Search
Close this search box.

Werken op afstand, maar dan veilig

Deel nu

Veel organisaties bekijken de cloud nog met de nodig argwaan. Is dat allemaal wel veilig? Wie kan er bij mijn gevoelige en waardevolle bedrijfsinformatie? In de praktijk is werken in de cloud een van de meest veilige manieren om – samen – te werken. Als je het goed doet.

Een versie van de waarheid

Uit onderzoek blijkt dat cloudcomputing de toekomst is. Dat betekent niet dat je in een keer alles om moet gooien, je kunt ook stap voor stap de overgang maken naar de cloud. Maar dat je er iets mee moet, is onoverkomelijk. Vandaag de dag is het heel gebruikelijk om met collega’s samen te werken aan bestanden, zoals bijvoorbeeld een planning, bouwtekeningen of een plan van aanpak. De een maakt een opzet en collega’s vullen het aan. Door te werken met een cloudoplossing is er altijd maar één versie in omloop waardoor je communicatieproblemen voorkomt.

Waarborg veilige communicatie door te werken in de cloud

Het opzetten van een veilige manier van communiceren tussen medewerkers onderling en tussen medewerkers en klanten is net zo belangrijk als veilige dataopslag. Kunnen e-mails nog weleens per ongeluk bij de verkeerde persoon terechtkomen, met een veilige cloudomgeving bied je je medewerkers alle gelegenheid om veilig te communiceren.

Voorkom schaduw-IT

Een effectieve samenwerking vraagt om het snel kunnen delen van bestanden. Als organisatie doe je er dus goed aan om dit te faciliteren. Want als jij het niet regelt, zorgen medewerkers zelf wel voor een oplossing. Voor je het weet worden bestanden gedeeld via Dropbox, WhatsApp, WeTransfer of andere applicaties waarvan maar de vraag is of ze veilig zijn. Wat je wel zeker weet is dat ze niet onder jouw IT-beleid vallen en dat je er geen zicht op hebt. Tricky. Door voor een goede cloudoplossing te kiezen voorkom je deze problemen en creëer je een veilige, gebruiksvriendelijke en overzichtelijke online werkomgeving. Daar worden je medewerkers blij van en dat zorgt voor meer tevredenheid bij klanten. Is dat niet waarom je uiteindelijk op deze wereld bent?

Meer weten?

Het Proact Innovatie Model (PIM) is speciaal opgezet om organisaties rustig te laten wennen aan de nieuwe manier van werken. Door elk onderdeel stuk voor stuk te implementeren is van een harde overgang geen sprake. We beginnen klein en met bescheiden stappen werken we uiteindelijk toe naar een ambitieuze moderne werkplek. Wil je meer weten? Download dan nu onze whitepaper ‘Hoe kan ik altijd en overal veilig werken? ’.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.