De suite van Microsoft 365 groeit gestaag. Op regelmatige basis worden er nieuwe functionaliteiten toegevoegd en je moet flink aan de bal zijn om dat allemaal bij te houden. Binnen Proact zijn we op dagelijkse basis bezig om deze toevoegingen te analyseren en te valideren voor diverse gebruikstoepassingen. We zetten graag 5 tips voor Microsoft 365 op een rij!
Penny-wise pound-foolish?
Wanneer je als organisatie beschikt over Microsoft 365 licenties, dus office 365 gecombineerd met het besturingssysteem Windows 10, dan heb je toegang tot de meeste applicaties. Heb je alleen Office 365, dan kan je voor een kleine meerprijs een enorme vracht aan functionaliteiten toevoegen door deze uit te breiden met Windows 10. Als je maar een tip uit dit artikel haalt, dan is deze degene die je op de lange termijn veel gaat opleveren. Eigenlijk snij je jezelf in de vingers als je uit besparingsoogpunt alleen voor Office365 hebt gekozen.
1. Zelf je apps bouwen
Met het platform Power Apps, dat standaard wordt meegeleverd met de Microsoft 365 licentie, kan je zelf apps bouwen om processen te automatiseren. Zo bouwden wij al een app om de parkeerplaatsen met laadpalen te beheren en inmiddels is het ook het systeem voor lunchmunten gedigitaliseerd.
2. Met een selfservice platform handmatige handelingen beperken
Binnen Microsoft 365 is het mogelijk om een selfservice platform op te zetten. Microsoft heeft hier zelf al een aantal standaard processen in gestopt, maar als je een beetje ingevoerd bent in de materie is het mogelijk om processen zoals ‘in dienst name’ of het automatiseren van ‘het aanmaken van teams’ te automatiseren. Hiermee bespaar je niet alleen handelingen, je sluit ook fouten uit en in het geval van een standaard wijze van het aanmaken van teams voorkom je eindeloze zoektochten naar gegevens.
3. Werkplekken implementeren op een ‘as code’ manier
Microsoft 365 biedt de mogelijkheid om werkplekken in te richten ‘as code’. Met deze functionaliteit voorkom je dat je telkens opnieuw allerlei instellingen handmatig moet doorvoeren. Implementeren wordt daardoor een stuk efficiënter en onderhoud, zoals het doorvoeren van patches, veel eenvoudiger.
4. Je eigen intranet bouwen met Microsoft Viva
Met de lancering van intranetdienst Viva brengt Microsoft meerdere applicaties samen onder een overzichtelijke en veilige paraplu. De integratie van SharePoint, Yammer, Teams en onder andere LinkedIn Learning maakt Viva het nieuwe sociale bedrijfsplatform voor de toekomst. Via verschillende onderdelen kan je nieuws, beleid en interne groepen van het bedrijf zien. Ook voorziet het platform in de mogelijkheid om kennis te delen en is er een Learning toepassing. Kortom, met Microsoft Viva geef jij de interne communicatie en verbinding binnen jouw organisatie een echte boost.
5. Gebruiksanalyse in Microsoft 365
Als je dan bent overgestapt naar de moderne werkplek, dan wil je natuurlijk ook weten of en hoe de functionaliteiten door jouw organisatie worden gebruikt. De Gebruiksanalyse in Microsoft 365 verschaft dat inzicht. De standaard aanwezige analyses maken adoptiepatronen visueel concreet om je te helpen organisatie te versterken en de volledige waarde van jouw IT-investering te realiseren. Het wordt op slag duidelijk waar nog trainingen nodig zijn, of waar een verbetering in de productiviteit behaald kan worden.
Niet nieuw, maar wel heel leuk: Microsoft Sway
Naast deze 5 tips voor Microsoft 365 wijzen we jullie ook nog op een grote verborgen schat in de 365 suite: Microsoft Sway, althans voor mensen die vaak iets grafisch moeten presenteren. Zonder grafisch kennis kan je met deze app de meest indrukwekkende (digitale) nieuwsbrieven, sites, rapporten en presentaties maken. Het is een kwestie van je content uploaden en Sway maakt een modern design, aangepast aan jouw huisstijl of smaak. Dure marketingbureaus zullen zich achter de oren krabben, Microsoft Sway wordt hun grootste concurrent.
Proact & Modern Workspace
De omvang die Proact heeft, zo’n 320 vaste medewerkers, is doelbewust gekozen. Juist met deze grootte zijn wij in staat een persoonlijke aanpak in combinatie met flexibiliteit te garanderen, terwijl we het kennisniveau en de slagkracht van onze grotere counterparts hebben. In de Benelux beheert Proact op dagelijkse basis ruim 25.000 eindgebruiker werkplekken al dan niet met de daarbij behorende infrastructuren. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? We leggen het graag uit in een persoonlijk (online) gesprek!
Proact specialiseert zich in workspace, infrastructuren & outsourcing.