Zoek
Sluit dit zoekvak.

Microsoft Azure Synapse

Azure Synapse is een enterprise analytics-service in de Microsoft Azure-cloud waarmee organisaties sneller inzicht krijgen in datawarehouses en big data-systemen. Als toonaangevende IT-partner begrijpt Proact hoe organisaties Azure Synapse optimaal kunnen inzetten om zo de meeste waarde toe te voegen voor de business. Met de juiste expertise begeleidt Proact organisaties bij de inrichting van dit krachtige platform.

Wat is Microsoft Azure Synapse?

Azure Synapse is een geïntegreerd platform dat geavanceerde analytische mogelijkheden combineert met datawarehousing-functionaliteiten. Het stelt organisaties in staat om data te verzamelen, te transformeren en te analyseren vanuit verschillende bronnen, zoals operationele systemen, IoT-apparaten en externe gegevensbronnen. Dankzij Azure Synapse kun je complexe analyses uitvoeren, machine learning-modellen ontwikkelen en geavanceerde inzichten genereren om je bedrijfsprestaties te verbeteren.

Microsoft Azure Synapse: de grootste voordelen

  1. Geïntegreerde data-analyse: Azure Synapse biedt een uitgebreide suite van analytische tools en diensten om gegevens te verkennen, visualiseren en analyseren. Het stelt je in staat om waardevolle inzichten te verkrijgen en betere beslissingen te nemen op basis van data.
  2. Schaalbaarheid en flexibiliteit: Met Azure Synapse kunnen organisaties moeiteloos opschalen en meebewegen met veranderende behoeften. Het platform ondersteunt zowel gestructureerde als ongestructureerde data en biedt de mogelijkheid om gegevensbronnen te integreren en te verwerken op elke gewenste schaal.
  3. Beveiliging en compliance: Azure Synapse waarborgt de beveiliging van gegevens met geavanceerde beveiligingsmaatregelen en voldoet aan de meest strenge compliance-eisen. Met Azure Synapse waarborg je de privacy van data in de Azure-cloud.
  4. Snelle time-to-insights: Met Azure Synapse kun je razendsnel gegevens verzamelen, verwerken en analyseren, waardoor je in no-time waardevolle inzichten hebt en proactief kunt handelen.

Belangrijke functies van Azure Synapse op een rij

Azure Synapse biedt een breed scala aan functionaliteiten om de data-analyse- en datawarehousing-behoeften van organisaties te ondersteunen. Enkele belangrijke functies zijn:

  1. Azure Synapse Analytics: Krachtige analysemogelijkheden om gegevens te verkennen, queries uit te voeren en geavanceerde analyses uit te voeren met behulp van Azure SQL Data Warehouse en Apache Spark. Hiermee kun je complexe vragen beantwoorden en diepgaande inzichten verkrijgen.
  2. Azure Synapse Studio: Een geïntegreerde ontwikkelomgeving voor het verkennen, beheren en ontwikkelen van data-analyseoplossingen. Het biedt een intuïtieve interface en tools voor databeheer, -exploratie, -modellering en rapportage.
  3. Geïntegreerde machine learning: Azure Synapse maakt gebruik van Azure Machine Learning om machine learning-modellen te ontwikkelen, te trainen en te implementeren. Dit stelt je in staat om voorspellende analyses en gepersonaliseerde aanbevelingen te creëren op basis van de verzamelde data.
  4. Data-integratie: Azure Synapse ondersteunt naadloze integratie met verschillende gegevensbronnen, zowel gestructureerd als ongestructureerd. Het maakt gebruik van Azure Data Factory en Azure Data Lake Storage om data te verzamelen, te transformeren en te laden, zodat organisaties toegang hebben tot al hun relevante gegevens op één platform.
  5. Real-time analytics: Met Azure Synapse kunnen organisaties real-time data-analyse uitvoeren met behulp van Azure Stream Analytics. Dit stelt hen in staat om direct inzichten te verkrijgen en te reageren op veranderende omstandigheden in hun bedrijfsomgeving.

De kosten van Microsoft Azure Synapse

Het prijsmodel voor Azure Synapse is gebaseerd op het gebruik en de gereserveerde resources. Azure Synapse heeft verschillende resources met verschillende kosten, dus de exacte kosten variëren afhankelijk van de gekozen configuratie, opslagvereisten en het gebruik van extra diensten binnen Azure Synapse.

Bij Proact begrijpen we dat kosten een belangrijk element zijn bij het nemen van beslissingen over IT-investeringen. Daarom bieden wij hulp bij het analyseren van de behoeften van jouw organisatie en geven we inzicht in de kostenstructuur en kunnen we een offerte op maat maken.

Neem contact met ons op via onderstaande button en ontdek wat Azure Synapse voor jouw organisatie kan betekenen.

Profiteer net als onze klanten van krachtige data-analyses

Bij Proact hebben we succesvol samengewerkt met diverse organisaties bij het implementeren en optimaliseren van Azure Synapse. Onze klanten profiteren van de krachtige data-analyse en warehousing-mogelijkheden van Azure Synapse en zijn tevreden met onze persoonlijke benadering en diepgaande expertise op dit vlak.

Ben je op zoek naar een geavanceerd platform voor data-analyse en warehousing? Azure Synapse biedt de krachtige tools en functionaliteiten die een organisatie nodig heeft om waardevolle inzichten te genereren en de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Proact staat klaar om je te begeleiden bij de migratie en inrichting van Azure Synapse, zodat je optimaal kunt profiteren van de voordelen dit platform. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking en ontdek wat Azure Synapse voor jouw organisatie kan betekenen.

Jesper Weiland

Eigenaar, Exonet

‘In een jaar één minuut downtime in januari levert me op de kerstborrel nog steeds klachten op. Voor mij is het geen optie om een servicedesk in India te bellen waar ik een nummer ben. Dat kan ik me niet permitteren. In dat geval heb ik veel liever een partij dichtbij, waarvan ik weet dat zij op de hoogte zijn hoe belangrijk dit voor ons is. Als ik Proact midden in de nacht bel lijkt het wel of het hele bedrijf wakker is. Dat is de support die ik nodig.’

 

Begin je Azure Synapse-reis met Proact

Vertrouw op Proact als jouw Azure-specialist en profiteer van onze expertise, persoonlijke aanpak en pragmatische dienstverlening. Samen realiseren we een stabiele en optimaal functionerende IT-omgeving, dragen we bij aan groei, zorgen we voor grip op je IT-infrastructuur en dragen we bij aan jouw doelstellingen op het gebied van procesoptimalisatie en kostenbesparing. Wacht niet langer, maar neem vandaag nog de eerste stap naar een succesvolle implementatie van Azure Synapse met Proact.

Met Proact als partner profiteer je van de combinatie van persoonlijk contact, expertise en certificeringen. Bij ons ben je geen nummer, maar een unieke klant met specifieke behoeften.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.