Search
Close this search box.

Zo draagt IT bij aan de groei van jouw organisatie

Deel nu

Vandaag de dag kunnen we niet meer zonder technologie als we onze klanten een optimale customerjourney willen bieden. Data is daarbij de nieuwe olie. Maar met data alleen kom je niet ver, net zo goed als een voertuig niet kan rijden op ruwe olie. Wat is er nodig om je organisatie wel een stap verder te helpen? In deze blog vertellen we hoe je via IT de maximale waarde uit je data haalt.

1. Datastrategie

Alles staat of valt met de juiste datastrategie. Immers, aan data alleen heb je nog niets. Net als bij ruwe olie moet je er eerst een bruikbaar product van weten te maken. Data is de ruwe grondstof voor informatie. Je moet het eerst weten te vinden, verzamelen, opslaan, analyseren, toetsen aan het gebruik en vervolgens intelligent beschikbaar maken op een toegankelijke manier. Daar is een strategie voor nodig. Hoe ga je om met het beheer van gegevens en voor welke technologie kies je? Pas als je dat weet, kun je tot een flexibele en toekomstbestendige strategie komen die precies bij jouw organisatie doelstellingen past.

2. Implementatiemodel

Als je datastrategie staat, moet je het juiste implementatiemodel kiezen. Waar sla je je data op? Ga je voor on-premises, private cloud, managed cloud, public cloud of een combinatie hiervan in een hybrid cloud? Welk databaseplatform kies je en hoe verzeker je dat die 24/7 operationeel is? Hoe archiveer je je data, zodat je opslagkosten niet de pan uitrijzen?

3. Data verbinden

Om de maximale waarde uit je data te halen, moet je zorgen voor optimale connectiviteit. Waar je data ook staan, je wilt ze moeiteloos kunnen openen, delen en verplaatsen. Ongeacht waar ter wereld je medewerkers zich bevinden. Kies je voor dataverwerking in datacenters – on-premises of in de cloud – of kies je voor dataverwerking bij de bron door middel van edgecomputing?

4. Security

Jouw data is van onschatbare waarde en die wil je goed beschermen. Niet alleen om te zorgen dat je business altijd door kan draaien, maar ook om te zorgen dat je compliant blijft. Denk dus goed na over je strategie rondom back-up, beveiliging en disaster-recovery. Want als het ondenkbare toch gebeurt, wil je in zo kort mogelijk tijd weer up and running zijn.

5. Aan de slag

Nu je je fundamentele bouwstenen van datastrategie, opslag, connectiviteit en bescherming zorgvuldig hebt uitgezocht, is het tijd om aan de slag te gaan. Je kunt processen – verder – automatiseren, je medewerkers ondersteunen door middel van kunstmatige intelligentie en je bedrijfsvoering voortdurend verbeteren door de juiste analysetools in te zetten. Zo kun je maximale waarde uit je data gaan halen zodat je business kan groeien.

Geïnspireerd?

Bij Proact stellen we je in staat om via IT maximale waarde uit je data te halen, ongeacht het implementatiemodel dat je voorkeur heeft. On-premises, private cloud, managed cloud, public cloud of een combinatie hiervan in een multicloud, wij helpen jou je bedrijfsprocessen te ondersteunen en te optimaliseren. Interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@proact.nl of door te bellen naar +31 30 30 33 200, we vertellen je er graag meer over.

Microsoft

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.