Zoek
Sluit dit zoekvak.

De stap naar een modern bouwbedrijf. Hier moet je op letten

Deel nu

Bij digitalisering gaat het om aanzienlijke investeringen. Daar is een goede, visionaire CIO en CFO voor nodig. Zij moeten met de directie om tafel om de beroemde punt aan de horizon te bepalen. Waar staan we als bedrijf over tien of vijftien jaar en wat betekent dat voor onze digitalisering? Aan de andere kant van het spectrum moeten die CIO en CFO in hun team de veranderbereidheid creëren om de vernieuwingsslag te gaan maken. Waar moet je op letten?

Bewustzijn

Mensen willen dat de wereld verandert, maar zelf willen ze niet veranderen. Daarin is de bouwsector niet anders dan de rest van de wereld. Theoretisch is de veranderbereidheid er wel, maar in de praktijk is het echt een uitdaging. Het belangrijkste is dat je een verandertraject ook echt ziet als een verandertraject. Onderschat het niet een wees je bewust dat je met een organisatieverandering bezig bent.

Zet een punt op de horizon

Bepaal allereerst waar je naartoe wil, zet een punt op de horizon. Natuurlijk is die punt uiteindelijk altijd een ‘moving target’, maar je moet ergens beginnen. Stel een doel en leg in een plan vast hoe de weg ernaartoe eruit gaat zien.

Neem mensen mee

Neem je medewerkers heel snel mee in het traject. Zorg dat iedereen begrijpt wat de urgentie ervan is. Als er weerstand is, onderzoek dan waar die vandaan komt. Gelooft men niet dat het gaat werken? Of is die weerstand meer gebaseerd op emotie? Maken mensen zich zorgen over de toekomst van hun baan. Andere weerstand vraagt om een andere aanpak.

Stel ambassadeurs aan

In elke organisatie zijn er ook mensen die innovatie toejuichen. Betrek hen bij het hele traject, stel ze aan als ambassadeurs. Daar gaat een aantrekkende werking vanuit, zij nemen collega’s weer mee in het traject.

Meer weten?

Proact is voor meerdere bedrijven in de bouwsector al een uitstekende partner gebleken. Benieuwd wat jouw organisatie nodig heeft om bouwspecifieke uitdagingen aan te gaan? Download dan ons whitepaper. In dit whitepaper nemen jou als IT-manager in de bouw mee langs de vier grootste uitdagingen: cyberveiligheid, de moderne werkplek in een bouwbedrijf, infrastructuur en outsourcing.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.