Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cloud computing is de toekomst voor de IT in de gezondheidszorg

Deel nu

Steeds meer bedrijven en organisaties ontdekken de voordelen van IT in de cloud. Jammer genoeg laat de medische sector op sommige vlakken nog grote kansen liggen. Juist voor gezondheidsinstellingen biedt de cloud enorme voordelen: communicatie verloopt eenvoudiger, gegevens zijn beter beschermd en er wordt een hoop tijd bespaart. Het is daarom tijd dat ook de medische sector cloud based oplossingen omarmt.

Problemen waar IT in de zorg momenteel tegenaan loopt

IT-afdelingen zijn huiverig om de overstap naar de cloud te maken. Dat komt niet in de laatste plaats omdat ze in veel zorginstellingen onderbezet zijn. Er ligt een grote druk op de IT om alle ontwikkelingen bij te benen. Koppelingen tussen allerlei verschillende systemen is noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan het elektronisch patiëntendossier (EPD) en het Picture Archiving and Communcation Sytem (PACS). Medisch personeel moet snel en probleemloos toegang hebben tot gegevens en applicaties, terwijl veilige opslag van data essentieel is.

Gevoelige gegevens in een veilige omgeving opslaan

De tegenstrijdigheid tussen toegankelijkheid en veilige opslag van gegevens is een van de oorzaken van de huidige uitdagingen van de IT in de zorg. Hiervoor biedt de cloud uitkomst. Aangezien een flexibele infrastructuur het potentieel heeft om gedeeltes op te splitsen. Medische gegevens staan dan dus in een aparte en veilige omgeving. Tegelijkertijd heeft medisch personeel vrij toegang tot wat ze nodig hebben om optimale zorg te verlenen.

Oplossingen in de cloud zorgen voor verbeterde administratie

Een van de grootste struikelblokken binnen de zorg is het ontbreken van een centraal en landelijk systeem. Het delen van informatie tussen verschillende zorginstellingen is hierdoor omslachtig. Zorgpersoneel typt handmatig fysieke brieven over om het in het systeem te registreren. Dat kost onnodig veel tijd. Bovendien bestaat de kans dat er fouten worden gemaakt bij de overname. Een infrastructuur in de cloud leidt tot optimale integratie en een centraal digitaal systeem, waardoor medisch personeel meer tijd heeft om zich bezig te houden met het aanbieden van de best mogelijke zorg.

Effectieve communicatie bevordert de kwaliteit van de zorg

In een cloud based infrastructure is informatie makkelijker te delen. Kijk bijvoorbeeld online mee naar beeldmateriaal of neem direct contact op met een zorgverlener. Door via veilige kanalen te communiceren en gegevens te delen neemt de kwaliteit van de zorg toe. Schakel met een druk op de knop een expert in of benader een behandelend arts. Via de cloud kijk je gelijktijdig naar dezelfde informatie, zonder dat je eerst op zoek moet naar de corresponderend documentatie. Als iemand een aanpassing doet, dan wordt die meteen doorgevoerd in het systeem. Daarom heeft al het zorgpersoneel altijd de beschikking over de meest recente en accurate gegevens. Uiteindelijk profiteert dus zowel de patiënt als het personeel van snellere en overzichtelijke communicatie.

Vragen?

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.