Search
Close this search box.

Digitalisering in de zorg. Zo hou je controle over je data

Deel nu

De toenemende digitalisering biedt de zorg een prachtige kans, maar brengt tegelijkertijd een enorme uitdaging met zich mee. Nieuwe technologische toepassingen zorgen voor gedistribueerde data in een multicloudoplossing. Hoe kun je die data veilig, efficiënt en flexibel beschikbaar stellen aan de zorgverleners? In deze blog nemen we je mee.

Technologie helpt de druk op de zorg te verlichten

Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën kun je zorgen dat de druk op de ziekenhuizen afneemt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan slimme wearables, zoals intelligente pleisters die vroegtijdig registreren of een infectie is opgetreden, slimme inlegzolen die glucosesignalen detecteren of horloges die hartslag en bloeddruk registreren en zo helpen bij het detecteren van afwijkingen. De inzet van kunstmatige intelligentie kan de zorg ook op andere manieren ontlastem. Denk aan het interpreteren van afbeeldingen, zoals röntgenfoto’s of MRI’s, of het onderhouden van ziekenhuismachines op basis van slimme voorspellingen. En met rolstoelen die hun locatie uitzenden kun je – al dan niet verwarde – mensen lokaliseren.

Steeds meer behoefte aan een goede datastrategie

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos, net als de datagroei die gepaard gaat met deze ontwikkelingen. Scherpere beelden, steeds meer video’s en sensoren die een constante stroom aan data genereren, zorgen voor een flinke uitdaging op dat gebied. Steeds meer applicaties draaien niet meer in eigen datacenters binnen het ziekenhuis, maar ergens in een cloudomgeving. Dat betekent dat data niet direct in het datacenter van het ziekenhuis terechtkomen, maar in de cloud van de leverancier. Vandaar moet het doorgestuurd worden naar het ziekenhuis. Dat is een complexe keten, waar je minder controle over hebt, maar wel verantwoordelijk voor bent. Daar is een goede en flexibele datastrategie voor nodig.

Ondersteuning van de gezondheidszorg met een speciaal Healthcare Platform

Door met een ervaren, gecertificeerde partner te werken, hou je altijd controle over je data, waar die ook staan. Door de on-premise omgeving van het ziekenhuis op een slimme manier te koppelen , zijn data altijd beschikbaar, veilig en voorzien van een goede back-up. Zo kun je optimaal gebruik maken van moderne technologieën, zonder in te leveren op veiligheid en snelheid.

Meer weten?

Als IT-manager in de zorg heb je te maken met grote uitdagingen. De toename van de hoeveelheid data en het omgaan met een hybride omgeving is daar één van. Benieuwd wat je nodig hebt om deze uitdagingen aan te gaan? Download dan ons whitepaper. Wil je meer weten over onze Microsoft Azure AD-oplossingen of onze securityoplossingen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@proact.nl of door te bellen naar +31 30 30 33 200, we vertellen je er graag meer over.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.