Zoek
Sluit dit zoekvak.

De toegevoegde waarde van een Managed Service Provider

Deel nu

E-mail, bedrijfskritische applicaties, VoIP, databases, security. Een moderne IT-omgeving bestaat uit enorm veel elementen. Het beheren, monitoren, onderhouden, optimaliseren en updaten van die omgeving is complex. Natuurlijk kun je daarbij op je eigen IT-team vertrouwen, maar je kunt het ook – gedeeltelijk of geheel – uitbesteden. In deze blog vertellen we wat een Managed Service Provider je kan brengen.

Goed IT-beheer

Geen organisatie kan meer zonder technologie, daarover zal geen twijfel bestaan. Een goed beheerde IT-omgeving is dan ook de basis van een succesvol bedrijf. Dat legt een flinke druk op het IT-team. Om die reden kiezen veel organisaties ervoor om support- en beheerwerkzaamheden uit te besteden. Een goede Managed Service Provider helpt je met het in kaart brengen van je bedrijfsnetwerk, de dataopslag, de applicaties en licenties, je back-up- en recovery-beleid en kijkt hoe het gesteld is met de cybersecurity. Door het beheer van je IT-diensten uit te besteden aan een MSP, kunnen jouw medewerkers zich richten op de kernactiviteiten van jouw business in plaats van zich bezig te houden met IT-problemen.

Cybersecurity

Security is tegenwoordig een hot topic. Zo kopte de Telegraaf begin februari: ‘Dokters bibberen voor cyberaanval: ’Grote hack is een kwestie van tijd’’, en werd de stad Antwerpen eind vorig jaar getroffen door een cyberaanval. Goede cybersecurity is een combinatie van de juiste technologie, een stevig beleid en mensen die zich in hoge mate bewust zijn van cybergevaren. Want hoe geavanceerd de beveiligingsoplossingen binnen Microsoft 365 ook zijn, je bent maar één foute klik of één verdwaalde USB-stick verwijderd van een cyberincident. Een goede Managed Services Provider monitort je bedrijfsomgeving proactief. Is er een probleem, dan kun je direct reageren en cybercriminelen stoppen vóór ze schade aanrichten.

Managed Services in de praktijk: ABAB

Het was lastig voor ons om de expertise in huis op het niveau te houden dat gewenst is, vandaar dat we dat door Proact laten doen. Daar zitten de mensen die er iedere dag mee bezig zijn en daardoor ontzettend veel kennis hebben. Zij weten exact hoe alles werkt en dat is voor ons systeem – dat zo belangrijk is voor ABAB – van groot belang. Daar zijn we dus ook absoluut tevreden over.

Hans Vingerhoets, Senior Netwerkontwerper ABAB

Proact als Managed Service Provider

Proact ontwerpt en levert managed services waar jouw organisatie ze nodig heeft – in je eigen datacenter, in ons datacenter, in een private, publieke of hybride cloud. Daarbij bieden we maximale flexibiliteit en wendbaarheid. We hebben de kennis en expertise om organisaties te begeleiden bij de transitie naar een moderne IT-omgeving, in welke vorm dan ook. Het beheer en onderhoud van jouw IT-infrastructuur is bij ons als Managed Service Provider ook in ervaren en veilige handen. Meer lezen over Proact als IT Service Partner en Managed Service Provider? Dat kan hier. Wil je weten welk ondersteuningsniveau voor jouw organisatie optimaal zou zijn? Neem dan contact op, we leren je graag kennen.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.