Zoek
Sluit dit zoekvak.

De weg naar de cloud, samen of alleen?

Deel nu

De cloud is niet meer weg te denken. Of je nu kiest voor de public cloud, de private cloud, een multi-cloud- of hybride-cloudoplossing, als je de overstap nog niet hebt gemaakt, is het op z’n minst tijd om erover na te denken. Toch zijn er nog best veel organisaties die terughoudend zijn. Het betekent ook nogal wat. En daar zit nu precies het probleem. Wat komt er allemaal op je af? Gelukkig hoef je de reis naar de cloud niet alleen af te leggen.

De cloud is de toekomst

We schreven het al eerder: cloudcomputing is de toekomst. Gartner voorspelt dat wereldwijd de uitgaven aan public clouddiensten in 2023 groeien tot 591,8 miljard dollar, een groei van ruim twintig procent ten opzichte van 2022. Telefónica voorziet zelfs dat de cloudmarkt in 2025 is gegroeid naar 864 miljard dollar. Dat betekent een jaarlijks groeipercentage van dertien procent sinds 2021.

Een olifant eet je in stukjes

Veel organisaties kunnen de overstap naar de cloud onmogelijk in één keer maken, door alle legacysystemen die nog in leven gehouden moeten worden. Gelukkig hoeft dat ook niet. Wij vergelijken het weleens met het eten van een olifant, dat doe je ook niet in een keer, maar in stukjes. Door te werken met een strategische roadmap, weet je zeker dat de keuzes die je vandaag maakt, passen bij de ambities van je organisatie en je uiteindelijk brengen waar je wilt uitkomen. Zo kun je groots denken, maar klein beginnen en hou je de hele transitie – letterlijk en figuurlijk – behapbaar.

Pioniers op weg naar de cloud

Proact loopt als IT-servicepartner en managed-service-provider voorop als het gaat om technologische ontwikkelingen. Maar geloof het of niet, ook wij waren ooit overtuigd van de onsterfelijkheid van een on-premise-omgeving. Toen wij in 2009 als een van de eerste organisaties de reis naar de cloud maakten, ging dat niet zonder slag of stoot. Zoals dat gaat met pioniers, moesten we onze weg vinden zonder te kunnen leunen op de kennis en expertise van anderen. Dat heeft er wel voor gezorgd dat wij inmiddels echte experts zijn op het gebied van cloudcomputing. Wij weten precies met welke parameters we rekening moeten houden en combineren een persoonlijke service met de betrouwbaarheid van volautomatische systemen. Wil je overstappen naar de cloud, maar weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je graag.

Meer weten?

Het Proact Innovatie Model (PIM) is speciaal opgezet om organisaties rustig te laten wennen aan de nieuwe manier van werken. Door elk onderdeel stuk voor stuk te implementeren is van een harde overgang geen sprake. We beginnen klein en met bescheiden stappen werken we uiteindelijk toe naar een ambitieuze moderne werkplek. Wil je meer weten? Download dan nu onze whitepaper ‘Samen met Proact op reis naar de moderne manier van werken’.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.