Search
Close this search box.

Verbreed jouw kennis van de Cloud

Welkom bij de enige echte Cloud University, dé plek waar jij jouw kennis van de Cloud en alles wat daarmee te maken heeft kan verbreden. Iedere maand nemen we je mee in de wereld van bijvoorbeeld Terraform, MS Teams en Security. Onze experts leggen alles stap voor stap uit, geven tips en beantwoorden al jouw vragen.

We hebben er al meerdere webinars op zitten, maar niet getreurd: alles is opgenomen! Dus wil jij een van de andere webinars terug zien? Dan ben je hier aan het goede adres!

Aflevering 8 | Azure Migration

Tijdens deze sessie wordt gekeken naar de mogelijkheden om on-premises workloads (zoals servers en databases) te migreren naar de Azure. De verschillende fasen die daarbij worden doorlopen (Discovery, Assessment, Migration) komen aan bod. Ook wordt gekeken naar de tools, best-practices en aandachtspunten om succesvol een cloud migratie uit te voeren.

Aflevering 7 | Een tour door Windows Virtual Desktop

Windows Virtual Desktop is de nieuwe, cloud based, VDI omgeving van Microsoft. Maar hoe werkt het? Wat kun je er mee, en wat zijn de beperkingen? Hoe kun je het technisch optimaal inrichten en wat is de ervaring voor gebruikers? In deze sessie nemen we je mee in zowel de technische als de functionele kant van WVD.

Aflevering 6 | Azure Cloud Security

David behandelt tijdens deze presentatie hoe Cloud security precies werkt, de risico’s, aandachtspunten en best practices van cloudbeveiliging.

Aflevering 5 | Security Compliancy & Cloud Strategie: Hoe vlieg je dat aan?

Gerton van der Wilt legt in deze sessie uit waar op gelet moet worden, vanuit security compliancy oogpunt, bij het uitrollen van een hybride cloud strategie.

Aflevering 4 | Veiligheid voor gebruikers in de Moderne Werplek

De moderne werkplek is hot, maar hoe veilig is hij? In deze sessie kijken we naar de verschillende aanvallen die we in de praktijk vaak terugzien, en hoe je hier tegen kunt beschermen.

Aflevering 3 | Productief met MS Teams

Microsoft Teams is ‘hot’ in tijden van social distancing en thuiswerken. Maar hoe kun je Microsoft Teams het beste voor jou laten werken? Ralph Eckhard, Teams & Cloud Architect, deelt zijn persoonlijke ervaringen met MS Teams voor remote werken en wat volgens hem de ‘best practices’ zijn om het meeste uit deze samenwerkingstool te halen.

Aflevering 2 | Modern Workspace

Hoe komen technologieën als Windows Hello, Conditional Access, Autopilot en InTune Policies samen in een Modern Workspace? En op welke manier kan de uitrol van een werkplek zowel veilig maar toch met de vrijheid en flexibiliteit die past bij een moderne manier van werken? Marcel van Iperen legt het uit.

Aflevering 1 | Terraform

IT Consultant David Rikkoert deelt zijn inzichten en voorbeelden van de mogelijkheden van Terraform voor het deployen en onderhouden van een Azure infrastructuur.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.