Search
Close this search box.

Software Development 3

Bij Proact stellen we organisaties in staat om via IT waarde uit hun data te halen. We begeleiden onze klanten door ons end-to-end portfolio, bestaande uit datacenter-, netwerk- en IT-beveiligingsoplossingen en -diensten. We werken niet alleen samen met de beste technologieleveranciers in de branche, maar we bieden ook onze eigen marktleidende Managed Cloud Services. Dit betekent dat we klanten kunnen ondersteunen, ongeacht welk implementatiemodel ze nodig hebben en de voorkeur geven on-premises, private cloud, managed cloud, public cloud of een combinatie hiervan in een hybrid cloud. 

Binnen Proact Netherlands B.V. is een projectgroep actief die zich richt op het verbeteren en automatiseren van Cloud kosten en facturatie naar onze klanten. Vanuit deze projectgroep wordt er continue gekeken welke issues er zijn binnen het billing proces en waar er verbeteringen en efficiëntie te behalen valt.  

 

Er wordt binnen Proact gebruikt maakt van een data integratie tussen cloud leveranciers van Proact en een SaaS gebaseerde billing omgeving. Deze integratie maakt op dit moment gebruik van csv/excel bestand(en), welke vrij basaal zijn en niet veel informatie bevatten, echter wel zorgdraagt dat het cloud verbruik van klanten automatisch resulteert tot specificaties en orders in het order systeem. 

 
Proact zou graag willen onderzoeken welke informatie, welke velden, beschikbaar zijn via API van het cloud platform. Welke van deze informatie additioneel op de specificatie sheets (invoices) zouden willen tonen, en hoe we de huidige integratie kunnen verbeteren door deze API gebaseerd te maken en de missende gewenste informatie kunnen meenemen in deze integratie. 

 

Daarnaast is de integratie op dit moment gerealiseerd tussen het billing platform en het CRM en order systeem van Proact, en is er een sterke wens om deze integratie verder te ontwikkelen om ook de specificaties en orders te uploaden in het financiële systeem van Proact om het Finance team te ontlasten. Deze integratie hoeft geen onderdeel te zijn van een proof of concept, maar valt wel onder het onderzoek en zou additioneel ook meegenomen mogen worden in de proof of concept. 

 

De opdracht omvat minimaal de volgende zaken; 

  • Onderzoek naar huidige data integratie 
  • Onderzoek naar eisen en wensen rondom data integratie 
  • Onderzoek naar mogelijkheden voor data integratie en advies 
  • Presenteren en verdedigen van de geadviseerde oplossing 
  • Ontwerp maken voor de data integratie oplossing 
  • Opzetten van een proof of concept voor deze data integratie 
  • Documenteren van de proof of concept oplossing en deze overdragen naar medewerkers van Proact 

 

 

Rondom techniek:
Op dit moment is de integratie gebouwd op basis van Talend (Java) data integratie 
Er zijn mogelijkheden om dit op basis van Microsoft Azure (Data Factory), Java of Talend te (her)ontwikkelen. 

 

Voor wie? 
Deze opdracht is geschikt als afstudeeropdracht voor de richting Software Development en kenmerkt zich als Productopdracht met een bruikbaar eindproduct of Proof of Concept. 

 

Delen

Gerelateerde content

Neem contact op

We horen graag van je. Stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Neem contact op

We horen graag van je. Bel ons, word lid van onze social media community of stuur ons een e-mail via onderstaande contactformulieren.

Door op Verzenden te klikken, ga ik akkoord met de voorwaarden die zijn vermeld in het privacybeleid van Proact.