Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Eenvoudiger beheer door consolidatie van alle data

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, kortweg VNZ, is in de eerste plaats een klantgerichte en sociale organisatie die een vriendelijke, snelle en kwalitatieve dienstverlening wil bieden. Het hoofdkantoor van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds is gevestigd in Mechelen en Lier.  In totaal heeft VNZ nog een 42 regionale kantoren.

De uitdaging

Historisch trachtte het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds de groei aan data op te vangen door extra NAS storage systemen te kopen. Tot op het moment dat ze beseften dat het beheer van 11 aparte NAS systemen ook niet makkelijk is. Daarenboven beschikte VNZ over verschillende types servers en verschillende hypervisors, waardoor het beheer van de omgeving steeds complexer werd.

‘We zochten een sparringspartner die in lijn lag met de wensen en verwachtingen van onze organisatie. Hierin is Proact als geschikte kandidaat naar voor gekomen.  Ons huidige IT-infrastructuur moest worden hertekend, zowel op hardware vlak als de architectuur van onze achterliggende systemen. Het heraligneren van het netwerk en serverbeleid was noodzakelijk om de nieuwe organisatiestrategie ten volle te kunnen implementeren. Enerzijds om te zorgen dat de verwachtingen terug accorderen met de huidige realiteit en ons anderzijds toelaten de organisatie voor te bereiden voor de toekomst, aldus Tom David van Meel, Operationeel directeur bij VNZ. Proact heeft ons geholpen met een vernieuwd netwerk en serverbeheer in kaart te brengen. Er werden bepaalde bottlenecks aangepakt en oplossingen aangereikt rond verbeterpunten.’’

Door onze netwerkstructuur tegen het licht te houden, heeft Proact ons geholpen om single points of failure te identificeren en oplossingen te bieden. Zodanig dat we o.a. meer maturiteit rond business continuïty hebben uitgebouwd. Er was nood aan verbetering bij het dieper kijken naar de infrastructuur en daar heeft Proact ons bij geholpen, aldus Katrien Braeckmans, diensthoofd Informatica bij VNZ.

Proact’s support

Proact heeft een studie uitgevoerd om alles eerst in kaart te brengen. Het resultaat van Proact’s studie was dat er verschillende verbetermogelijkheden waren maar dat een consolidatie van data noodzakelijk was om een degelijke back-up en disaster recovery in te richten voor de omgeving.

Proact heeft het volgende aangeboden om het probleem te verhelpen: een kleine centrale robuuste Netapp waarop de bestaande server infrastructuur wordt gekoppeld en aangevuld met switches en een back-up server. Deze laatste zorgt voor een degelijke back-up van alle data maar ook voor een DR mogelijkheid op een andere locatie. Hierdoor heeft het Vlaams Neutraal Ziekenhuisfonds nu een centrale opslag van alle data en is men nu gestandaardiseerd op 1 hypervisor.

‘’’Het proces om van de bestaande omgeving naar de nieuwe omgeving over te stappen, is goed verlopen en wij zijn erg tevreden over hun aanpak. Ook wordt Proact in de toekomst door de klant betrokken bij andere aanpassingen die zich aandienen. Wij hebben voor Proact gekozen, omdat wij geloven in hun aanbod rond brede IT kennis en de beste match zagen met onze noden. Een belangrijk pluspunt in de samenwerking is de mogelijkheid om zeer diverse vragen bij Proact te kunnen neerleggen en in overleg uit te werken, aldus Tom David van Meel, Operationeel directeur bij VNZ.

Proact heeft allereerst een analyse gemaakt van de huidige VNZ omgeving. Daarop gebaseerd werd er een rapport uitgeschreven en een uiteindelijke voorstel uitgewerkt. Momenteel helpt Proact, VNZ om het voorstel te implementeren met aandacht voor de nodige kennisoverdracht, zodat het vervolgens zelf uitgevoerd kan worden.

Delen

Gerelateerde content

Neem contact op

We horen graag van je. Stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.