Search
Close this search box.

De evoluerende dreiging van cyberaanvallen. Waarom je je ertegen moet wapenen

Deel nu

Wat begon met eenvoudige virussen en malware, is geëvolueerd naar geavanceerde ransomware-aanvallen, datalekken en cybercriminaliteit op grote schaal. Niet alleen nemen de cyberaanvallen toe in aantal, cybercriminelen worden ook steeds geraffineerder. Zie je als organisatie maar eens effectief te beschermen tegen die geavanceerde en complexe aanvallen. In deze blog vertelt Rob van Scheijndel​​​​, Solution Architect bij Proact, waarom het essentieel is om maatregelen te nemen als je je organisatie wilt wapenen tegen deze aanvallen.

De kwetsbaarheid van jouw organisatie

Geen enkele organisatie is immuun voor cyberaanvallen. Niet alleen grote bedrijven kunnen slachtoffer worden, ook kleine ondernemingen zijn interessant voor cybercriminelen. De gevolgen van een succesvolle aanval kunnen verstrekkend zijn: de bedrijfscontinuïteit kan in gevaar komen, herstelkosten zijn hoog, gevoelige gegevens kunnen worden verkocht en de kans op reputatieschade is groot. Ook dien je rekening te houden met je positie binnen de Supply Chain, steeds vaker zullen afnemers en toeleveranciers vragen of er voldoende maatregelen zijn getroffen. Geen enkele organisatie kan het zich veroorloven om niet voorbereid te zijn op deze dreigingen.

Proactieve beveiligingsmaatregelen

Om de evoluerende dreiging van cyberaanvallen het hoofd te bieden, is het noodzakelijk om proactieve beveiligingsmaatregelen te nemen. Dit begint met een integrale beveiligingsstrategie, waarbij security niet alleen een technische kwestie is, maar een breed strategisch vraagstuk. Het betrekken van de hele organisatie bij bewustwording en het creëren van een beveiligingscultuur is van essentieel belang. Daarnaast zijn gelaagde beveiligingsmaatregelen zoals perimeterbeveiliging, netwerkbeveiliging, endpointbeveiliging en databeveiliging cruciaal om de aanvaller zo moeilijk mogelijk te maken en jouw organisatie zo veilig mogelijk te krijgen. Daarbij mag helder zijn dat een grote multinational andere benadering nodig heeft dan een mkb’er.

Het belang van continue verbetering en aanpassing

Cybersecurity is een dynamisch veld waarin de dreigingen voortdurend evolueren. Daarom is het essentieel om een mindset van continue verbetering en aanpassing te omarmen. Het implementeren van die beveiligingsmaatregelen alleen is niet voldoende. Je moet ze ook regelmatig evalueren en bijwerken om gelijke tred te houden met nieuwe bedreigingen en veranderende omstandigheden. Het hebben van een solide beveiligingsstrategie is een goed begin, maar het is net zo belangrijk om deze voortdurend te monitoren, testen en updaten. Dit helpt je om steeds weerbaar te blijven tegen het veranderende dreigingslandschap.

Bescherm jouw organisatie tegen cyberaanvallen

IT-security is een onderwerp dat je breed in de organisatie hoort te beleggen. Wil je de veiligheid van jouw organisatie versterken beschermen tegen de evoluerende dreiging van cyberaanvallen? Download nu onze whitepaper “Van cyberkwetsbaar naar cyberveilig” en krijg concrete handvatten en praktische adviezen om het beveiligingsniveau van jouw organisatie te verhogen. Zet de eerste stap naar een betere beveiliging en bescherm je organisatie tegen de gevolgen van cyberaanvallen.

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.