen producten produceert of een uitgebreide logistiek heeft, ligt de grootste bijdrage van Proact Netherlands door de toepassing van duurzame werkprocessen, streven naar lager energieverbruik en door gebruik te maken van leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. toepassing van duurzame materialen.

 • Behoud van bestaande certificaties (wo MVO prestatieladder 3)
  Proact Nederland maakt nu gebruik van 4 datacenters. Gemiddelde PUE van de ingezette datacenters bedraagt PUE 1,27 wat iets lager is dan het gemiddelde van de Groep, maar beduidend lager wat in de wereld gemiddeld is (1,57). Bovendien maken al onze datacenters 100% gebruik van renewable energy.
 • Gemiddelde PUE Datacenters Proact NL:  1,27 (vs wereld)
  Onze kantoorgebouwen voldoen aan Energielabel A  (Schiphol-Rijk) en B (Utrecht), waarbij we gebouweigenaren aanmoedigen om verder te verduurzamen. Door inzicht sturen we op verlaging verbruik.
 • Electrische auto’s
  We streven naar minder verbruik van ons wagenpark. We accepteren geen dieselauto’s meer, maar stimuleren elektrisch rijden. Inmiddels is ruim 30% van ons wagenpark hybride of elektrisch gedreven.

Als onderdeel van een beursgenoteerd bedrijf verwijzen wij voor financiële informatie naar de reguliere informatiekanalen.

 • Winst
 • Groei

Milieu

We gebruiken natuurlijke hulpbronnen zorgvuldig en streven er altijd naar om onze werkprocedures te verbeteren, zowel voor de natuur als voor de mens.

Think Global, Act local

Richtlijnen voor onze duurzaamheidsactiviteiten worden vastgesteld door de Raad van Bestuur. Onze Chief Executive Officer draagt de eindverantwoordelijkheid voor een succesvolle implementatie van onze duurzaamheidsstrategie. Als Proact Nederland volgen wij de richtlijnen van Proact Group. Omdat de dagelijkse bedrijfsvoering berust bij de relevante business units, voert Proact Nederland een duurzaamheidsagenda uit op basis van de MVO Prestatieladder.

Proact hanteert een holistische benadering van duurzaamheid die sociale, bedrijfsgerelateerde en milieuperspectieven omvat. In Nederland hebben we op basis van deze perspectieven een duurzaamheidsagenda opgesteld, inclusief relevante doelen en activiteiten waar we invloed op kunnen uitoefenen en een bijdrage aan kunnen leveren.  Ons MVO-beleid is gebaseerd op de thema’s MVO-Prestatieladder.  Deze standaard is de vertaling van de Sustainable Development Goals opgesteld door de Verenigde Naties en biedt organisaties een handvat om invulling te geven aan MVO.

Social

We streven ernaar onze medewerkers een inclusieve, gezonde en ontwikkelende werkomgeving te bieden, terwijl we proberen bij te dragen aan de gemeenschappen rondom ons waarin we actief zijn.

Proact groeit volop. We willen huidige medewerkers behouden en werven veel nieuwe medewerkers. Daarom investeren we in medewerkers, zij zijn onze belangrijkste asset. We willen een veilige, uitdagende en duurzame werkomgeving bieden waar mensen zich thuis voelen en zich kunnen ontplooien. We nodigen graag mensen uit om stage te lopen bij Proact.

 • Aantal medewerkers
 • Aantal opleidingen
 • Aantal stagiaires
 • M/V

 • Happy Employee 

Wij zijn van mening dat betrokkenheid van de gemeenschap in alle soorten goed is voor de maatschappij. Elke idee hoe Proact betrokkenheid kan verbeteren en initiatieven hoe wij de gemeenschappen waar Proact opereert kunnen ondersteunen en waarde kunnen brengen, zijn welkom en worden gesteund.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.