ICT-beheer uitbesteden: rust en zekerheid

Het beheer en onderhoud van je IT-omgeving legt vaak veel druk op je IT-team. In plaats van je te richten op het organiseren en ontwikkelen van je infrastructuur, besteed je kostbare tijd aan het ondersteunen van medewerkers en het oplossen van problemen. Je vraagt je af of je maximale controle hebt over je IT-omgeving en of je team altijd up-to-date is met de nieuwste kennis. Door je ICT-beheer uit te besteden, kun je niet alleen kosten besparen en de efficiëntie verhogen, maar ook rust en zekerheid creëren.

Outsourcen van IT-omgeving geeft je toegang tot specialistische kennis

Tenzij je de beschikking over een enorm team hebt, is het lastig om altijd toegang te hebben tot gecertificeerde specialisten met de relevante kennis en expertise. Als je het beheer van je ICT-omgeving uitbesteedt, kun je geld besparen op training en werving en heb je toch altijd de beschikking over de beste mensen voor the job.

ICT beheer uitbesteden aan Proact

ICT-beheer uitbesteden aan Proact omvat verschillende aspecten, waaronder functioneel beheer, applicatiebeheer en technisch beheer.

Functioneel beheer
Functioneel beheer richt zich op het afstemmen van IT-systemen op de bedrijfsprocessen en het bieden van ondersteuning aan gebruikers.

Applicatiebeheer
Applicatiebeheer omvat het onderhoud en de optimalisatie van applicaties, inclusief updates en het oplossen van eventuele problemen.

Technisch beheer
Technisch beheer richt zich op het beheer en de monitoring van de IT-infrastructuur, inclusief netwerken, servers en beveiliging.

Fulltime support dichterbij door het uitbesteden van IT

Of je nu met tijdzones te maken hebt of niet, technologie moet het altijd doen en altijd veilig zijn. De klok rond. Om fulltime ondersteuning te bieden en je IT-omgeving te monitoren, dat vraagt nogal wat van je team. Door je IT uit te besteden, kun je wel 24/7 ondersteuning, monitoring en beheer krijgen, in de taal van je voorkeur. Zo staat er altijd een team paraat dat reageert op supportverzoeken, dat automatisch problemen signaleert én oplossingen initieert.

De ICT-beheerdiensten van Proact

Bij Proact bieden we een breed scala aan ICT-beheerdiensten om te voldoen aan de specifieke behoeften van jouw organisatie. Onze diensten omvatten onder andere:

 1. Monitoring en ondersteuning, 24/7
  We bieden continue monitoring van jouw IT-omgeving en staan klaar om ondersteuning te bieden bij eventuele technische problemen, dag en nacht.
 2. Patchmanagement
  We zorgen voor regelmatige updates en patches voor jouw systemen en applicaties om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren en altijd goed beveiligd blijven.
 3. Beveiliging en compliance
  We implementeren de juiste geavanceerde beveiligingsmaatregelen en helpen je te voldoen aan de geldende compliance-eisen om de veiligheid van jouw data en systemen te waarborgen.
 4. Proactief onderhoud
  We voeren preventief onderhoud uit om potentiële problemen te identificeren en te verhelpen vóór ze zich voordoen, waardoor de betrouwbaarheid en prestaties van jouw IT-omgeving worden verbeterd.
 5. IT-advies
  Onze experts staan klaar om je te adviseren over IT-strategieën, infrastructuurontwerp, cloudmigratie en andere IT-gerelateerde vraagstukken.

Voordelen van ICT-beheer uitbesteden aan Proact

 • Specialistische kennis
  Door je ICT-beheer uit te besteden, krijg je direct toegang tot de specialistische kennis en expertise van ons ervaren team. We hebben gecertificeerde professionals die op de hoogte zijn van de nieuwste technologieën en best practices, waardoor je profiteert van hoogwaardige ondersteuning en advies.
 • 24/7 support
  Met onze ICT-beheerdiensten staan we altijd voor je klaar, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Of het nu gaat om technische problemen, incidenten of vragen, ons team is beschikbaar om directe ondersteuning te bieden en eventuele problemen snel op te lossen.
 • Kostenbesparing
  Het uitbesteden van je ICT-beheer kan kostenbesparend zijn. Je hoeft geen interne resources en infrastructuur te onderhouden, wat resulteert in lagere personeelskosten, minder investeringen in hardware en software, en meer voorspelbare kosten op basis van een vast maandelijks bedrag.
 • Focus op kernactiviteiten
  Door het uitbesteden van je ICT-beheer aan Proact hoeft je interne IT-team zich niet druk te maken om routinematige beheertaken. Zo kunnen zij zich focussen op strategische projecten en kernactiviteiten die echt waarde toevoegen aan de organisatie. Dit verbetert de efficiëntie en productiviteit van je team.
 • Proactieve monitoring en beveiliging
  We bieden proactieve monitoring van jouw IT-omgeving, waardoor potentiële problemen vroegtijdig worden gedetecteerd en aangepakt voordat ze grote impact hebben op de bedrijfsvoering. Daarnaast implementeren we geavanceerde beveiligingsmaatregelen om jouw systemen en data te beschermen tegen bedreigingen en cyberaanvallen.

Brengt exact in kaart hoeveel het uitbesteden van ICT-beheer kost

Het uitbesteden van ICT-beheer biedt dus tal van voordelen. Maar er is nog een groot voordeel: je weet precies wat de kosten zijn. We brengen kosten in rekening op basis van het soort technologie, de configuratie en de functionaliteiten die je kiest. Op basis daarvan berekenen wij een minimale vergoeding. Heb je extra ondersteuning nodig? Dat brengen wij in rekening tegen een vooraf afgesproken tarief, zodat je zekerheid hebt over eventuele toekomstige uitbreidingskosten. Zo betaal je precies voor wat je nodig hebt en heb je vooraf helder wat de kosten zijn.

Een heldere samenwerking met een managed ICT-serviceprovider

Aanbieders van managed ICT-services vind je overal. Aan jou als IT-manager de schone taak een partner te vinden die met je meedenkt. IT is complex, omvangrijk en technologie is altijd in beweging. Daarin moet je zien mee te groeien. Een verouderde IT-infrastructuur is een remmende factor. Proact gaat graag samen met jou aan de slag om de ideale IT-omgeving neer te zetten. Je kunt het ondersteuningsniveau op elk moment up- of downgraden. Welk ondersteuningsniveau je ook kiest, wij doen er alles aan om samen jouw bedrijf te laten functioneren zoals het hoort. Veilig en efficiënt.

Proact biedt managed ICT-services op drie niveaus

 • Premium Support: als er iets misgaat, zal een van onze 24/7 helpdeskteams fungeren als een enkel contactpunt om alle informatie te verstrekken die je nodig hebt om het probleem op te lossen. In 95% van de gevallen is onze kennis goed genoeg. In de overige 5% van de gevallen zullen we namens jou contact opnemen met leveranciers en deze coördineren, waardoor jij kostbare tijd bespaart
 • Monitoring as a Service: Proactieve monitoring toe, waarbij we jouw omgeving monitoren en je op de hoogte stellen zodra er een probleem is. Dit betekent dat we je helpen om het probleem meteen op te lossen.
 • Service Management: Hieronder valt incidentoplossing plus wijzigings- en releasebeheer. Zo presteert je IT-omgeving optimaal zonder je IT-team te belasten.

Ervaringen van onze partners

Bij Proact hebben we een sterke staat van dienst als het gaat om het outsourcen van ICT-beheer. We hebben samengewerkt met talrijke organisaties en hen geholpen om hun IT-omgeving te optimaliseren, de kosten te verlagen en de operationele efficiëntie te verbeteren. Onze klanten vertrouwen op onze expertise en persoonlijke benadering.

ICT-beheer uitbesteden aan Proact? Neem contact met ons op!

Wil je profiteren van de voordelen van het uitbesteden van ICT-beheer aan Proact? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen bij het beheren, onderhouden en optimaliseren van jouw IT-omgeving.

Ons team van experts staat klaar om naar jouw specifieke behoeften te luisteren en een op maat gemaakte oplossing te bieden. We kijken ernaar uit om met jou samen te werken en jouw ICT-beheer naar een hoger niveau te tillen. Neem nu contact met ons op en zet de eerste stap richting efficiënt en betrouwbaar ICT-beheer!

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.