Search
Close this search box.

​Software Development 2

Bij Proact stellen we organisaties in staat om via IT waarde uit hun data te halen. We begeleiden onze klanten door ons end-to-end portfolio, bestaande uit datacenter-, netwerk- en IT-beveiligingsoplossingen en -diensten. We werken niet alleen samen met de beste technologieleveranciers in de branche, maar we bieden ook onze eigen marktleidende Managed Cloud Services. Dit betekent dat we klanten kunnen ondersteunen, ongeacht welk implementatiemodel ze nodig hebben en de voorkeur geven on-premises, private cloud, managed cloud, public cloud of een combinatie hiervan in een hybrid cloud. 

Binnen Proact zijn verschillende DevOps groepen opgericht. Deze groepen, een samenstelling van consultants en beheerders, zijn verantwoordelijk voor innovatieprojecten en de continue serviceverbetering rondom verschillende gebieden, zoals networking, public cloud, security en worksplace. Vanuit deze DevOps groepen worden nieuwe diensten ontwikkeld en bestaande diensten verder geïnnoveerd op basis van klant feedback en marktveranderingen. 

 

Op dit moment gebruikt Proact een SaaS applicatie voor het hosten van Terraform werkomgevingen van klanten, waarin de code en state file central worden beheert en kunnen worden gebruikt door het projecten en managed services operations team. Het SaaS platform gaat echter de ondersteuning voor native Terraform afbouwen en zal daarvoor in de plaats OpenTF gaan ondersteunen. 

 

Deze opdracht bevat het ontwerpen en het opzetten van een proof-of-concept van een beheer platform, waarbij er gebruik kan worden blijven gemaakt van de primaire Terraform distributie, Azure DevOps als repository en centrale state file per klant werkomgeving. 

 

De opdracht omvat onder andere de volgende onderdelen: 

  • Kennis vergaren van de huidige omgeving en applicaties; 
  • Uitwerken van een functioneel ontwerp van het nieuwe platform; 
  • Opstellen van een architectuur en technisch ontwerp van het nieuwe platform; 
  • Alle verschillende taken verwerken in een backlog en een MVP doelstelling opstellen; 
  • Bouwen van een proof-of-concept/MVP omgeving en deze testen; 

 

Rondom techniek:
Voor deze opdracht is kennis rondom Terraform, Pipelines, CI/CD en Azure DevOps noodzakelijk. 
Daarnaast gebruikt Proact met name veel Microsoft producten voor software ontwikkeling (C#, Azure DevOps, Azure Functions, PowerShell, PowerAutomate, MS SQL, etc.) 

 

Voor wie? 
Deze opdracht is geschikt als afstudeeropdracht voor de richting Software Development en kenmerkt zich als Productopdracht met een bruikbaar eindproduct of Proof of Concept. 

 

Delen

Gerelateerde content

Neem contact op

We horen graag van je. Stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.