Search
Close this search box.
Het record staat op 0

Livestreaming record op 0, kan nog beter!

In de Westerse wereld stijgt de gemiddelde leeftijd van de “Olympische kijker”. Misschien is dat niet zo’n probleem, aangezien de gemiddelde leeftijd van de bevolking toch al aan het stijgen is. Maar sportorganisaties en media vinden het een gevaarlijke ontwikkeling. Zij willen absoluut voorkomen dat de jongere sportliefhebber afhaakt, “omdat” de Spelen iets zijn voor mensen die nog TV kijken. Voor het volgen van live sport is TV nog steeds het grootste medium: 40% van de kijkers. Maar livestreaming, onderweg of thuis, is het echte strijdtoneel waar gestreden wordt om de aandacht.

5,4 miljard minuten livestreaming

De Amerikaanse omroep NBC verwacht 7.000 uur aan Olympische evenementen op te nemen. Deze zee van gegevens zal de sportconsument bereiken in de vorm van onder meer live streaming video. Tijdens de Spelen van 2016 werd maar liefst 2,71 miljard minuten livestreaming video bekeken door het NBC-publiek. Dat is bijna twee keer zoveel als alle livestreaming bij de vorige Olympische Spelen samen. En wat zal het zijn voor de Spelen in Tokio? Nog een verdubbeling, dus 5,4 miljard minuten?

Geen tijd voor schaalvergroting

Dat zullen we pas achteraf weten. Maar degene die verantwoordelijk is voor de opslagcapaciteit en beschikbaarheid van NBC’s livestreaming zal zeker rekening houden met zo’n vraag. Er is niet veel tijd om op te schalen. Alle verslaggeving moet onmiddellijk beschikbaar zijn voor de kijkers. Ook als die plotseling en tegen alle verwachtingen in geïnteresseerd zijn in de prestaties van Bhutan’s Olympische boogschietteam? Ja, vooral dan. Want daarin ligt de toegevoegde waarde van een mediabedrijf: wij weten wat u wilt zien!

Customer Identity Management

En wie is “u”? Meer en meer letterlijk u en niet uw buurman. Mediabedrijven en sportorganisaties willen de beleving van een sportevenement zo veel mogelijk individualiseren. Met andere woorden: het gaat erom je fans digitaal te herkennen en ze gericht te helpen. Om te beginnen met gepersonaliseerde content: extra info over de sporters die je volgt. Club Real Madrid – met 450 miljoen fans wereldwijd – is al goed op weg met deze vorm van Customer Identity Management. Natuurlijk wordt het aanbod van exclusieve merchandising niet vergeten.

Digitale infrastructuur voor de sportbeleving

Deze zomer zullen we het nog niet zien, maar tegen de zomer van 2024 zal het technische landschap, inclusief de uitrol van 5G, behoorlijk veranderd zijn. Het is goed denkbaar dat grote sponsormerken ook op CIM gebaseerde sportervaringen gaan aanbieden. Bijvoorbeeld  aan fans van het EK. Voorwaarde is wel dat de hele infrastructuur voor streaming vlekkeloos is opgezet. Het oude record op dit gebied staat op 0. In 2016 behaalde NBC een downtime van nul bij haar livestreaming van de Spelen. Dit record kan spectaculair worden verbeterd. Namelijk wanneer vlotte livestreaming massaal elke individuele sportfan bedient met wat hij of zij wil zien. Summer of Sports: The Season of Data.

Delen

Gerelateerde content

Neem contact op

We horen graag van je. Stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.