Nieuws

Onderzoek Proact: jongere generatie bij slechts twee procent van organisaties aanjager van gebruik file-sharing-diensten

17 oktober 2013 08:28 - Utrecht, 17 oktober 2013 – Slechts twee procent van de organisaties in Nederland geeft aan dat het met name de jongere generatie medewerkers is, die het gebruik van file-sharing toejuicht. En onder de mobiele werkers/thuiswerkers is dit slechts één procent, zo blijkt uit onderzoek van Proact naar het gebruik van file-sharing-diensten in Nederlandse organisaties.

File-sharing is wel een algemeen bekend begrip binnen organisaties. Van de ondervraagden in het Proact-onderzoek is 95 procent bekend met de term. Hierbij valt op dat hoe groter de organisatie is, hoe groter de bekendheid met het fenomeen. Bij organisaties met minder dan tweehonderd medewerkers is het aandeel niet-kenners met elf procent groter dan in organisaties met meer dan tweehonderd medewerkers (vier procent).

 

Bij veertien procent van de organisaties is iedereen voorstander van het gebruik van file-sharing. De grootste aanjagers van het gebruik van file-sharing blijken ICT’ers (dertien procent) en het management (elf procent) te zijn. Het aandeel organisaties waarin juist geen enkele voorstander van file-sharing is te vinden, is met 31 procent aanzienlijk groter. Onder de tegenstanders zijn wederom de ICT’ers (negen procent) en het management (tien procent) te vinden.

 

Ongeveer twee derde van de ondervraagde organisaties zet file-sharing in voor intern gebruik. Vooral in de industriesector is dit met 76 procent wijdverbreid; het laagst is dit binnen de handel en horeca (52 procent). De penetratie is echter in alle branches boven de vijftig procent. Daarnaast gebruikt 36 procent van de ondervraagde organisaties file-sharing in de communicatie met klanten. Ook hier loopt de industrie voorop (53 procent) en zijn handel en horeca met 24 procent hekkensluiter.

 

Uit het onderzoek blijkt verder dat het merendeel van de organisaties het belangrijk vindt dat de leverancier van de file-sharing-dienst daarnaast een breder dienstenportfolio op het gebied van IT-infrastructuur aanbiedt en kennis heeft van de infrastructuur achter de file-sharing-dienst.

 

“Meer dan negentig procent van de ondervraagde organisaties ziet inmiddels de toegevoegde waarde in van een leverancier met kennis van de infrastructuur achter de file-sharing-diensten”, zegt Lucas den Os, Managing Director Proact Netherlands. “Doordat Proact niet alleen de file-sharing-oplossing Probox levert, maar ook datacenteroplossingen en managed cloud-diensten, heeft het bedrijf de kennis en vaardigheden in huis om met Probox een volwaardige, betrouwbare en veilige file-sharing-dienst te bieden. Daarnaast maakt Probox gebruik van de Flexpod-referentiearchitectuur die we bovendien ook als professional services- en supportoplossing leveren aan onze klanten, en waarop we inmiddels meer dan 30 petabyte aan klantdata onder beheer hebben.” 


Het file-sharing-onderzoek van Proact is uitgevoerd in juni en juli 2013 door marktonderzoeksbureau Keala. Het bureau onderzocht het gebruik, de opvattingen en de verwachtingen van file-sharing door organisaties. Er zijn vierhonderd IT-medewerkers van alle niveaus geïnterviewd bij organisaties in de Nederlandse markt met een ondergrens van honderd werknemers.

###

Over Proact
Proact is Europa’s grootste onafhankelijke storagegeoriënteerde datacenterinfrastructuur-integrator en cloud-enabler. Als onafhankelijke integrator levert Proact storagesystemen, -support en -consultancy, en is zij tevens Europa’s grootste managed cloud-serviceprovider voor storagediensten met meer dan 30 petabyte aan beheerde data. Proact heeft oplossingen en diensten geleverd bij meer dan 3.500 klanten, is vertegenwoordigd in dertien landen en beursgenoteerd.


Voor meer informatie:

 

Proact
Jeroen Hendriks

Marketing Manager Proact Benelux & Spain

Tel.: +31 (0)6 27 87 84 04

E-mail: jeroen.hendriks@proact.nl

www.proact.nl

 

Progress Communications
Inger Hund / Erik Sloots
Tel.: +31 (0)20 363 11 52
E-mail: Proact@progresscommunications.nl
www.persberichtonline.nl