Zoek
Sluit dit zoekvak.

De onmisbare rol van de cloud in 2028. Een blik op de toekomst

Deel nu

Nog lang niet alle organisaties hebben de overstap gemaakt, maar één ding is zeker: de cloud is niet meer weg te denken. Volgens Gartner, onderzoeks- en adviesbureau in de IT-sector, is cloudcomputing tegen 2028 niet langer een technologische keuze, maar een noodzaak. In deze blog schijnt Leendert Bredemeijer​, accountmanager bij Proact, zijn licht op deze uitspraak.

De evolutie van cloudcomputing

De term ‘cloudcomputing’ werd voor het eerst gebruikt in 1996 door een kleine groep technologieverantwoordelijken in een kantoor van Compaq Computer. Sindsdien heeft het een lange weg afgelegd. In de beginjaren werd het vooral gezien als een handige tool voor opslag en efficiënter samenwerken. Inmiddels is de cloud uitgegroeid tot een onmisbare facilitator van bedrijfsprocessen en innovatie. Bedrijven die de cloud vroeg hebben omarmd, profiteren nu van voordelen als schaalbaarheid, flexibiliteit, en kostenefficiëntie. Deze trend zal naar verwachting alleen maar versnellen.

Cloud als businessdriver in 2028

Gartner publiceerde eind november een persbericht waarin het voorspelt dat de rol van cloudcomputing tegen 2028 fundamenteel veranderd zal zijn. De cloud is niet langer een optie maar een noodzaak, en gaat een centrale rol spelen in de digitale transformatie van bedrijven. Dat heeft niet alleen invloed op hoe bedrijven opereren, maar ook op hoe ze innoveren en concurreren.

Waarom nu investeren in cloud?

De transitie naar cloudcomputing is dus meer dan alleen een technologische verandering. Het is een strategische zet. Bedrijven die nu investeren in cloudtechnologieën investeren daarmee in de toekomst. Ze bouwen aan een infrastructuur die niet alleen vandaag veel zal brengen, maar die morgen onmisbaar zal zijn.

Klaar om de sprong te wagen?

Bij Proact begrijpen we dat de overstap naar de cloud een belangrijke beslissing is. Daarom bieden wij op maat gemaakte cloudoplossingen. Er zijn immers enorm veel cloudoplossingen, maar er is er maar één de juiste. Dat is er één die past bij jouw doelstellingen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de stappen die je kunt nemen om een succesvolle migratie naar de cloud te realiseren? Download dan nu onze whitepaper ‘De weg naar de cloud: public of hybride?’ Hierin vind je gedetailleerde informatie en praktische tips om jouw reis naar de (hybride) cloud succesvol te maken.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.