Zoek
Sluit dit zoekvak.

Microsoft Azure Sentinel: Security Analytics van Microsoft

Met Azure Sentinel biedt Microsoft een geavanceerd platform voor security-analytics. Azure Sentinel stelt je in staat om dreigingen te detecteren, te onderzoeken én te reageren op beveiligingsincidenten met behulp van geavanceerde analyses en kunstmatige intelligentie (AI). Als Azure-specialist weet Proact precies wat de waarde van Azure Sentinel is en biedt uitgebreide expertise en begeleiding bij de migratie en inrichting van dit krachtige beveiligingsplatform.

Wat is Microsoft Azure Sentinel?

Azure Sentinel is Microsofts SIEM-oplossing (Security Information and Event Management) die volledig cloudnative is. Het biedt een geïntegreerde set van tools en mogelijkheden om beveiligingsgebeurtenissen en -gegevens van diverse bronnen te verzamelen, te analyseren en te reageren op beveiligingsincidenten. Azure Sentinel maakt gebruik van machine learning en geavanceerde analyses om bedreigingen te detecteren en helpt organisaties om proactief hun beveiligingsmaatregelen te versterken.

Microsoft Azure Sentinel: de voordelen

  1. Geavanceerde dreigingsdetectie: Azure Sentinel gebruikt geavanceerde analyses en machine learning om verdachte activiteiten en potentiële dreigingen te detecteren. Het biedt real-time inzicht in beveiligingsgebeurtenissen en helpt organisaties om snel en effectief te reageren op incidenten.
  2. Centrale beveiligingsweergave: Met Azure Sentinel kunnen organisaties beveiligingsdata van verschillende bronnen en omgevingen centraliseren in één overzichtelijk dashboard. Dit biedt een compleet en holistisch beeld van de beveiligingsstatus van de organisatie en vergemakkelijkt het beheer en de monitoring.
  3. Schaalbaarheid en flexibiliteit: Azure Sentinel is gebouwd op de schaalbaarheid en flexibiliteit van de Azure-cloud. Het kan zich aanpassen aan de behoeften van organisaties, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen, en kan beveiligingsgegevens van diverse bronnen verwerken.
  4. Geautomatiseerde respons: Azure Sentinel maakt gebruik van geautomatiseerde playbooks en workflows om de respons op beveiligingsincidenten te stroomlijnen. Dit helpt organisaties om sneller en efficiënter te reageren op bedreigingen en de impact van beveiligingsincidenten te minimaliseren.

Belangrijke functies van Azure Sentinel op een rij

Azure Sentinel biedt een breed scala aan functies om organisaties te ondersteunen bij het beheer en de versterking van hun beveiliging. Enkele belangrijke functies zijn:

  1. Geautomatiseerde dreigingsdetectie: Azure Sentinel maakt gebruik van machine learning en geavanceerde analyses om verdachte activiteiten en afwijkend gedrag te detecteren, zodat beveiligingsteams snel kunnen reageren op potentiële dreigingen.
  2. Geïntegreerde gegevensverzameling: Azure Sentinel kan beveiligingsdata verzamelen van verschillende bronnen, zoals logboeken, system-events en beveiligingshulpmiddelen. Dit biedt een compleet beeld van de beveiligingsstatus van de organisatie en ondersteunt uitgebreide analyses en legt verbanden tussen gegevens.
  3. Threat Intelligence-integratie: Azure Sentinel integreert naadloos met Threat Intelligence-services om up-to-date informatie over bekende dreigingen en kwetsbaarheden te bieden. Dit helpt je om proactief te reageren op nieuwe bedreigingen en je beveiliging te versterken.
  4. Incidentrespons en workflowautomatisering: Azure Sentinel biedt geautomatiseerde playbooks en workflows om de respons op beveiligingsincidenten te stroomlijnen. Dit helpt bij het automatiseren van repeterende taken, het versnellen van de reactietijd en het verminderen van menselijke fouten.

De kosten van Microsoft Azure Sentinel

De kosten voor Azure Sentinel zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid data die wordt verzameld en geanalyseerd, de complexiteit van de beveiligingsomgeving en eventuele aanvullende diensten die worden gebruikt. Kosten zijn een belangrijke overweging zijn bij het implementeren van Azure Sentinel. Daarom helpt Proact bij het analyseren van behoeften, het begrijpen van de kostenstructuur en stellen we een offerte op maat op. Neem contact met ons op via onderstaande button en ontdek hoe Azure Sentinel jouw organisatie kan beveiligen.

Ervaringen van onze partners

Bij Proact zorgen we voor een succesvolle implementatie en optimalisatie van Azure Sentinel. Dankzij onze diepgaande expertise, toegewijde service en persoonlijke benadering ervaren onze klanten de voordelen van geavanceerde security-analytics en de uitgebreide functionaliteiten van Azure Sentinel. 

Jesper Weiland

Eigenaar, Exonet

‘In een jaar één minuut downtime in januari levert me op de kerstborrel nog steeds klachten op. Voor mij is het geen optie om een servicedesk in India te bellen waar ik een nummer ben. Dat kan ik me niet permitteren. In dat geval heb ik veel liever een partij dichtbij, waarvan ik weet dat zij op de hoogte zijn hoe belangrijk dit voor ons is. Als ik Proact midden in de nacht bel lijkt het wel of het hele bedrijf wakker is. Dat is de support die ik nodig.’

 

Microsoft Azure Sentinel nodig? Neem contact met ons op!

Bescherm je organisatie met Azure Sentinel, het krachtige platform voor security-analytics van Microsoft. Proact staat klaar om je te begeleiden bij de migratie en inrichting van dit geavanceerde beveiligingsplatform. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking en ontdek hoe Azure Sentinel je kan helpen om dreigingen te detecteren, te onderzoeken en adequaat te reageren op beveiligingsincidenten.

Vertrouw op Proact als Azure-specialist en maak gebruik van onze expertise, persoonlijke aanpak en pragmatische dienstverlening. Samen zorgen we ervoor dat jouw organisatie beschermd is tegen moderne dreigingen en dat je profiteert van de geavanceerde security-analytics van Azure Sentinel.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.