Search
Close this search box.

Duurzaamheid

De ambitie van Proact is om te zorgen voor een succesvolle, duurzame ontwikkeling op lange termijn voor zowel onze klanten als ons eigen bedrijf, waarbij sociale, ecologische en economische belangen tegen elkaar worden afgewogen.

Jaarverslag Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2023

 

Door de drie perspectieven van duurzaamheid – sociaal, milieu- en economie – te integreren in ons werk, willen we fungeren als een belangrijke facilitator voor een duurzame toekomst voor onze klanten, werknemers, leveranciers, aandeelhouders en de gemeenschap. 

Al onze activiteiten moeten op lange termijn op een duurzame manier plaatsvinden in overeenstemming met de geldende wetgeving en aanvaarde algemene principes voor goede zakelijke ethiek.  

Ons doel is om een positieve totale bijdrage aan de samenleving te waarborgen. 

Proact hanteert een holistische benadering van duurzaamheid die sociale, bedrijf gerelateerde en milieuperspectieven omvat. In Nederland hebben we op basis van deze perspectieven een duurzaamheidsagenda opgesteld, inclusief relevante doelen en activiteiten waar we invloed op kunnen uitoefenen en een bijdrage aan kunnen leveren. Ons MVO-beleid is gebaseerd op de thema’s MVO-Prestatieladder. Deze standaard is de vertaling van de Sustainable Development Goals opgesteld door de Verenigde Naties en biedt een handvat om invulling te geven aan MVO. 

De komende jaren zullen we onze inspanningen nog sterker koppelen aan de eisen die gesteld worden in de CSRD richtlijn en onze doelstellingen en activiteiten daarop inrichten. Dat daar een stevige ambitie uit zal blijken, spreekt voor ons voor zich.

Bekijk hier de resultaten van onze inspanningen vanaf 2020 tot heden.

Voor onze financiële resultaten verwijzen wij jou graag naar financieel rapport

 

 

Duurzaamheidsrapportage
Gedragscode
Modern Slavery Statement

Economie

Wij leveren onze diensten volgens de vastgestelde normen en gaan daarbij verder. Wij zorgen voor verantwoorde levering van goederen en diensten.

Als onderdeel van een beursgenoteerd bedrijf verwijzen wij voor financiële informatie naar de reguliere informatiekanalen

Proact Netherlands Proact is gecertificeerd voor ISO 9001, ISO 27001, NEN 7510 en MVO-prestatieladder 3, Daarnaast kan zij een ISAE 3402 type II rapport overleggen.

  

 

Kwaliteit (ISO 9001) 

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen en staat voor het op een georganiseerde manier omgaan met kwaliteitsmanagement. Proact heeft een hoogwaardig kwaliteitsbeleid ingericht waardoor gewerkt wordt volgens strikte regels, interne bedrijfsprocessen goed op orde zijn en de kwaliteit wordt gewaarborgd. In onze filosofie is juist de combinatie van een persoonlijke informele sfeer, flexibiliteit en een kwalitatief goede dienstverlening datgene wat onze klanten waarderen.                                                   

Milieuzorg (MVO prestatieladder 3) 

Proact besteedt bewust veel aandacht aan milieu en duurzame groene voorzieningen. Daarvoor voert Proact een MVO-beleid gebaseerd op de eisen van de MVO Prestatieladder Niveau 3 normen.  

Informatiebeveiligingsbeleid (ISO 27001, NEN 7510 en ISAE type II) 

Voor Proact Nederland zijn de beschikbaarheid, de integriteit, de betrouwbaarheid en de kwaliteit van gegevens en systemen van cruciaal belang voor goede dienstverlening en uitvoering van bedrijfsprocessen. Daartoe is een formeel informatiebeveiligingsbeleid omschreven en zijn technische en organisatorische maatregelen, processen en procedures ingericht conform de normen van ISO 27001 en NEN 7510. Proact Nederland biedt ook een ISAE 3402, type 2 rapport. De ISAE 3402 standaard is de standaard voor betrouwbare uitbesteding. Het rapport geeft inzicht dat aspecten als risicobeheersing, informatiebeveiliging, privacy en continuïteit worden beheerst. 

Milieu

We gebruiken natuurlijke hulpbronnen zorgvuldig en streven er altijd naar om onze werkprocedures te verbeteren, zowel voor de natuur als voor de mens.

Milieu

Als technologiebedrijf dat geen eigen producten produceert of een uitgebreide logistiek heeft, ligt de grootste bijdrage van Proact Nederland in de toepassing van duurzame werkprocessen, streven naar lager energieverbruik, de toepassing van duurzame materialen door gebruik te maken van leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. 

Datacenters Proact Netherlands 

Proact Nederland maakt nu gebruik van 4 datacenters. De gemiddelde PUE van de ingezette datacenters bedraagt 1,27 wat beduidend lager wat in de wereld gemiddeld is (1,57). Bovendien maken al onze datacenters 100% gebruik van renewable energy. De PUE van onze datacenters is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Proact Groep wil het aantal datacenters planmatig terugbrengen. Het terugdringen van het aantal datacenters zal ons verbruik van elektriciteit, verwarming en koeling aanzienlijk verminderen. 

Kantoorgebouwen.  
Onze kantoorgebouwen voldoen al sinds 2020 aan Energielabel A (Schiphol-Rijk) en sinds 2019 aan energielabel B (Utrecht). We stimuleren gebouweigenaren om verder te verduurzamen.   

Electrische auto’s 
We streven naar minder verbruik door ons wagenpark. We accepteren geen dieselauto’s meer, maar stimuleren elektrisch rijden. Inmiddels is ruim 37% van ons wagenpark hybride of elektrisch gedreven. Dat aandeel stijgt gestaag: ultimo 2022 was dit 32% en ultimo 2021 slechts 20%. 

 

Social

We streven ernaar onze medewerkers een inclusieve, gezonde en ontwikkelende werkomgeving te bieden, terwijl we proberen bij te dragen aan de gemeenschappen rondom ons waarin we actief zijn.

We willen huidige medewerkers behouden en werven veel nieuwe medewerkers. We streven daarbij naar een goede afspiegeling van de samenleving. De IT staat toch bekend als mannenbolwerk. Dat willen we graag doorbreken en stimuleren vrouwen om bij Proact te solliciteren.  

We investeren in medewerkers, zij zijn onze belangrijkste asset. We willen een veilige, uitdagende en duurzame werkomgeving bieden waar mensen zich thuis voelen en zich kunnen ontplooien.  

Daarnaast werken we samen met Hogescholen en nodigen graag mensen uit om stage te lopen bij Proact. 

 

Wij zijn van mening dat betrokkenheid van de gemeenschap in alle soorten goed is voor de maatschappij. Elke idee hoe Proact betrokkenheid kan verbeteren en initiatieven hoe wij de gemeenschappen waar Proact opereert kunnen ondersteunen en waarde kunnen brengen, zijn welkom en worden gesteund.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.