Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een flexibele samenwerking met Proact leidde Aveco de Bondt naadloos door de lockdown

Deel nu

Aveco de Bondt is al 6 jaar een partner van Proact. De IT-afdeling van het ingenieursbureau, met 450 hoogopgeleide werknemers, wordt geleid door Janneke Elbert. Zij besloot om de IT te outsourcen met als doel flexibel in te kunnen spelen op veranderingen. Een uitstekend voorbeeld is de naadloze overstap naar een andere manier van werken. Die was noodzakelijk door de complicaties van COVID-19.

“Outsourcen is elkaar wat gunnen, een samenwerkend partnerschap waar je elkaar vertrouwt is de basis.”

Janneke Elbert

De zoektocht van een passende cloud provider leidde naar Proact

Voor Janneke Elbert was het onmiddellijk duidelijk wat de belangrijkste criteria zijn voor een goede partner in de IT. In het snel bewegende landschap van de IT is het belangrijk om flexibel te zijn. Want dat leidt tot betere dienstverlening en is bevorderlijk voor de relatie met klanten. Daarnaast is het essentieel om snel te kunnen schakelen wanneer een nieuwe situatie daarom vraagt. Grote partijen bewegen vaak wat minder makkelijk mee. Terwijl een te kleine partij niet de specialistische kennis en reserves heeft om complexe problemen op te lossen.

“Wat je met IT wilt bereiken is gebruikers ontlasten, het ze makkelijker maken. Met een eigen IT-afdeling creëer je bedrijfsblindheid en passiviteit en dat wilden we niet. Als je outsourcet word je niet alleen flexibeler, maar je kunt ook beter inspelen op veranderingen en innovaties. Het was voor ons de reden om op zoek te gaan naar een flexibele partij, één die mee kon denken met wat wij nodig hebben.”

Een betrouwbare partner staat klaar wanneer dat nodig is. De zoektocht eindigde bij Proact. Tot op heden is Janneke Elbert uiterst tevreden over de geleverde dienstverlening.

De bijzondere samenwerking tussen Proact en Aveco de Bondt

Wanneer je de IT uitbesteedt, geef je een partner de controle over een essentieel onderdeel van je onderneming. Dat zorgt voor een bepaalde mate van afhankelijkheid. Maar zo heeft Janneke Elbert de samenwerking met Proact nooit ervaren.

“Ik zie een groot verschil tussen een leverancier en een samenwerkingspartner. Je moet een win-win situatie hebben, het moet voor beide partners wel werken natuurlijk.”

De succesvolle collaboratie is gebaseerd op open en eerlijke communicatie. Proact legt een bedrijf geen IT-structuur op. In plaats daarvan vormt goed overleg het fundament voor vervolgstappen en oplossingen. Door helder te communiceren is de wens van een klant duidelijk. Een goede relatie tussen professionele partners betekent ook dat meningsverschillen openlijk besproken worden. Want door een probleem van meerdere kanten te belichten komen de beste oplossingen naar boven.

Een flexibele partner zoals Proact was ideaal tijdens de lockdown

De flexibele opzet van de IT bleek voor Aveco de Bondt een perfecte fit tijdens de coronacrisis. De overstap naar de nieuwe manier van werken was dan ook snel gemaakt.

“Het is duidelijk dat onze aanpak, waar Proact goed had geluisterd naar wat we als organisatie nodig hadden, in ons voordeel heeft gewerkt. De innovatie, maar ook de flexibiliteit waren daarin essentieel.”

De IT van Aveco de Bondt wordt inmiddels vrijwel volledig door Proact georganiseerd. Janneke Elbert is enthousiast over deze ontwikkeling en trots op de moderne IT-organisatie binnen haar bedrijf.

“Behalve functioneel beheerders hebben we geen eigen IT-specialisten in huis. Best een mooie prestatie voor een kennisintensief bedrijf van onze grootte.”

Klaar voor nieuwe uitdagingen in de toekomst

IT heeft de potentie om een bedrijf efficiënter te laten functioneren. Vooral wanneer er ingespeeld wordt op veranderingen. Janneke Elbert beseft dat er nieuwe uitdagingen aankomen. Maar ze is ambitieus en ziet absoluut de potentie van de IT om verder te groeien. Door flexibel te zijn en op technisch vlak progressief te denken biedt de IT talloze oplossingen. Vooral wanneer je samenwerkt met een partner die met je meedenkt. Janneke heeft bijvoorbeeld al plannen om het delen en bewerken van data, tekeningen, 3D-modellen en Officedocumenten eenvoudiger te maken voor gebruikers.

“Het belangrijkst daarbij is dat ik het onze organisatie gemakkelijk wil maken om efficiënt te kunnen werken. Met de toename van SaaS-applicaties en de groei aan data heb ik voorlopig nog wel genoeg te doen. Natuurlijk schakel ik wel specialisten zoals Proact bij, zodra dat voor de organisatie het beste is!”

Vragen?

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.