Zoek
Sluit dit zoekvak.

De voordelen van een moderne werkplek in de cloud

Deel nu

In de afgelopen periode is de manier van werken sterk veranderd. Er bestond al een trend richting een meer flexibele werkplek. Belemmeringen door het coronavirus heeft de noodzaak alleen maar vergroot. Een moderne werkplek heeft een behoorlijk aantal voordelen, zowel voor personeel als voor klanten.

Werk veiliger door de cloud te omarmen

Internetveiligheid is complex., daarom is het inschakelen van een team van specialisten aangeraden om de overstap naar de cloud te verwezenlijken. Want compleet offline opereren is geen optie voor een moderne onderneming. Geheel zelfstandig de IT verzorgen is onverstandig. Aangezien het vrijwel onmogelijk is om als individuele IT-afdeling mee te groeien met de snelle ontwikkelingen. Een specialist zoals Proact heeft een groot team van deskundigen in dienst. Zij zorgen voor een veilige transitie richting het gebruik van de cloud. Hierdoor blijven applicaties toegankelijk, terwijl data veilig is opgeslagen en communicatie via versleutelde kanalen plaatsvindt.

Wees klanten beter van dienst door toepassingen in de cloud

Als bedrijf ben je klanten graag zo goed mogelijk van dienst. Snelheid is een belangrijke factor voor de kwaliteit van de aangeboden service. Een moderne werkplek faciliteert het snel beantwoorden van vragen of het in korte tijd oplossen van problemen. Het biedt werknemers de gelegenheid om een klant vanaf een zelfgekozen device te bedienen, bijvoorbeeld onderweg of in het weekend. Hierdoor gaat de klanttevredenheid direct omhoog. Op locatie bij een klant werken is eveneens geen enkel probleem meer.

Werknemers verlangen een moderne werkplek

Er bestaat inmiddels een veel minder harde afscheiding tussen privé en werk. Thuiswerken is daar een uitstekend voorbeeld van. Werknemers ervaren locatieonafhankelijk werken als zeer prettig, op voorwaarde dat de moderne werkplek goed is ingericht. De vaste werkplek is niet langer de standaard. Je werkt op meerdere devices aan hetzelfde document zonder dat continu heen en weer te sturen. Of je neemt op een veilige manier deel aan een meeting via je smartphone. De toepassingen van de cloud nemen de komende jaren alleen maar toe.

Veilige opslag van documenten en automatische synchronisatie

Dankzij de cloud werken meerdere personen binnen een bedrijf aan hetzelfde bestand. Je kijkt bijvoorbeeld gezamenlijk vanaf verschillende werkplekken naar een document, of je verandert het een of ander terwijl je thuis bent. Door te werken via de cloud wordt het bestand voor iedereen aangepast. Daarom beschikken alle werknemers altijd over de meest recente versie van een bestand. Automatische synchronisatie zorgt voor snellere en betere samenwerking. Daarbovenop is het delen van documenten via potentieel gevaarlijke kanalen niet langer nodig. In plaats daarvan staat alles veilig en centraal op een bereikbare plek. Als organisatie behoud je de volledige controle over je eigen data. Dat geeft nog maar eens aan hoe flexibel cloud computing is. Proact helpt je graag om stappen te zetten en moderne werkplekken te verwezenlijken. 

Vragen?

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.