Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cloud University

Verbreed jouw kennis van de Cloud

Welkom bij de enige echte Cloud University, dé plek waar jij jouw kennis van de Cloud en alles wat daarmee te maken heeft kan verbreden. Iedere maand nemen we je mee in de wereld van bijvoorbeeld Terraform, MS Teams en Security. Onze experts leggen alles stap voor stap uit, geven tips en beantwoorden al jouw vragen. De komende periode is het volgende rooster te volgen:

 • Donderdag 17 februari: Terraform (wegens succes wordt deze sessie herhaald)
 • Donderdag 17 maart: Slimme bibliotheken in Microsoft Teams 
 • Donderdag 21 april: Implementing Kubernetes successfully; What are the secrets? 
 • Donderdag 19 mei: Wat te doen als je te maken krijgt met ransomware?
 • Donderdag 16 juni: A PowerApp a day: in één dag een zelfserviceportal bouwen met PowerApps

Eerdere edities Cloud University

We hebben er ook al een paar andere webinars op zitten, maar niet getreurd: alles is opgenomen! Dus wil jij een van de andere webinars terug zien? Laat dan jouw gegevens achter via onderstaande button welke editie jij terug wilt zien en dan sturen wij jou de link.

 • Terraform. IT Consultant David Rikkoert deelt zijn inzichten en voorbeelden van de mogelijkheden van Terraform voor het deployen en onderhouden van een Azure infrastructuur.
 • Modern Workspace. Hoe komen technologieën als Windows Hello, Conditional Access, Autopilot en InTune Policies samen in een Modern Workspace? En op welke manier kan de uitrol van een werkplek zowel veilig maar toch met de vrijheid en flexibiliteit die past bij een moderne manier van werken? Marcel van Iperen legt het uit.
 • Productief met MS Teams. Microsoft Teams is ‘hot’ in tijden van social distancing en thuiswerken. Maar hoe kun je Microsoft Teams het beste voor jou laten werken? Ralph Eckhard geeft tips.
 • Veiligheid voor gebruikers in de Moderne Werplek met Ralph Eckhard. De moderne werkplek is hot, maar hoe veilig is hij? In deze sessie kijken we naar de verschillende aanvallen die we in de praktijk vaak terugzien, en hoe je hier tegen kunt beschermen.
 • Security Compliancy & Cloud Strategie: Hoe vlieg je dat aan? Met Gerton van der Wilt. Gerton van der Wilt legt in deze sessie uit waar op gelet moet worden, vanuit security compliancy oogpunt, bij het uitrollen van een hybride cloud strategie.
 • Azure Cloud Security met David Rikkoert. David behandeld tijdens deze presentatie hoe Cloud security precies werkt, de risico’s, aandachtspunten en best practices van cloudbeveiliging.
 • Een tour door Windows Virtual Desktop met Ralph Eckhard. Windows Virtual Desktop is de nieuwe, cloud based, VDI omgeving van Microsoft. Maar hoe werkt het? Wat kun je er mee, en wat zijn de beperkingen? Hoe kun je het technisch optimaal inrichten en wat is de ervaring voor gebruikers? In deze sessie nemen we je mee in zowel de technische als de functionele kant van WVD.
 • Azure Migration met David Rikkoert. Tijdens deze sessie wordt gekeken naar de mogelijkheden om on-premises workloads (zoals servers en databases) te migreren naar de Azure. De verschillende fasen die daarbij worden doorlopen (Discovery, Assessment, Migration) komen aan bod. Ook wordt gekeken naar de tools, best-practices en aandachtspunten om succesvol een cloud migratie uit te voeren.
 • Een introductie in Azure Automation met Robert Prüst. Met Azure Automation kan je, zoals de naam al aangeeft, gaan automatiseren in Azure. In deze sessie laten we zien wat er allemaal mogelijk is vanuit Azure Automation en wanneer is Azure Automation nou wel of niet de geschikte oplossing?
 • Ontwikkel de werkcultuur met Viva met Dirk Steenkamer. Leer de producten van Microsoft Viva kennen en ontdek hoe je met behulp van Viva tot een rijkere digitale werknemerservaring kunt komen.
 • Verbeter je beveiliging: schaf wachtwoorden af! Met Ralph Eckhard. Ja, je leest het goed! Door wachtwoorden af te schaffen wordt je omgeving nóg beter beveiligt? Hoe dat zit, hoe het werkt en hoe het er voor de gebruiker uit ziet, laten we zien in deze sessie.
 • Een tour door Azure DevOps met Robert Prüst. De laatste jaren heeft iedereen het over DevOps, maar wat is Azure DevOps eigenlijk? Wat kun je er mee en hoe kan je het optimaal gebruiken? In deze sessie nemen we je op een tour door de mogelijkheden van Azure DevOps.
 • Maak Teams-vergaderen fantastisch! Met Dirk Steenkamer. In 2020 werden we allemaal Teams gebruikers, of je nu wilde of niet. Na dit webinar ben je een Teams-fan. AI-ondersteunde vergaderingen, interactieve online workshops, minder vergaderdruk, nieuwe gave presentatievormen. Op basis van nieuwe technische mogelijkheden en de beste adviezen uit de praktijk.
 • Data migratie naar Microsoft 365 met Quiriën Maduro. We gaan de route bespreken die bewandeld wordt voor een data migratie naar Microsoft 365. Hierbij kijken we naar de voorbereidingen, de migratie zelf en bijhorende nazorg voor een succesvolle migratie.
 • Een goed fundament in de cloud is dé basis voor groei, controle en succes. Met Marcel Gjaltema en David Rikkoert. Tijdens deze sessie vertellen we u meer over hoe u een goed doordachte basis kunt leggen voor uw cloud infrastructuur, waarbij uw cloud omgeving vanaf de eerste dag voldoet aan strenge security eisen, flexibel is en kosten efficiënt en beheersbaar blijft.
 • Werkplekken & Cloud met Bertus Doppenberg en Patrick Smeets. Proact speelt bij meer dan drieduizend klanten een rol in hun moderne workspace en infrastructuur cloud oplossingen. Dit doen onze klanten vanuit verschillende cloud maturity niveaus. Voor de klantorganisatie is dit zowel een reis op het vlak van technologie als een organisatorische ontwikkeling waarbij het managen van de verandering door middel van adoptie zeker niet onderschat moet worden. In deze sessie van de Cloud University willen wij vanuit eerdere projecten onze kennis en ervaringen delen over de keuzes die we samen met klanten maken en op welke wijze zij stap voor stap, passend voor hun gebruikers en organisatie, vorm hebben gegeven aan hun digitale transformatie.

Delen

Gerelateerde content

Neem contact op

We horen graag van je. Stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.