Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rustig wennen aan de cloud

Deel nu

Volgens onderzoek door McKinsey is de digitale transformatie door de coronacrisis in één klap met zeven jaar vooruitgesprongen. De grens tussen werk en privé vervaagt en we zijn eraan gewend geraakt dat we online toegang hebben tot al onze applicaties en gegevens. Als je als organisatie de overstap nog niet hebt gemaakt, is het nu wel tijd om de eerste stappen te zetten.

Cloudcomputing is de toekomst

Er zijn maar weinig vakgebieden die zich zo snel ontwikkelen als IT. De ontwikkelingen gaan niet alleen heel snel, IT wordt ook steeds belangrijker voor organisaties. Omdat het zo’n cruciaal onderdeel is binnen de bedrijfsvoering, is het belangrijk dat je IT-team meegroeit met de mogelijkheden en inspeelt op technologische ontwikkelingen. Cloudcomputing is de toekomst, zo blijkt onder meer uit onderzoek door Gartner. Als je nog niet met de overstap begonnen bent, is het wel zaak om nu de eerste stappen te gaan zetten, zoals we al schreven in een eerdere blog. Een verouderde infrastructuur voldoet niet meer aan de eisen van klanten en medewerkers.

Dunne lijn tussen privé en werk

Dankzij de cloud vervaagt het onderscheid tussen privé en werk steeds meer. Onze werkplek kan overal ter wereld zijn. Je device ís je werkplek geworden. De meeste mensen worden daar heel blij van. Medewerkers hoeven niet meer elke dag naar kantoor en klanten worden sneller en makkelijker geholpen: een bestelling plaatsen terwijl je in de trein zit of een vraag stellen vanaf je vakantielocatie. Werken op kantoor van de klant? Geen enkel probleem, ook vanaf die locatie heb je gewoon verbinding met je werkomgeving in de cloud en kun je bij al je applicaties en data.

Rustig wennen

Het aantal toepassingen in de cloud groeit door en langer wachten maakt overstappen alleen maar gecompliceerder. Als je nu al de eerste stappen zet krijgen je medewerkers de kans om rustig te wennen aan de nieuwe manier van werken. IT-afdelingen zien vaak op tegen de grote hoeveelheid werk en de risico’s die komen kijken bij een nieuwe infrastructuur. Of je nu binnen een gemeente werkt of in een andere branche, er zijn altijd vier zaken om over na te denken als je voor de keuze staat om IT uit te besteden of in-huis te regelen.

Meer weten?

Het Proact Innovatie Model (PIM) is speciaal opgezet om organisaties rustig te laten wennen aan de nieuwe manier van werken. Door elk onderdeel stuk voor stuk te implementeren is van een harde overgang geen sprake. We beginnen klein en met bescheiden stappen werken we uiteindelijk toe naar een ambitieuze moderne werkplek. Wil je meer weten? Download dan nu onze whitepaper ‘Samen met Proact op reis naar de moderne manier van werken’.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.