Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een stabiele basis. Het fundament voor succes in de cloud

Deel nu

De cloud heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop organisaties werken. Wie zich begint te verdiepen in de cloud, maakt ongetwijfeld kennis met Microsoft Azure. Maar wat is Microsoft Azure en waarom zou je dat willen weten? In deze blog werpt Leendert Bredemeijer​, accountmanager bij Proact, een diepgaande blik op Microsoft Azure en vertelt hij waarom Azure het fundament is voor een succesvolle cloudomgeving.

Microsoft Azure: een inleiding

In het kort is Microsoft Azure een cloudcomputingdienst, aangeboden door Microsoft. Het stelt organisaties in staat om IT-diensten en resources via internet te gebruiken, in plaats van deze op lokale servers te draaien en te onderhouden. Microsoft Azure ondersteunt verschillende programmeertalen, frameworks en tools. Dat maakt het een flexibel en veelzijdig platform voor ontwikkelaars en bedrijven. Sinds de lancering in 2010 heeft Microsoft Azure zich ontwikkeld tot een veelzijdig platform, met meer dan tweehonderd oplossingen, zoals AI, data-analyse, hybride cloudoplossingen en IoT.

De Azure-landingszone

Nu weten we wat Microsoft Azure is, maar wat is de volgende stap? Een Azure-landingszone: een vooraf geconfigureerde infrastructuur in Azure die speciaal is ontworpen om organisaties te helpen snel en veilig een cloudomgeving te implementeren en te beheren. Dit omvat essentiële aspecten zoals beveiliging, compliance, netwerken, identiteit en resourcebeheer. Een landingzone bestaat uit verschillende Azure-services zoals Virtual Networks, Azure Active Directory, Security Center en Azure Policy, die samen een stevige basis vormen voor het uitrollen van workloads in Azure. Het gebruik van een landingzone versnelt de implementatietijd en verbetert de consistentie, beveiliging en naleving van cloudomgevingen aanzienlijk. Tegenovergesteld is natuurlijk net zo waar: indicatoren van een cloudomgeving zonder een Azure-landingzone of andere goed doordachte configuratie zijn ongecontroleerde kosten, ongewone netwerkconfiguraties, inconsistente beveiliging en naleving, en gebrek aan automatisering. Het gebruik van een Azure-landingzone adresseert deze problemen en leidt tot een betrouwbare, efficiënte en stabiele basis voor je cloudomgeving.

Een veilige start in de cloud

Met een Azure-landingzone van Proact kun je snel en veilig een cloudomgeving in Azure implementeren en beheren. De voordelen? Een snelle implementatie dankzij vooraf geconfigureerde infrastructuur, een consistente omgeving voor eenvoudig beheer, verbeterde beveiliging en naleving, kostenoptimalisatie en de flexibiliteit om mee te groeien met de behoeften van de organisatie. Het is de stabiele basis die je nodig hebt om succesvol te zijn in de cloud en die essentieel is voor het behalen van je bedrijfsdoelstellingen en het versterken van je concurrentiepositie.

Meer weten?

Wil je meer informatie over Microsoft Azure en de stappen die je kunt nemen om een succesvolle cloudmigratie te realiseren? Download dan nu onze whitepaper ‘De weg naar de cloud: public of hybride?’ Hierin vind je gedetailleerde informatie en praktische tips om jouw reis naar de (hybride) cloud succesvol te maken.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.