Zoek
Sluit dit zoekvak.

Er is maar één juiste cloudoplossing. Eén die bij je doelstellingen past

Deel nu

Het lijkt wel of elke zichzelf respecterende organisatie vandaag de dag is overgestapt naar de cloud. De cloud biedt zeker de nodige voordelen, maar welke vorm van cloudoplossing de juiste is voor jouw organisatie, hangt volledig af van wat je wil bereiken. Of je nu kiest voor een public cloudoplossing, een private cloudoplossing of een multicloud- of hybride oplossing, het belangrijkste is dat jouw organisatiedoelstellingen centraal staan bij het maken van deze keuze. In deze blog vertelt Kevin Janssen, Chief Technology Officer bij Proact, hoe je de optimale oplossing vindt.

De verschillende cloudoplossingen

Er zijn verschillende typen cloudoplossingen: public cloud, private cloud, multicloud en hybride cloud. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van jouw specifieke organisatiedoelstellingen en behoeften. Om te kunnen bepalen welke oplossing het meest geschikt is voor jouw organisatie, is het allereerst belangrijk om inzicht te hebben in de voor- en nadelen van elke specifieke vorm.

Match met jouw organisatiedoelstellingen

Als je inzicht hebt in de voor- en nadelen, is het vervolgens zaak om elke cloudoplossing te bekijken in het licht van je organisatiedoelstellingen. Breng in kaart hoe belangrijk aspecten als kostenbesparing, schaalbaarheid, beveiliging en regelgeving voor je zijn. Door jouw doelen duidelijk te definiëren, zorg je ervoor dat de uiteindelijk gekozen cloudoplossing naadloos aansluit op jouw eisen.

Voordeel hybride cloudmodel

Door gebruik te maken van een combinatie van on-premise, private en public cloud-services creëer je een hybride cloudmodel dat perfect aansluit bij je behoeften. Op die manier zet je de meest optimale IT-infrastructuur neer waarmee je je bedrijfsdoelstellingen kunt bereiken. Zo weet je zeker dat je voldoet aan al je wensen en eisen op het gebied van schaalbaarheid, flexibiliteit, kostenbesparing, veiligheid en compliance, inclusief de beste prestaties en de betrouwbaarste beschikbaarheid.

De rol van een goede IT-partner

Een goede IT-partner kan je helpen om de juiste keuze te maken op basis van jouw organisatiedoelstellingen. Ze kunnen je begeleiden bij het afwegen van de verschillende opties en het implementeren van de gekozen cloudoplossing. Door samen te werken met een ervaren IT-partner, zorg je ervoor dat jouw cloudstrategie wordt afgestemd op de unieke kenmerken van jouw organisatie.

Meer weten?

Waar moet je allemaal rekening mee houden in jouw reis naar de (hybride) cloud? Download dan nu onze whitepaper ‘De weg naar de cloud: public of hybride?’

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.