Zoek
Sluit dit zoekvak.

Overstappen naar de cloud, wat is het juiste moment?

Deel nu

Waren er tot voor kort nog best wat organisaties huiverig voor de cloud – niet veilig, niet snel, ongrijpbaar – vandaag de dag is de cloud toch echt wel de standaard. Wie binnenkort afscheid moet nemen van zijn on-premise-omgeving, kan niet meer om de cloud heen. Of kun je beter toch nog even wachten?

Uitstel maakt het niet gemakkelijker

Cloudcomputing is niet nieuw. In 1996 werd voor het eerst over cloudcomputing gesproken. Een kleine groep technology-executives van Compaq bespraken de toekomst van internetbedrijven en noemden dat cloudcomputing. Pas twaalf jaar later bracht Microsoft de eerste versie van Azure uit. De mogelijkheden die de cloud biedt, nemen voortdurend toe en mensen raken steeds meer gewend aan die mogelijkheden, is het niet zakelijk dan wel privé. Als je als bedrijf de overstap uitstelt, raak je feitelijk steeds verder achter, wat de overstap alleen maar complexer maakt. Hoewel de overstap naar de cloud onvermijdelijk is, je hoeft niet in één keer alles om moet gooien, het kan ook stap voor stap.

Nu is het juiste moment om cloudbased computing te omarmen

Er zijn momenten waarop de overgang naar de cloud heel logisch is. Als je huidige IT-systeem toe is aan vernieuwing, dan kies je ongetwijfeld voor een cloudoplossing. Nieuwe bedrijven kunnen eigenlijk niet anders dan kiezen voor een cloudoplossing. Door die keuze te maken, vermijd je dure investeringen in hardware en softwarelicenties, omdat je gebruik maakt van de hardware van de cloudprovider en softwarelicenties vervangt door een heel schaalbare abonnementsvorm.

Betaal voor wat je gebruikt

Die schaalbare abonnementsvorm is een groot voordeel van cloudcomputing. Dit pay-as-you-go-principe is zeker voor nieuwe ondernemingen perfect, omdat groei moeilijk in te schatten is. Als je bedrijf groeit, groeien – of krimpen – de clouddiensten die je afneemt gewoon mee. Bij cloudcomputing vindt dat niet alleen op lange termijn plaats, maar ook van dag tot dag en zelfs van minuut tot minuut.

Meer weten?

Het Proact Innovatie Model (PIM) is speciaal opgezet om organisaties rustig te laten wennen aan de nieuwe manier van werken. Door elk onderdeel stuk voor stuk te implementeren is van een harde overgang geen sprake. We beginnen klein en met bescheiden stappen werken we uiteindelijk toe naar een ambitieuze moderne werkplek. Wil je meer weten? Download dan nu onze whitepaper ‘Hoe kan ik altijd en overal veilig werken? ’.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.