Zoek
Sluit dit zoekvak.

4 overwegingen als je je IT-beheer wil uitbesteden

Deel nu

Als IT-manager in de zorg kun je natuurlijk het beheer en de beveiliging van je IT-infrastructuur door je eigen team laten uitvoeren. Je kunt er ook voor kiezen om het uit te besteden. Een lastige keuze. In deze blog deelt Corné van Ginkel, Business Developer Modern Workspace bij Proact, waar je over na kunt denken als je voor deze keuze staat.

1. De hoeveelheid kennis en expertise

De IT-omgeving van een ziekenhuis kan behoorlijk complex zijn door de mix van een traditionele on-premise omgeving en een moderne cloudomgeving. Dat terwijl je je vaak maar klein IT-team kan veroorloven. Een goede partner heeft een team van misschien wel honderden mensen. Met zo’n groot team kun je uit een enorme bron van specialistische kennis en expertise putten. Kennis en expertise die je onmogelijk zelf allemaal in huis kunt halen.

2. De motivatie van je eigen IT-team

Door je eigen IT-mensen actief te laten zijn waar ze kunnen interacteren met de zorg en bezig zijn met de echte zorgoplossingen, kunnen ze veel meer waarde toevoegen. Als je de technische infrastructuur laat onderhouden door een externe partner, kan jouw team zich richten op innovaties die nodig zijn om de zorg te optimaliseren. Dat is een stuk motiverender.

3. Het risico dat je loopt

Door het beheer van je infrastructuur uit te besteden, besteed je ook een deel van eventuele risico’s uit. Als je werkt met een partner die de zorgketen snapt, word je goed geholpen als zich toch eens een incident voordoet. Is je eigen team bijvoorbeeld wel goed voorbereid op een cyberaanval? Een goede partner heeft vaker met dergelijke stresssituaties te maken en weet het hoofd koel te houden. Bovendien zijn er altijd extra handjes beschikbaar, mocht dat nodig zijn in het heetst van de cyberstrijd.

4. Een passende weg naar een regiemodel

Heb je eenmaal het besluit genomen om over te stappen naar een regiemodel, hoef je dat nooit in één keer te doen. Hoe ziet het ideale regiemodel er voor jou uit? Leg dat vast. Van welke pakketten kun je het onderhoud vandaag al uitbesteden? Met welke wacht je liever nog even? Door in kleine stappen over te schakelen naar een regiemodel, kun je langzaamaan ervaring opdoen.

Meer weten?

Als IT-manager in de zorg heb je vier grote uitdagingen. Behalve cyberveiligheid heb je ook te maken met uitdagingen op het gebied van de moderne werkplek, infrastructuur en outsourcing. Benieuwd wat je nodig hebt om deze uitdagingen aan te gaan? Download dan hier ons whitepaper .

Ontdek meer artikelen

#ThePowerOfData

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.

Proact nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geïnspireerd met onze nieuwsbrief! Ontvang regelmatig updates over IT en digitalisering en exclusieve uitnodigingen voor evenementen rechtstreeks in uw inbox. Meld je nu aan!

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.