Zoek
Sluit dit zoekvak.

Overstappen naar de cloud voor een betere en meer flexibele bedrijfsvoering

Door te kiezen voor cloud computing ben je klanten beter van dienst. Daarnaast werkt personeel op een flexibele en moderne manier. Een infrastructuur in de cloud biedt dus niet alleen maar oplossingen voor de IT. Aangezien het tot een complete reorganisatie wat de manier van werken betreft leidt. Overstappen naar de cloud zorgt er dus voor dat niet alleen de IT, maar ook de rest van de onderneming efficiënter functioneert.

Het juiste moment kiezen om over te stappen naar cloud computing

Proact raadt bedrijven aan zo snel mogelijk aan de overstap naar de cloud te beginnen. Want een verouderde IT-infrastructuur voldoet niet meer aan de eisen van het hedendaagse bedrijfsleven. On premise servers en virtuele werkplekken hebben lang niet zoveel mogelijkheden als cloud computing en de moderne werkplek. Zowel klanten als personeel halen voordelen uit een werkomgeving in de cloud. Langer wachten zorgt ervoor je als onderneming voorbijgestreefd wordt door concurrenten.

De cloud is ideaal voor bedrijven die net beginnen

Voor startende ondernemingen is een cloud based infrastructuur over het algemeen de beste optie. Schaalbaarheid is namelijk een van de grootste verkooppunten van cloud computing, het is immers een pay-as-you-go dienst. Je betaalt voor wat je gebruikt. Door de hoge mate van schaalbaarheid groeit je IT-infrastructuur gewoon mee met je bedrijf. Wanneer je bedrijf in hoog tempo toeneemt in omvang, dan ontwikkelt de IT zich in hetzelfde tempo. Dat gebeurt niet alleen van maand tot maand, maar zelfs van uur tot uur en van seconde tot seconde. 

Overcapaciteit is niet langer een probleem dankzij cloud computing

On premise servers moeten de belasting van piekmomenten aankunnen. Op andere gedeeltes van de dag worden ze amper gebruikt. Midden in de nacht draaien de servers in veel gevallen voor niks. Dat is zonde, want als bedrijf investeer je veel geld in de IT. Gemiddeld worden on premise servers bij ondernemingen slechts voor 10 tot 15% belast. Met een dergelijke infrastructuur is dat probleem niet te vermijden. Cloud computing biedt ook daarvoor uitkomst, een provider kan aan een bedrijf precies de capaciteit toe kennen die nodig is. Dat gebeurt indien gewenst direct en volledig automatisch. Hierdoor beschik je altijd over voldoende rekenkracht terwijl je niet onnodig veel betaalt.

Onafhankelijk van locatie werken in een veilige omgeving

Het kantoor is allang niet meer de enige plek waar gewerkt wordt. Thuiswerken gebeurt steeds vaker. Daarnaast is het in bepaalde situaties handig om op locatie bij een klant te werken. De cloud faciliteert dit terwijl een on premise infrastructuur leidt tot barrières. Door te kiezen voor de cloud helpen werknemers klanten op afstand. Hierdoor ben je ze sneller van dienst en dat resulteert in een hogere klanttevredenheid.

Vragen?

Delen

Gerelateerde content

Neem contact op

We horen graag van je. Stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.