De digitale werkplek

Voor elke organisatie is het essentieel om een moderne en flexibele werkomgeving te bieden aan haar medewerkers. De digitale werkplek is de oplossing die jouw organisatie in staat stelt om altijd en overal productief te zijn. Bij Proact begrijpen we de uitdagingen waar organisaties mee te maken hebben bij het inrichten van een digitale werkplek. Met onze expertise én onze samenwerking met Microsoft helpen we bedrijven met geavanceerde oplossingen voor het inrichten en beheren van een digitale werkplek die perfect aansluit bij jouw behoeften.

De moderne en veilige werkplek in de cloud

De werkplek van vandaag de dag draait om flexibiliteit en mobiliteit. Met de juiste cloudoplossingen kunnen je collega’s eenvoudig toegang krijgen tot bedrijfsapplicaties, bestanden en communicatietools, waar ze zich ook bevinden. Proact helpt je bij het implementeren van een werkplek in de cloud, waarbij we gebruikmaken van Microsoft 365 en andere geavanceerde technologieën. Hierdoor kunnen jouw medewerkers efficiënt samenwerken, zowel intern als extern, en zijn ze altijd verbonden met de juiste tools en informatie.

Van legacy software en on premise servers naar de cloud

Je bent niet de enige IT-manager die doorheeft dat de huidige infrastructuur verouderd is maar huiverig is om een compleet nieuw pad in te slaan. Wat gebeurt er met de data die op on premise servers staan? Daarnaast is legacy software meestal geen succesvolle combinatie met een moderne workspace in de cloud. Hoe garandeer ik als IT-beheerder een vloeiende transitie voor mijn collega’s? Microsoft Azure is een compleet platform met talloze applicaties. De overstap naar de cloud is een kwestie van geleidelijke overstappen naar IaaS, PaaS en SaaS. Gebruiksgemak, flexibiliteit en veiligheid worden daarbij nooit uit het oog verloren. Als ervaren cloud provider gaan wij graag samen met jou op reis richting een moderne werkomgeving.

Een naadloze transitie naar een moderne werkplek

Wellicht sta je als IT-manager niet te trappelen om flexibele werkplekken. Dat begrijpen we best, aangezien het op het eerste gezicht een hoop extra werk en onzekerheid met zich meebrengt. Bedenk wel dat de duur van de transitie vaak wordt overschat. Want een gespecialiseerde cloud provider volgt een vast en grotendeels geautomatiseerd proces. Daarbij worden de specifieke eisen en ambities van ondernemingen niet uit het oog verloren. Maar je weet wel gelijk zeker dat je de juiste protocollen volgt voor de beveiliging van een netwerk. Onmisbaar, want security is de eerste prioriteit voor het beheer van digitale werkplekken.

Een online werkplek ingericht door Proact. Hoe ziet dat eruit?

Bij Proact geloven we in het creëren van een digitale werkomgeving die naadloos aansluit bij de behoeften van jouw organisatie. We richten ons op het implementeren van op maat gemaakte oplossingen met behulp van Microsoft-technologieën zoals Microsoft 365 en Azure. Een digitale werkomgeving gebaseerd op Microsoft, ingericht door Proact, omvat onder andere veilige toegang tot bedrijfsdata, geïntegreerde communicatie- en samenwerkingstools en geavanceerde beveiligingsmaatregelen om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen.

Moderne werkplekken beheren is een complexe taak

Als IT-beheerder weet je precies wat er binnen jouw onderneming speelt. Je bent op de hoogte van de huidige infrastructuur en weet wat de eisen en ambities zijn. Wij zijn een Microsoft Gold Cloud Platform partner en begeleiden bedrijven bij de transitie naar een moderne werkomgeving. Ergens in het midden ligt digitale werkplekbeheer met oog voor individuele medewerkers. Door als partners samen te werken zorgen we voor veilige en prettige werkplekken voor al je collega’s

Het uitbesteden van het beheer van digitale werkplekken

Als IT-manager had je het voor de coronacrisis al druk genoeg. Overstappen naar moderne werkplekken betekende een uitbreiding van het takenpakket. Eigenlijk heeft het grootste gedeelte van de IT-managers daar helemaal geen tijd voor. Dat is waar een provider van cloud services uitkomst biedt.

De voordelen van een digitale werkplek in de cloud

Het inrichten van een digitale werkplek biedt een hele reeks voordelen voor jouw bedrijf. Medewerkers kunnen efficiënter (samen-)werken, zijn productiever en flexibeler. Daarnaast zorgt een digitale werkplek voor betere informatiebeveiliging en datatoegang, waardoor je bedrijf optimaal beschermd is tegen cyberdreigingen. Bovendien biedt het werken in de cloud de mogelijkheid om schaalbaarheid en kostenbesparingen te realiseren, omdat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

De voordelen van een digitale werkplek in de cloud

Het inrichten van een digitale werkplek biedt een hele reeks voordelen voor jouw bedrijf. Medewerkers kunnen efficiënter (samen-)werken, zijn productiever en flexibeler. Daarnaast zorgt een digitale werkplek voor betere informatiebeveiliging en datatoegang, waardoor je bedrijf optimaal beschermd is tegen cyberdreigingen. Bovendien biedt het werken in de cloud de mogelijkheid om schaalbaarheid en kostenbesparingen te realiseren, omdat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

Digitale Thuiswerkplek

Nu flexibel werken en remote toegang tot bedrijfsbronnen niet meer is weg te denken, is een goed ingerichte digitale thuiswerkplek belangrijker dan ooit. Bij Proact begrijpen we de uitdagingen van het faciliteren van een efficiënte en veilige thuiswerkomgeving. We bieden oplossingen die ervoor zorgen dat jouw medewerkers toegang hebben tot alle benodigde tools en gegevens, waar ze ook zijn. Met onze expertise op het gebied van digitale thuiswerkplekken zorgen we voor naadloze connectiviteit en optimale productiviteit, zelfs op afstand.

Ransomware: oplossen en voorkomen

In het nieuws verschijnen steeds vaker berichten over grote bedrijven die gehackt zijn door ransomware. Kleine ondernemingen zijn hier ook de dupe van. Je medewerker kijken naar jou als IT-beheerder voor een oplossing. Helaas is dat niet zo eenvoudig. Want hoewel gijzeling met ransomware steeds vaker voorkomt, komen IT-managers hier niet dagelijks mee in aanraking. Een groot deel heeft nog nooit met een dergelijke aanval te maken gehad. Door een betrouwbare cloud partner in te schakelen heb je deze expertise wel in huis. Hierdoor heb je de expertise om op terug te vallen en het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Bovendien voorkomt Proact aanvallen door te zorgen voor de hoogst mogelijke veiligheid.

Ervaringen van onze partners

‘In een jaar één minuut downtime in januari levert me op de kerstborrel nog steeds klachten op. Voor mij is het geen optie om een servicedesk in India te bellen waar ik een nummer ben. Dat kan ik me niet permitteren. In dat geval heb ik veel liever een partij dichtbij, waarvan ik weet dat zij op de hoogte zijn hoe belangrijk dit voor ons is. Als ik Proact midden in de nacht bel lijkt het wel of het hele bedrijf wakker is. Dat is de support die ik nodig.’

Jesper Weiland

Eigenaar, Exonet

De afhankelijkheid van de IT neemt steeds verder toe

Dankzij de toegenomen afhankelijk van IT krijg je als IT-manager eindelijk het respect dat je verdient. Het speelt inmiddels een essentiële rol in alle facetten van een onderneming. Nog niet zo lang geleden stond IT binnen veel bedrijven onderaan de prioriteitenlijst. Het speelde slechts een faciliterende rol om de andere afdelingen te ondersteunen. Gelukkig is de beeldvorming over de IT aan het veranderen. Bedrijfsleiders beginnen te beseffen dat afdelingen er afhankelijk van zijn. Wanneer er problemen ontstaan met het netwerk ligt een onderneming stil. Daarom is er momenteel sprake van een welkome trend voor IT-managers. Ze worden namelijk geraadpleegd wanneer er belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Besluitvorming is afhankelijk van de IT. Het is dus geen toeval dat de mogelijkheden alleen maar toenemen. Haal jij alles uit de potentie van IT en kies je voor moderne werkplekken?

De kosten van een digitale werkplek

Bij het overwegen van een digitale werkplek wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. De prijs van een digitale werkplek varieert, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van je organisatie, de gewenste functionaliteiten en de gekozen technologieën. Bij Proact bieden we op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij elk budget en alle behoeften. Neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte en ontdek hoe een digitale werkplek binnen handbereik is.

Digitale werkplek inrichten door Proact? Neem contact met ons op!

Ben je klaar om de overstap te maken naar een moderne en efficiënte werkomgeving? Laat Proact je helpen bij het inrichten van een digitale werkplek die perfect past bij jouw bedrijf.

Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces, van het ontwerp en de implementatie tot het beheer en de ondersteuning. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe je kunt profiteren van de voordelen van een digitale werkplek voor jouw organisatie.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.