Zoek
Sluit dit zoekvak.

Omarmen jouw zorgmedewerkers hun werkplek al?

Deel nu

We schreven al eerder over digitalisering in de zorg. Over data en opslagcapaciteit hoef je je geen zorgen meer te maken, maar hoe staat het met je medewerkers? Hebben zij al een moderne werkplek waar ze optimaal productief kunnen zijn? En omarmen zij ook daadwerkelijk alle functionaliteiten die hun werkplek biedt? In deze blog vertelt Brent van Dorssen​​, accountmanager bij Proact, hoe je dit bereikt.

Thuiswerken in de zorg lastig

Veertig procent van de werkenden werkt weleens vanuit huis, zo blijkt uit onderzoek het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Minder dan toen het thuiswerkadvies van kracht was, maar meer dan vóór de coronapandemie. Als we naar de zorg kijken, zijn die cijfers onbekend, maar ze zien er ongetwijfeld anders uit. Alleen voor zorgmedewerkers in de backoffice is het mogelijk om thuis te werken, voor zorgprofessionals die operationele zorg verlenen, zijn die opties er niet.

Persoonlijke werkplek waar je alles vindt

Thuiswerken of niet, met de opkomst van mobiel werken zijn ook de behoeften van zorgorganisaties veranderd. Bij de werkplek van de toekomst, gebaseerd op Microsoft 365, heeft elke medewerker een eigen apparaat. Dat kan een persoonlijke laptop zijn , waarmee de medewerker kan lezen en schrijven, of een zakelijk apparaat dat door de IT-afdeling is geleverd. Wat het device ook is, elke medewerker krijgt een eigen, persoonlijk opstartscherm aangeboden. Hier vind je gewoon alles wat je nodig hebt.Één keer inloggen op je persoonlijke werkplek, met Single Sign-On direct inloggen op jouw applicaties en altijd overal en veilig toegang tot jouw bestanden waardoor je direct productief bent.  Dat is de kracht van nieuwe werkplek.

Microsoft-werkplekken met schil speciaal voor de zorg

Ons Proact Productivity Center (PPC), met werkplekken gebaseerd op Microsoft 365, kunnen ziekenhuizen en zorginstellingen optimaal inspelen op de veranderende behoefte van hun medewerkers, operationeel of in de backoffice. Binnen het PPC maak je gebruik van de standaard functionaliteiten van Microsoft, aangevuld met een schil van diensten die jouw organisatie veel dagelijkse zorgen uit handen neemt. Uiteraard zonder toe te geven op het gebied van security.

Adoptieteam

Hoe kunnen je mensen optimaal gebruik gaan maken van hun werkplek? Ons adoptieteam staat voor je klaar.? De nieuwe werkplek draagt immers pas echt bij aan de productiviteit van jouw medewerkers als zij ook daadwerkelijk de functionaliteiten hiervan kunnen gebruiken en omarmen.  Het adoptieteam analyseert wat de adoptie behoefte is en stemt gezamenlijk af op welke manier deze het beste ingevuld kan worden. Dit doen we door het geven van workshops, met een on-site-team of op elke andere gewenste manier. Zo faciliteren wij productief gebruik, voor alle medewerkers op hun eigen tempo, afgestemd op de persoonlijke behoeften.

Meer weten?

Als IT-manager in de zorg heb je te maken met grote uitdagingen. De toename van de hoeveelheid data en het omgaan met een hybride omgeving is daar één van. Benieuwd wat je nodig hebt om deze uitdagingen aan te gaan? Download dan ons whitepaper. Wil je meer weten over het Proact Proactivity Center of ons Healthcare Platform? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@proact.nl of door te bellen naar +31 30 30 33 200, we vertellen je er graag meer over.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.