Search
Close this search box.

Proact benoemt Alexander Lechthaler tot Business Unit Director West

Alexander Lechthaler is benoemd tot Business Unit Director West bij Proact IT Group AB, als opvolger van Mark van Liempt. 

Business Unit West is de op één na grootste business unit van de Proact Group. Business Unit West is gespecialiseerd in werkplek- en hybride cloud oplossingen. Lechthaler wordt eindverantwoordelijk  voor Proact Nederland en Proact België. Hij gaat de ingezette strategie verder uitvoeren en zorgdragen voor de verdere ontwikkeling van de organisatie. Daarnaast wordt hij lid van het group managementteam.

Lechthaler, die 11 jaar ervaring heeft bij Proact, bekleedde hiervoor de functie van Sales Director van Business Unit West, waar hij een diepgaande kennis heeft opgedaan van de Nederlandse en Belgische markt. Hij volgt Mark van Liempt op, die in oktober 2019 bij Proact kwam door de overname van PeopleWare door het bedrijf, waar hij eerder 16 jaar lang directeur was.

“Ik ben erg trots op alles wat het team van Business Unit West de afgelopen drie jaar heeft bereikt”, zegt Van Liempt. “Ik heb echt genoten van de integratie van PeopleWare en Proact en ik ben trots op het resultaat. Met een sterk team op zijn plek en een sterke marktpositie is de timing perfect om het stokje over te dragen.”

“We waarderen de inzet van Mark van Liempt voor onze collega’s, onze klanten en het bedrijf. Mark heeft de afgelopen jaren een sterk team en een sterk dienstenaanbod in de regio opgebouwd en we vinden het jammer dat Mark vertrekt”, zegt Jonas Hasselberg, CEO en President van Proact IT Group AB. “Tegelijkertijd zijn we blij dat Alexander Lechthaler de functie gaat bekleden. Met zijn succesvolle leiderschaps- en commerciële ervaring is hij bekend met onze klanten en hun digitale transformatie, wat cruciaal is voor de verdere ontwikkeling van deze regio.”

“Ik kijk er erg naar uit om het ervaren team binnen deze regio te leiden”, zegt Lechthaler. “De sterke reputatie van Proact binnen de regio zullen we verder uitbouwen en zo onze klanten helpen in hun digitale transformatie.”

Lechthaler begint in zijn nieuwe functie op 1 mei 2023.

Voor meer informatie, neem contact op met: 

Jonas Hasselberg, CEO and President, Proact IT Group AB, tel. +46 722 13 55 56,  jonas.hasselberg@proact.eu 

Alexander Lechthaler, incoming Business Unit Director West, tel. +31 6 21 18 31 31, alexander.lechthaler@proact.nl 

Danny Duggal, VP Commercial & Communications, Proact IT Group AB, tel. +46 733 566 843, danny.duggal@proact.eu 

Over Proact 

Proact is Europa’s toonaangevende specialist in data- en informatiebeheer met focus op clouddiensten en datacenteroplossingen. We helpen onze klanten om hun gegevens op te slaan, te verbinden, te beschermen, te beveiligen en waarde te genereren, terwijl we de flexibiliteit, productiviteit en efficiëntie vergroten.  

We hebben duizenden succesvolle projecten over de hele wereld voltooid, hebben meer dan 4.000 klanten en beheren momenteel honderden petabytes aan informatie in de cloud. We hebben meer dan 1.000 mensen in dienst in 13 landen in Europa en Noord-Amerika. Ons moederbedrijf, Proact IT Group AB (publ), opgericht in 1994, werd in 1999 genoteerd aan de Nasdaq Stockholm (onder het symbool PACT). Voor meer informatie over de activiteiten van Proact kunt u ons bezoeken op www.proact.eu.

Delen

Gerelateerde content

Neem contact op

We horen graag van je. Stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.