Veilig en modern werken met Microsoft 365

Als IT-manager zie jij je collega’s graag zelfstandig gebruik maken van mogelijkheden van de nieuwe werkplek. De realiteit is helaas anders. Medewerkers in de IT zijn dagelijks druk met het ondersteunen van personeel en het blussen van kleine brandjes. Terwijl je eigenlijk liever bezig bent met de organisatie en doorontwikkeling van de infrastructuur. Wellicht heb je zorgen betreffende de veiligheid, of zie je graag betere integratie van de moderne werkplek. Het vernieuwde Microsoft 365 voor bedrijven biedt uitkomst. Dankzij een veilig en gebruiksvriendelijk systeem profiteren jouw medewerkers optimaal van de mogelijkheden in de cloud. Daardoor heb jij weer alle tijd voor andere werkzaamheden.

Veilig werken dankzij Microsoft 365 Defender en Office 365 backup

Microsoft Office 365 voor bedrijven beschikt over geavanceerde beveiliging. Gevaren worden opgespoord door anti-malware en gestopt voordat ze schade aanrichten. Elke onderneming beschikt over waardevolle bestanden en gevoelige gegevens die secuur bewaard moeten worden. De cloud services van Microsoft zorgen voor deze zekerheid en combineert security met flexibiliteit. Het verliezen van belangrijke documenten of e-mails is uitgesloten. Aangezien alles automatisch veilig wordt opgeslagen in de cloud en voorzien is van backups.

Een centrale werkomgeving verhoogt de veiligheid

Je werkgever verwacht dat jij zorgt voor een veilige werkomgeving. Daarbij wordt lang niet altijd rekening gehouden met het feit dat jij je collega’s niet onder controle hebt. Uiteraard doen zij hun best om belangrijke bestanden en gegevens veilig op te slaan en op een verantwoorde manier met elkaar te delen. Maar ze zien de gevaren niet altijd onder ogen. Daarom kiezen ze regelmatig voor het gebruik van communicatiemiddelen die buiten de infrastructuur vallen. Op zo’n moment is het niet meer relevant hoe goed beveiligd het netwerk is. Microsoft 365 levert alle tools om mobiel te werken. Hierdoor hebben jouw collega’s geen reden om naar eigen oplossingen te zoeken. Alles speelt zich af binnen de veilige omgeving van Microsoft 365.

Microsoft Office 365 zet samenwerken op de eerste plaats

Het starten van een meeting, het delen van bestanden en communicatie in het algemeen verlopen lang niet altijd soepel. Je bent niet de enige IT-beheerder die dagelijks bezig is met het blussen van kleine brandjes. Daar heb je waarschijnlijk helemaal geen zin in. Je bent tenslotte al druk genoeg. Microsoft Office 365 is een compleet en gebruiksvriendelijke pakket waarmee jouw collega’s zelfstandig aan de slag gaan. Dankzij het gebruiksvriendelijke karakter hebben ze jouw hulp niet meer om de haverklap nodig.

Een compleet pakket voor de moderne werkplek

Microsoft 365 is een compleet pakket voor moderne ondernemingen. Het bestaat onder andere uit een pakket gebruiksvriendelijke applicaties die communicatie makkelijk maken. Sla bestanden op in de cloud met OneDrive. Dankzij automatische synchronisatie beschikt iedereen altijd over de juiste en huidige versie. Microsoft Teams is al niet meer weg te denken voor zakelijke meetings en teamoverleg. Het mooie is dat al deze programma’s met elkaar communiceren. Via Microsoft Outlook maak je bijvoorbeeld afspraken met collega’s die vervolgend direct in je agenda staan. Bovendien zijn je collega’s al bekend met de interface van de programma’s van Microsoft. Complete generaties zijn opgegroeid met Windows en office. Daarom passen medewerkers zich snel aan en is er geen sprake van een lange gewenningsperiode.

Brengt exact in kaart hoeveel de IT kost

Office 365 voor bedrijven aanschaffen heeft tal van voordelen. Bovendien weet je precies wat de kosten zijn. Je betaalt namelijk per maand en per gebruiker. Dat is inclusief alle updates van de programma’s in het softwarepakket. Alle medewerkers gebruiken daarom altijd allemaal dezelfde en de meest recente versie van een programma. Je betaalt precies voor wat je nodig hebt en weet van tevoren precies wat de kosten zijn.

Een veilige en flexibele werkomgeving in de cloud

Flexibel werken is de nieuwe norm. Voor IT-managers wekt dat vragen over de veiligheid op. De cloud services van Microsoft Azure geven jou de zekerheid dat je collega’s op een secure plek werken. Bovendien doen ze dat waar en wanneer ze willen. Via applicaties zoals Microsoft Teams, Office 365 en SharePoint werken medewerkers ongestoord samen in een veilige omgeving. Alles is centraal georganiseerd, waardoor jij het overzicht behoudt.

Jesper Weiland

Eigenaar, Exonet

‘In een jaar één minuut downtime in januari levert me op de kerstborrel nog steeds klachten op. Voor mij is het geen optie om een servicedesk in India te bellen waar ik een nummer ben. Dat kan ik me niet permitteren. In dat geval heb ik veel liever een partij dichtbij, waarvan ik weet dat zij op de hoogte zijn hoe belangrijk dit voor ons is. Als ik Proact midden in de nacht bel lijkt het wel of het hele bedrijf wakker is. Dat is de support die ik nodig.’

 

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.