Zoek
Sluit dit zoekvak.

De toekomst van IT in de zorg: hier moet je over nadenken

Deel nu

Als IT-verantwoordelijke in de zorgsector weet je dat de technologische ontwikkelingen razendsnel gaan. Om je organisatie voor te bereiden op de toekomst, is het belangrijk om na te denken over de impact van de nieuwste trends en innovaties. In deze blog bespreken we enkele aandachtspunten als jouw IT-infrastructuur wil optimaliseren en klaar wil zijn voor wat de toekomst je brengt.

Data- en privacybescherming: essentieel in de zorgsector

Dat de bescherming van patiëntgegevens en het waarborgen van privacy cruciaal is in de zorg, hoeven we je niet uit te leggen. Hoe zorg je ervoor dat die strikte wet- en regelgeving niet in de weg staat van je innovatiedrang? Hoe zorg je voor een solide beveiligingsbeleid in combinatie met de flexibiliteit die je nodig hebt? Een goede IT-partner kan je hierbij helpen door samen met jou een op maat gemaakt plan op te stellen.

De opkomst van cloudtechnologie

Steeds meer zorginstellingen kiezen ervoor om over te stappen op cloudtechnologie. Dit biedt tal van voordelen, zoals schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenbesparing. Wist je dat je de cloud ook op een volledig veilige en efficiënte manier kunt inzetten in jouw zorgorganisatie?

Zorg op afstand: eHealth en telezorg

De toekomst van de zorg gaat steeds meer richting eHealth en telezorg. Dit biedt niet alleen kansen voor patiënten, maar ook voor zorgverleners. Dat heeft de nodige impact op jouw IT-infrastructuur. Hoe ga je daarmee om?

Slimme zorgtechnologie en Internet of Things (IoT)

Ook IoT en slimme zorgtechnologie zijn in opkomst en zullen een steeds grotere rol gaan spelen in de toekomst van de zorg. Het is belangrijk om te begrijpen hoe deze technologieën jouw IT-infrastructuur beïnvloeden en welke stappen je kunt nemen om hierop voorbereid te zijn.

Continuïteit en disaster-recovery

Een solide disaster recovery-plan is essentieel om de continuïteit van jouw zorgorganisatie te waarborgen. Hoe zorg je nu dat je een echt effectief plan opstelt waardoor je reputatie gewaarborgd blijft en de gezondheid van je patiënten niet in het geding komt?

Samenwerking en communicatie

Efficiënte samenwerking en communicatie tussen zorgverleners is cruciaal voor het leveren van optimale zorg. Hoe kun je de communicatie en samenwerking binnen jouw organisatie verbeteren?

Meer weten?

Als IT-manager in de zorg heb je te maken met grote uitdagingen. De toename van de hoeveelheid data en het omgaan met een hybride omgeving is daar één van. Benieuwd wat je nodig hebt om deze uitdagingen aan te gaan? Download dan ons whitepaper. Wil je meer weten over het Proact Proactivity Center of ons Healthcare Platform? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@proact.nl of door te bellen naar +31 30 30 33 200, we vertellen je er graag meer over.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.