Zoek
Sluit dit zoekvak.

Case Study: Leiden 2022

Leiden2022 kiest voor workspace oplossing van Proact

De stad Leiden staat internationaal bekend als studentenstad en heeft de oudste universiteit van Nederland. Met haar rijke historie, ruim 1250 rijksmonumenten binnen de stadgrenzen, de Universiteit, maar ook het Leids Universitair Medisch Centrum en het BioScience Park was het niet meer dan logisch dat de stad verkozen is tot Europese Stad van de Wetenschap in 2022.

“Met het in de wacht slepen van deze prestigieuze titel stonden we in Leiden wel voor een uitdaging”, aldus Meta Knol, directeur van Leiden2022. “Onze ambitie was direct er een jaar van te maken waarin we wetenschap en samenleving verbinden. Niet alleen voor toonaangevende wetenschappers uit heel Europa, maar voor iedereen met een nieuwsgierige geest, dus bijvoorbeeld ook voor kinderen. In 2020 is daarom de projectorganisatie Leiden European City of Science 2022 opgezet, en sinds dat moment zijn we met volle kracht het jaar aan het vormgeven.”

Om de projectorganisatie op te kunnen tuigen was de keuze voor een volledige cloud omgeving logisch. Het team moest direct aan de slag kunnen, dus is gekozen voor een cloud infrastructuur gecombineerd met de daarbij behorende moderne werkplekken. Het was al snel duidelijk dat flexibiliteit daarbij belangrijk was. Niet alleen was een eis dat er snel op- en af geschaald kon worden, ook moest het voor iedereen mogelijk zijn om samen te werken in de cloudomgeving. De security van de totale omgeving was daarbij een belangrijk onderdeel. Aan al deze wensen en eisen is met de huidige oplossing voldaan.

Leiden2022 verzorgt een programma van 365 dagen lang met op elke dag van het jaar één of meer activiteiten. Het leuke? Elke dag zal over een ander onderwerp gaan/zal er een ander onderwerp centraal staan. Met dat programma worden er verschillende partners met elkaar verbonden, zoals bijvoorbeeld de gemeente Leiden, het LUMC, de universiteit en hogeschool van Leiden en natuurlijk de bezoekers. “Om dat allemaal goed te laten verlopen waren we op zoek naar een technische oplossing die dat kon faciliteren, maar misschien nog belangrijker, een betrouwbare partner die ons daarin bij staat”, licht Meta toe.

Vrij snel daarna heeft Proact de projectorganisatie voorzien van Moderne Werkplekken op basis van Microsoft365. Het beheer en de servicedesk voor het schaalbare cloud platform op basis van Azure ligt volledig bij Proact. Juist met deze oplossing konden de gewenste pay per use oplossing geboden worden en kan Leiden2022 op die manier eenvoudig kennis delen met al hun samenwerkingspartners.  Daarnaast wordt er ook gebruikersondersteuning geleverd. Op het gebied van Teams heeft het team van Proact geholpen met een praktische inrichting, waardoor ook wordt voldaan aan de geldende governance richtlijnen.

Volgens Meta werkt het in de praktijk allemaal uitstekend. “We zijn ook goed op weg geholpen in het gebruik van onze nieuwe omgeving. Zo maken we optimaal gebruik van de mogelijkheden die de moderne werkplek biedt. In het geval van een probleem is het contact met Proact zo gemaakt en het is ook fijn dat we de mensen daar persoonlijk kennen. Dat zorgt er toch voor dat er geen drempel is en dat de geleverde service precies is wat we nodig hebben.”

Meta en het team van Leiden2022 hebben voor Proact gekozen vanwege de mensgerichte aanpak. “Dat is ook precies waar wij voor staan. Met dit partnerschap weet ik zeker dat we van Leiden2022 een succesvol jaar kunnen maken. De goed werkende veilige IT-omgeving levert daar zeker een bijdrage aan!”

.

Delen

Gerelateerde content

Neem contact op

We horen graag van je. Stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.