Search
Close this search box.

​Software Development

Bij Proact stellen we organisaties in staat om via IT waarde uit hun data te halen. We begeleiden onze klanten door ons end-to-end portfolio, bestaande uit datacenter-, netwerk- en IT-beveiligingsoplossingen en -diensten. We werken niet alleen samen met de beste technologieleveranciers in de branche, maar we bieden ook onze eigen marktleidende Managed Cloud Services. Dit betekent dat we klanten kunnen ondersteunen, ongeacht welk implementatiemodel ze nodig hebben en de voorkeur geven on-premises, private cloud, managed cloud, public cloud of een combinatie hiervan in een hybrid cloud. 

Binnen Proact zijn verschillende DevOps groepen opgericht. Deze groepen, een samenstelling van consultants en beheerders, zijn verantwoordelijk voor innovatieprojecten en de continue serviceverbetering rondom verschillende gebieden, zoals networking, public cloud, security en worksplace. Vanuit deze DevOps groepen worden nieuwe diensten ontwikkeld en bestaande diensten verder geïnnoveerd op basis van klant feedback en marktveranderingen. 

 

Een van de vragen die we vanuit klanten hebben gekregen is of het mogelijk is om een dashboard tot beschikking te hebben voor de migratie naar ‘de cloud’ waarbij rekening wordt gehouden met inventarisatie data die vanuit Proact beschikbaar is voor een klant en de aanpak van migratie op basis van de 6R’s aanpak. 

 

Deze opdracht omvat het onderzoek naar de haalbaarheid van een klant-dashboard voor cloud migraties. En mogelijk het opzetten van een proof-of-concept voor een dashboard op basis van bijvoorbeeld PowerBI. 

 

De opdracht omvat onder andere de volgende onderdelen: 

  • Kennis vergaren van de huidige data set afkomstig van inventarisatie tool(s); 
  • Opzetten van werkwijze voor verwerking van te migeren workloads; 
  • Onderzoek naar mogelijkheden van automatiser van dit process; 
  • Opzetten van een database en dashboard voor presenteren van migratie strategie en status. 

 

Rondom techniek:
Voor deze opdracht is basis kennis rondom Azure en infrastructuur erg handig. 
Daarnaast gebruikt Proact met name veel Microsoft producten voor software ontwikkeling (C#, Azure DevOps, Azure Functions, PowerShell, PowerAutomate, MS SQL, etc.) 

Voor wie? 
Deze opdracht is geschikt als afstudeeropdracht voor de richting Software Development en kenmerkt zich als Productopdracht met een bruikbaar eindproduct of Proof of Concept. 

Delen

Gerelateerde content

Neem contact op

We horen graag van je. Stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.