Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een stabiele IT-omgeving die je organisatie verder helpt? Begin met het beheer!

Deel nu

De wereld verandert razendsnel en je IT-omgeving moet daar maar in meebewegen. Tegelijkertijd is een IT-omgeving heel erg gericht op stabiliteit, niet op verandering. In deze blog vertelt Chris Elshof, Manager Service Delivery bij Proact, hoe je een stabiele IT-omgeving creëert die je organisatie toch verder helpt.

Stabiliteit en continuïteit belangrijk bij IT-omgeving

Bij een betrouwbare IT-omgeving staan stabiliteit en continuïteit centraal. Dat lijkt nogal te botsen met de snelheid waarmee de wereld verandert en de mate waarin jouw organisatie daarin moet meebewegen. Het ene project na het andere dient zich aan en je IT-beheerders zijn vooral heel druk met alle wensen en behoeften die spelen binnen je organisatie.

Continuïteitsrisico

Ik heb het van dichtbij meegemaakt bij een van onze klanten, een van de provincies. De medewerkers waren enorm druk met allerlei projecten rondom de aanleg en het onderhoud van provinciale wegen, fietspaden en bruggen. De IT-beheerders vulden op hun beurt de dagen met het faciliteren van al deze projecten. Ondertussen begon de IT-omgeving scheurtjes te vertonen en stortte langzaam maar zeker in elkaar. Het achterstallige onderhoud liep op en dat zorgde voor een groot continuïteitsrisico.

Handen in het haar

Toen wij werden ingeschakeld, hebben we allereerst inzichtelijk gemaakt waar alle IT-beheerders druk mee waren. Dat was met van alles, behalve het systeembeheer. Zelfs belangrijke updates werden niet uitgevoerd. Dat betekent dat als zich een probleem voordoet, je eerst alle updates moet draaien omdat anders je software- of hardwareleverancier je niet eens zal helpen. Zit je al met de handen in het haar, moet je je ook daar nog druk over gaan maken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen het beheer en de beveiliging van je IT-infrastructuur bij je eigen team te laten. Je kunt er ook voor kiezen om het uit te besteden. Dan weet je zeker dat de beheerswerkzaamheden op tijd worden uitgevoerd en kunnen jouw mensen zich richten op vernieuwende projecten en innovaties die nodig zijn om jouw business te optimaliseren.

Geïnspireerd?

Bij Proact stellen we je in staat om via IT maximale waarde uit je data te halen, zodat jouw mensen zich kunnen focussen op de business. Wij helpen jou je bedrijfsprocessen te ondersteunen en te optimaliseren. Interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@proact.nl of door te bellen naar 088 006 34 26, we vertellen je er graag meer over.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.