Search
Close this search box.

Maak gebruik van de Public Cloud

Benut de flexibiliteit en schaalbaarheid van de public cloud met onze deskundige begeleiding en beheer.

Wanneer is de public cloud de beste optie?

De public cloud kan een uitstekende keuze zijn voor jouw bedrijf als je jouw activiteiten wilt uitbreiden en wilt profiteren van de nieuwste computer resources. Hier zijn enkele belangrijke kansen die worden geboden door public cloud:

Niet alle openbare clouds zijn hetzelfde. Afhankelijk van de behoeften van jouw organisatie kan jouw openbare cloudstrategie verschillende modellen omvatten, zoals gedefinieerd in de grafiek:

when public cloud is the best option

Een soepele migratie en Efficiënt beheer

Vereenvoudig infrastructuurbeheer

Verhoog de efficiëntie met een gecentraliseerd platform voor automatisering, monitoring en geregisseerde automatisering.

Verlaag de totale IT-kosten

Beperk de noodzaak van dure interne hardware en onderhoud door gebruik te maken van het pay-as-you-go model.

Blijf bij met veranderingen in zakelijke vraagstukken

Schaal eenvoudig op om te voldoen aan wisselende behoeften en de integratie van nieuwe technologieën.

Verhoog de beveiliging van data en naleving van wet- en regelgeving

Bouw vertrouwen op bij klanten en belanghebbenden door middel van robuuste versleuteling en beveiligingsmaatregelen.

Maximaliseer jouw public cloud ROI met Proact

Geautomatiseerd beheer en uitvoering

Geautomatiseerd beheer en uitvoering

We zullen je helpen bij het vereenvoudigen van IT-beheer en -implementatie door het automatiseren van routinetaken en processen.

Naadloze integratie

Naadloze integratie

Wij erkennen het belang van compatibiliteit met bestaande infrastructuren, daarom is onze public cloudoplossing ontworpen om naadloos te integreren met jouw huidige omgeving.

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid

Of je nou meer opslagruimte, processing power of extra diensten nodig hebt, onze oplossing kan snel meegroeien om aan jouw eisen te voldoen.

Expert support

Expert support

Ons team van ervaren professionals staat dag en nacht voor je klaar om je te helpen bij vragen of problemen die zich kunnen voordoen tijdens de implementatie of doorlopende activiteiten.

Proactief onderhoud en monitoring

Proactief onderhoud en monitoring

We identificeren en pakken mogelijke problemen vroegtijdig aan, wat zorgt voor optimale prestaties en voorkomt onderbrekingen.

Dataversleuteling en beveiliging

Gegevensversleuteling en beveiliging

Je kunt erop vertrouwen dat jouw gegevens beschermd zijn en voldoen aan branchestandaarden en wettelijke vereisten. We maken gebruik van geavanceerde versleutelingstechnieken en geavanceerde beveiligingspraktijken om jouw informatie veilig te houden tegen cyberdreigingen.

Aanpasbare innovatie en resource allocation

We optimaliseren op strategische wijze jouw cloud-infrastructuur door continu rekening te houden met jouw behoeften terwijl jouw bedrijf zich ontwikkelt, Zo ondersteunen we jouw huidige en toekomstige doelen. Dit zorgt ervoor dat jouw organisatie concurrerend blijft, de operationele procedures worden gestroomlijnd en nieuwe kansen kunnen worden benut.

Welke rol speelt de public cloud in een hybrid cloud architectuur?

Als ideale aanvulling op jouw private cloud en/of on-premises infrastructuur, biedt de public cloud extra resources en schaalbaarheidsopties om piekbelastingen en stijgingen in de vraag aan te kunnen. De public cloud maakt het ook mogelijk voor jouw bedrijf om gebruik te maken van de nieuwste technologieën en diensten die mogelijk niet beschikbaar zijn in de andere componenten van jouw omgeving. Door het gebruik van public cloud diensten voor niet-gevoelige workloads, kan jouw organisatie kosten besparen terwijl je gevoelige data en kritieke applicaties on-premises of in een private cloud kunt houden. Met deze opstelling ben je nu uitgerust met een flexibele en efficiënte hybride cloud oplossing die voldoet aan jouw specifieke zakelijke behoeften.

Proact NL - Service Provider - Hybride Cloud

Use cases

De public cloud biedt een ideale omgeving voor het hosten van web- en mobiele applicaties, omdat het de vereiste flexibiliteit en schaalbaarheid biedt om te voldoen aan de verkeerseisen van deze workloads.

Public cloudopslag biedt een kosteneffectieve oplossing voor gegevensopslag en back-up, met de mogelijkheid om de opslagcapaciteit eenvoudig op te schalen indien nodig.

Door het bieden van een flexibele en aanpasbare omgeving voor softwareontwikkeling en -testen, zorgt de public cloud ervoor dat ontwikkelaars snel resources kunnen opzetten en weer kunnen afbouwen wanneer dat nodig is.

Wanneer de public cloud wordt gebruikt als oplossing voor disaster recovery, biedt het een betrouwbare en redundante back-upomgeving in geval van een disaster of storing in het primaire datacenter.

De public cloud biedt de processing power en schaalbaarheid die nodig zijn om grote datasets te verwerken en analyseren, waardoor het een ideale oplossing is voor big data en analytische workloads.

Neem contact op met een van onze experts.

Waarom kiezen voor Proact als jouw partner voor de public cloud?

Veel organisaties zijn ervan overtuigd dat er voordelen en kansen zijn bij het migreren naar de public cloud. En hoewel het verleidelijk kan zijn om deze nieuwe technologie zelf te verkennen, kan dit een complex en duur proces worden als jouw organisatie niet beschikt over de benodigde expertise. Voor langdurig succes in de publieke cloud zijn de implementatie en ondersteuning cruciaal. Ons proces voor de implementatie en ondersteuning van public cloud bestaat uit de volgende fasen

Voorbereiding en planning:

We analyseren jouw IT-infrastructuur, processen en vereisten. Vervolgens bepalen we de ideale mix van on-premises, private en public cloud voor jouw bedrijf. Ten slotte stellen we een implementatieplan op met een tijdslijn en toegewezen verantwoordelijkheden.

Migratie en integratie:

Ons team van deskundige techneuten en adviseurs werkt nauw met jou samen om de migratie te begeleiden. We zorgen voor naadloze integratie met bestaande applicaties en processen, minimaliseren downtime en zorgen voor een soepele overgang voor eindgebruikers.

Training en kennisoverdracht:

Wij bieden uitgebreide training en kennisoverdracht aan zowel de IT-afdeling als de eindgebruikers, zodat je het maximale uit jouw oplossing kan halen.

Doorlopende ondersteuning en optimalisatie:

Na de implementatie bieden wij continu ondersteuning en onderhoud om ervoor te zorgen dat jouw public cloudoplossing optimaal presteert en blijft afgestemd op jouw veranderende behoeften. Ons toegewijde ondersteuningsteam is altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en advies te geven over best practices en optimalisatie.

Periodieke evaluaties en verbeteringen:

Wij voeren regelmatig evaluaties uit om de prestaties van onze publieke cloudoplossing te meten en gebieden voor verbetering te identificeren. Op basis van deze evaluaties stellen wij aanbevelingen voor en werken wij samen met jou om eventuele noodzakelijke wijzigingen door te voeren om jouw IT-infrastructuur verder te optimaliseren en aan te passen aan de veranderende markt.

"Proact is de beste, technisch bekwame partner waarmee ik heb samengewerkt en zij weten hoe ze binnen alle niveaus van een organisatie goed kunnen communiceren."

Case study

Adapting to change

Begin van de pandemie, werd het van vitaal belang dat Lewisham en Greenwich NHS Trust snel in staat waren om hun omgeving op te schalen, terwijl ze een duurzame remote werkoplossing zorgden voor al hun eindgebruikers door middel van een kosteneffectieve oplossing die hun community workforce mobiliseerde. Door hun bestaande Azure-infrastructuur te laten evolueren, nam de Trust een Microsoft AVD-oplossing aan, samen met NetApp-bestanden om ervoor te zorgen dat ze werkten met een robuuste oplossing die de flexibiliteit had om snel te schalen, omdat Lewisham en Greenwich NHS Trust blijft uitbreiden.

FAQs

Het migreren naar de public cloud kan tijdrovend zijn, omdat het zorgvuldige planning en coördinatie tussen verschillende teams vereist. Bovendien is het belangrijk om in gedachten te houden dat datamigratie slechts een deel van het verhaal is: Aanvullende compatibiliteit en veiligheidsaspecten spelen ook een belangrijke rol.

Dit kan een uitdagende taak zijn voor jouw IT-team om zelf op zich te nemen. We raden aan om samen te werken met een partner die – rekening houdend met de individuele eisen van jouw organisatie – migraties heeft uitgevoerd en weet hoe dit proces het meest efficiënt kan worden uitgevoerd.

Public cloud-beheertools zoals AWS Management Console, Azure Portal en Google Cloud Console bieden een gecentraliseerd platform voor het beheren van de infrastructuur, het monitoren van de prestaties en het automatiseren van workflows. Om dit beheerscomponent nog eenvoudiger te maken, stroomlijnt onze public cloud-oplossing het IT-beheer en de implementatie door routinetaken en -processen te automatiseren. Hierdoor kan jouw team tijd en middelen besteden aan meer strategische en waardeverhogende activiteiten, waardoor de productiviteit en efficiëntie worden verhoogd. Voor beheertaken die niet geautomatiseerd kunnen worden, bieden wij uitgebreide training en kennisoverdracht aan de IT-afdeling en eindgebruikers, inclusief praktijkworkshops, handleidingen en online resources.

Public cloudaanbieders implementeren gewoonlijk maatregelen zoals netwerkbeveiliging, dataversleuteling, identiteits- en toegangsbeheer en compliance-certificaten om gebruikersgegevens te beschermen.

Public clouds werken echter volgens het “gedeelde-verantwoordelijkheidsmodel”. Dit betekent dat de aanbieder van de public cloud zijn eigen cloud beveiligt (ze zorgen bijvoorbeeld voor de fysieke beveiliging van hun datacenter(s)), hoewel de exacte componenten die de cloudaanbieder beschermt per aanbieder verschillen. Daarentegen is alles wat klanten uitvoeren of opslaan in de cloud hun verantwoordelijkheid. Daarom moeten endpointbeveiliging, netwerkbeveiliging, toegangsbeheer en dataverantwoordelijkheid allemaal door de afnemer worden beheerd.

Als het waarborgen van de beveiliging van de verantwoordelijkheid van jouw organisatie binnen de public cloud ontmoedigend lijkt, neem dan contact op met een partner die beschikt over gevestigde processen en best practices. Onze public cloud-oplossing omvat robuuste data-encryptie, multi-factor authenticatie en regelmatige beveiligingsupdates om ervoor te zorgen dat jouw gevoelige informatie goed beschermd is. Bovendien houdt ons team van experts potentiële bedreigingen nauwlettend in de gaten en onderneemt onmiddellijk actie om deze te beperken, zodat jouw bedrijf en jullie klanten gerust kunnen zijn in de wetenschap dat hun gegevens goed beschermd zijn.

De kosten van een public cloud variëren op basis van gebruik, opslag en netwerkbandbreedte. Dit kan worden geschat met behulp van cloud provider rekenmachines.

Hoewel deze rekenmachines een goed begin vormen, kunnen ze geen nauwkeurige cijfers leveren. Deze nauwkeurigere cijfers kunnen wel worden geleverd door een lokale partner die naar jouw bestaande infrastructuur kan kijken en componenten kan identificeren die op een minder dure manier via public cloud resources kunnen worden benut.

Andere factoren om rekening mee te houden zijn gereserveerde instances, kortingen en operationele kosten voor bijvoorbeeld monitoring en beheer. We helpen je deze te begrijpen en – wanneer ze samen met de hierboven genoemde maatregelen worden geïmplementeerd – je voorzien van een realistische schatting van wat de public cloud jouw organisatie zal kosten.

Compliance-eisen kunnen worden aangepakt door te kiezen voor een cloudprovider die certificeringen heeft en voldoet aan relevante regelgeving zoals de GDPR. We helpen je hier graag bij.

Contacteer
een van onze specialisten

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.