Search
Close this search box.

Low-code en de waarde voor jouw business

Deel nu

Ben jij op zoek naar manieren om de efficiëntie van jouw bedrijfsprocessen te verbeteren? Low-code kan je helpen bij het stroomlijnen en automatiseren van taken. In deze blog gaat Kevin Janssen, Chief Technology Officer bij Proact, dieper in op de voordelen van low-code-platformen.

Wat is een low-code-platform?

Voor we kijken naar de voordelen, is het goed eerst even helder te hebben wat een low-code-platform is. Een low-code-platform is een ontwikkelomgeving waarmee je zakelijke applicaties kunt bouwen zonder uitgebreide programmeerkennis. Hierbij maak je gebruik van visuele interfaces en drag-and-drop functionaliteit, waardoor het ontwikkelproces sneller en toegankelijker wordt. Er zijn veel low-code-platformen, denk aan Mendix, OutSystems, Appian en Salesforce Lightning. Het Microsoft Power Platform, met zijn verschillende applicaties zoals Power Apps, Power Automate, Power BI, Power Pages en Power Virtual Agents, is een ander voorbeeld van een bekend low-code-platform.

De voordelen voor jouw organisatie

1. Sneller ontwikkelen

Met een low-code-platform kun je dus vele malen sneller en eenvoudiger ontwikkelen dan met een traditionele programmeertaal. Zo kun je de efficiëntie van je bedrijfsprocessen verbeteren op diverse gebieden. Denk aan het automatiseren van tijdrovende taken met Power Automate, het creëren van op maat gemaakte apps zonder complexe programmeercode met Power Apps, of het verkrijgen van inzicht in je data met behulp van visueel aantrekkelijke dashboards met Power BI.

2. Minder afhankelijkheid van programmeurs

Omdat low-code-platformen het ontwikkelproces vereenvoudigen, ben je minder afhankelijk van ervaren programmeurs. Dankzij low-code kun je ook medewerkers met een minder technische achtergrond betrekken bij de applicatieontwikkeling, waardoor het ontwikkelteam wordt uitgebreid.

3. Verbeterde samenwerking tussen IT en de business

Omdat met low-code ook niet-technische gebruikers hun input kunnen geven en actief kunnen deelnemen aan het ontwikkelproces, wordt de communicatie tussen IT en de business beter.

4. Hogere flexibiliteit en wendbaarheid

Low-code stelt je in staat om snel in te spelen op veranderende bedrijfsbehoeften en marktomstandigheden. Dankzij de visuele ontwikkelomgeving kunnen applicaties gemakkelijk worden aangepast en geüpdatet zonder dat er uitgebreide hercodering nodig is.

5. Lagere ontwikkelingskosten

Het gebruik van low-code-platformen kan leiden tot kostenbesparingen in de ontwikkelingsfase. Minder programmeeruren en een snellere time-to-market – of time-to-business – resulteert in een efficiënter gebruik van ontwikkelingsmiddelen.

6. Betere gebruikerservaring

Low-code-platformen bieden vaak gebruiksvriendelijke interfaces en sjablonen die zorgen voor een verbeterde gebruikerservaring. Dit draagt bij aan de tevredenheid van klanten en medewerkers.

Low-code en de cloud

Microsoft Azure biedt een schaalbaar en betrouwbaar platform waarop low-code-applicaties kunnen draaien. Door de integratie van Azure-services binnen het low-code-ecosysteem kun je profiteren van een geavanceerde cloud-infrastructuur en van uitgebreide mogelijkheden voor databeheer, beveiliging en schaalbaarheid. Dit maakt het mogelijk om jouw bedrijfsprocessen verder te optimaliseren in een cloudomgeving.

Meer weten?

Waar moet je allemaal rekening mee houden in jouw reis naar de (hybride) cloud? Download dan nu onze whitepaper ‘De weg naar de cloud: public of hybride?’

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.