De Cloud Blueprint

Onze gedetailleerde Cloud Blueprint gaat dieper in op de negen kernelementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het helemaal opnieuw bouwen, optimaliseren of onderhouden van een bestaande cloudomgeving. Ontdek deze elementen hieronder:

Jouw Cloud Blueprint: 9 eenvoudige stappen

Jouw bedrijf is uniek, wat betekent dat je een IT-infrastructuur nodig hebt die bij je past. 

We hebben een handleiding gemaakt met negen belangrijke overwegingen voor het creëren van jouw ideale cloudomgeving. 

De 9 elementen van jouw Cloud Blueprint:

Schaalbaarheid

Dit is één van de belangrijkste drijfveren voor het migreren naar een cloud gebaseerde oplossing. Als je verkeer of werkdruk toeneemt moet je snel en kosteneffectief kunnen reageren om de prestaties te maximaliseren.  

Denk na over waar jouw bedrijf zich op korte en lange termijn waarschijnlijk zal bevinden om zo te beslissen of jouw cloud omgeving altijd goed zal passen.  

Budgetten

Het bijhouden van cloud uitgaven ten opzichte van jouw toegewezen budget is van essentieel belang. Besteed je precies wat nodig is of ben je onder de maat in het onderhouden van een efficiënte cloud omgeving.  

Bereken jouw cloud TCO (Total Cost of Ownership) in de planningsfase en blijf de post implementatie volgen.  

  

Onderhoud

Technische en deskundige begeleiding van een ervaren IT-team is cruciaal als het gaat om het onderhouden van jouw cloud omgeving. Als het niet correct wordt beheerd, loop je het risico om je budget en middelen te belasten.  

Het monitoren van de performance, beveiliging en resourceplanning zijn slechts enkele factoren waarmee je rekening moet houden als het gaat om bekwaam cloud onderhoud.  

Wil je met een cloudarchitect praten?

Wij kunnen helpen bij het ontwerpen van de ideale cloudomgeving voor jouw bedrijf.

Migratie

Om een succesvolle cloudmigratie uit te voeren, moet je een moment vinden waarop er de minste verstoringen zijn om zo te voorkomen dat cruciale bedrijfsactiviteiten worden beïnvloed.   

Zorg ervoor dat je back-ups hebt. Als er dan iets onverwachts gebeurt tijdens de migratie, weet je dat de gegevens opvraagbaar zijn.   

Mensen

Als je een cloud omgeving adopteert of al hebt toegepast, is het van cruciaal belang om de nodige technische vaardigheden binnen jouw organisatie te hebben op het gebied van databasementbeheer, beveiliging en migraties.  

Als je deze vaardigheid niet in huis hebt, kan je overwegen een derde partij in te huren om cloudondersteuning en onderhoud te beheren. 

Security

Cyberaanvallen vinden vaak buiten kantooruren plaats om organisaties die een 9-5 basis toezicht hebben te omzeilen.  

Het is van cruciaal belang dat jouw omgeving en de bijbehorende beveiligingsloggegevens continue worden gemonitord om te begrijpen welke waarschuwingen relevant zijn, wat prioriteit heeft en wat je moet doen als zich een incident voordoet.   

Probeer onze Cloud Blueprint Builder

Vul onze drie minuten durende vragenlijst in over jouw bestaande IT-infrastructuurconfiguratie. Onze deskundige architecten zullen je vervolgens adviseren over de volgende stappen om de voordelen die jouw organisatie uit de cloud kan halen te maximaliseren — met een gepersonaliseerde Cloud Blueprint die rechtstreeks aan jouw deur wordt afgeleverd. 

Compliance

Gegevens soevereiniteit verwijst naar de wetten die van toepassing zijn op gegevens. Dit is afhankelijk van het land waar deze zich bevinden.  

Ondanks dat data soevereiniteit en naleving extreem hot topic zijn in de hele wereld van cloud computing, is er een gebrek aan gestandaardiseerde begeleiding. Daarom moet jouw bedrijf volledig op de hoogte zijn van de regelgeving binnen jouw geografische locatie en branche.  

Risicoprofilering

Alle bedrijven moeten rampenherstel plannen opstellen om de impact van onverwachte gebeurtenissen te beperken.  

Het minimaliseren van risico’s door middel van beveiliging is ook cruciaal. Of jouw data nu wordt opgeslagen of overgedragen, het is van grootste belang dat er beschermende processen zijn om te voorkomen dat identificeerbare informatie naar externe partijen wordt gelekt. 

Infrastructuur

Door de juiste materialen en middelen voor jouw cloud omgeving te kiezen, kun je voldoen aan de behoefte van jouw bedrijf. Om dit te doen, moet je jouw organisatie in kaart brengen en jouw doelstellingen en middelen duidelijk begrijpen.  

Het is belangrijk dat je ook begrijpt hoe groei en stijgende vraag hierop van invloed kunnen zijn en of de gekozen cloudoplossing je flexibiliteit en schaalbaarheid geeft om je aan te passen.  

10 vragen 

Vul de vragenlijst in om jouw gepersonaliseerde Cloud Blueprint te maken. 

Wat is de Cloud Blueprint Builder? 

De Cloud Blueprint Builder bestaat uit een reeks vragen over jouw bestaande IT-infrastructuur. Het invullen duurt maar een paar minuten.   

 

Hiermee kun je de huidige status van de IT van jouw organisatie bepalen. Het resultaat kan je vervolgens delen met onze cloud architecten, die kunnen je adviseren over hoe verder te gaan en een cloudoplossing ontwerpen die jouw bedrijfsdoelen ondersteunt.  

 

Zodra jouw antwoorden zijn ingediend, worden ze beoordeeld en wordt de gepersonaliseerde Cloud Blueprint naar je verzonden. Voel je vrij om dit te gebruiken bij je toekomstige cloud reis.  

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Beantwoord 10 vragen en we bevelen de cloudoplossing aan die jouw bedrijfsdoelen het beste ondersteunt.