Zoek
Sluit dit zoekvak.

Digitalisering in healthcare zonder zorgen over opslagcapaciteit

Deel nu

In een eerdere blog schreven we al over de kansen en uitdagingen die de toenemende digitalisering de zorg biedt. Behalve dat nieuwe technologische toepassingen zorgen voor gedistribueerde data in een multicloudoplossing, hebben ziekenhuizen ook te maken met een enorme datagroei.

Groei van primaire data en processen binnen ziekenhuizen

In onze vorige blog schreven we al over de gigantische datagroei in de zorg. Er wordt steeds meer geautomatiseerd en de opkomst van intelligente wearables en medische apparatuur – zoals sensoren die continu lichaamsfuncties meten – zorgt ervoor dat er meer processen draaien en er meer data verwerkt moeten worden. Neem bijvoorbeeld slimme insulinepompen, die voortdurend data verzamelen voor bewakingsdoeleinden en 24/7 de dosering van de medicatie aanpassen op de situatie, zodat de leefkwaliteit van de client substantieel beter wordt. Bovendien maakt elke nieuwe generatie medische imaging-apparatuur beelden en scans met een hogere resolutie. Hierdoor worden bestanden alsmaar groter, wat ook weer bijdraagt aan de toename van data.

Multicloud data-tiering: hot data versus cold data

Gelukkig zijn er technologieën die helpen het hoofd te bieden aan een dergelijke uitdaging. Zo is multicloud data-tiering bijvoorbeeld een technologie waarbij data op snelle opslagsystemen dicht bij het proces worden opgeslagen op het moment dat ze nodig zijn. Dit noemen we zogenaamde hot data. Zodra deze data eenmaal zijn verwerkt of geraadpleegd, worden het cold data, en worden ze automatisch, op basis van een vooraf ingesteld beleid, verplaatst naar een langzamer – lees: goedkoper – opslagsysteem, bijvoorbeeld buiten het ziekenhuis. Door deze zogenaamde ‘data right placement’ zijn data die actief en snel bewerkt moeten worden, altijd dichtbij, en worden ze naar een kosteneffectieve data-tier verplaatst zodra ze verwerkt zijn. Daardoor worden de totale kosten van het opslaan van data lager.

Ondersteuning van de gezondheidszorg met het Proact Healthcare Platform

Door met een ervaren, gecertificeerde partner te werken, hou je altijd controle over je data. Met ons Proact Healthcare Platform zorgen we voor een flexibele schil die zorgverleners helpt om de patiëntenzorg te verbeteren. Ons Proact Healthcare Platform is een healthcare-compliant en volledig gecertificeerde cloudomgeving die zorginstellingen op basis van pay-per-use kunnen afnemen. Zo hoef je zelf niet te investeren in dure apparatuur en hoef je je ook geen zorgen te maken over de capaciteit die je nodig gaat hebben in de toekomst. Door de on-premise omgeving van het ziekenhuis op een slimme manier te koppelen met ons platform, zijn data altijd beschikbaar, veilig en voorzien van een goede back-up. Zo kun je genieten van een cloudlike ervaring en optimaal gebruik maken van moderne technologieën, zonder in te leveren op veiligheid en snelheid.

Meer weten?

Als IT-manager in de zorg heb je te maken met grote uitdagingen. De toename van de hoeveelheid data en het omgaan met een hybride omgeving is daar één van. Benieuwd wat je nodig hebt om deze uitdagingen aan te gaan? Download dan ons whitepaper. Wil je meer weten over het Proact Healthcare Platform? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@proact.nl of door te bellen naar +31 30 30 33 200, we vertellen je er graag meer over.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.