Zoek
Sluit dit zoekvak.
2020-12-16

Hogere eisen van klanten vormden voor high-end hoster Exonet de basis voor het vernieuwen van haar hosting platform. Voor het invullen van de veeleisende oplossing koos Exonet voor full service integrator Proact. Met uitgebreide expertise op het gebied van infrastructuren, workspace en outsourcing bleek Proact de juiste partner.

Bij Exonet hosten ze bedrijfskritische websites en applicaties voor veeleisende klanten. Downtime moet koste wat kost worden voorkomen - zelfs tijdens onderhoudswerkzaamheden. Om die reden moet Exonet heeft de beste infrastructuur in de markt nodig. De organisatie groeit hard en het is belangrijk dat ze snel en zonder onderbrekingen op kunnen schalen. Met de oplossing die Exonet heeft gekozen kan dat naadloos.

Exonet kiest voor de meest geavanceerde infrastructuur-oplossing in de markt, namelijk een op NVMe gebaseerde AllFlash FAS-oplossing van NetApp. Met deze oplossing kan Exonet, nu en in de toekomst, voldoen aan de toenemende eisen van haar klanten.
‘Hoewel we bij Exonet de kennis in huis hebben om onze infrastructuur zelf te beheren, zochten wij een partij die niet alleen de hardware kan regelen, maar ook achter ons staat als wij dat nodig hebben. Dat hebben we bij Proact gevonden. Proact helpt ons bij het ontwerpen van nieuwe omgevingen en doet de validatie van onze configuraties, waarbij we gebruik kunnen maken van de jarenlange kennis en ervaring die zij hebben.

“Daarnaast staan ze paraat als het nodig is met Proact’s eigen supportafdeling. Dit is veel sneller en eenvoudiger dan met verschillende leveranciers te werken. Het helpt ons sneller te kunnen schakelen. In de samenwerking merk ik daarnaast dat we over hetzelfde DNA beschikken: de klant staat centraal, kwaliteit is een basisvereiste en uiteindelijk gaat het erom dat je op elkaar kunt rekenen,” vertelt Jesper Weiland, eigenaar Exonet.

“Het vertrouwen dat wij krijgen van Exonet bevestigt dat we met de juiste zaken bezig zijn. Onze persoonlijke aanpak, die veel ruimte laat voor klant-specifieke oplossingen, blijkt voor veel van onze relaties te werken. Ik ben trots op de historie die er is tussen Exonet en Proact en ik heb er vertrouwen in dat we de goede samenwerking in de komende jaren voortzetten,” vertelt Mark van Liempt, Business Unit Director, Proact BU West.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:
Mark van Liempt, Business Unit Director, Proact BU West, +31 30 3033 200, mark.van.liempt@proact.nl
Welmoet Lugt, Marketing & Communications Director, Proact BU West, tel. +31 6 20972664, Welmoet.lugt@proact.nl
Bas Burgman, Marketing & Communication, Exonet, tel. +31 88 23 44 888, b.burgman@exonet.nl

Over Exonet
Exonet is dé stille kracht achter duizenden bedrijfskritische websites en applicaties. Je kunt ze zien als het verlengstuk van de bedrijven waarvoor ze werken. Ze voorzien zowel Digital agencies, software agencies en Enterprises van een ultieme hosting omgeving voor iedere situatie, zodat zij kunnen uitblinken in waar zij goed in zijn; het maken van software.

Over Proact
Proact is Europa's toonaangevende onafhankelijke leverancier van datacenters en cloudservices. Door flexibele, toegankelijke en veilige IT-oplossingen en -diensten te leveren, helpen we bedrijven en autoriteiten om risico's en kosten te verminderen en tegelijkertijd de flexibiliteit, productiviteit en efficiëntie te vergroten. We hebben wereldwijd meer dan 5.000 succesvolle projecten voltooid, hebben meer dan 3.500 klanten en beheren momenteel meer dan 100 petabyte aan informatie in de cloud. We hebben meer dan 1.000 mensen in dienst in 15 landen in Europa en Noord-Amerika. Ons moederbedrijf, Proact IT Group AB (publ), Opgericht in 1994, is in 1999 genoteerd aan Nasdaq Stockholm (onder het symbool PACT). Bezoek ons op www.proact.eu voor meer informatie over de activiteiten van Proact.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.