Server & Compute

Converged infrastructures ideale basis voor virtualisatie

U wilt applicaties of servers virtualiseren? Dan zijn storage en een converged infrastructure cruciale factoren. Virtualisatie is mogelijk op diverse gebieden: applicaties, desktops, servers (vps of vds), netwerk en storage. De basisgedachte is het scheiden van virtuele en fysieke resources en de introductie van hardware-onafhankelijkheid. De belangrijkste voordelen van virtualisatie zijn resource-pooling, vereenvoudigd beheer, eliminatie van een hardware lock-in en de mogelijkheid van automation en orchestration van IT-services.

Converged infrastructures zoals EMC VSPEX en NetApp FlexPod bieden hiervoor een ideale basis. U beheert ze met VMware vCloud, Cisco UCS Director (Cloupia) of Microsoft System Center Operations Manager. Deze tools voorzien in de automation en orchestration die van uw private cloud een succes maken.

De voordelen

 • Vereenvoudigd beheer

  Vereenvoudigd beheer

  U kunt bij Proact een gevirtualiseerde server- of desktopomgeving als dienst afnemen, gebaseerd op VMWare of Microsoft Hyper-V. Vanuit uw eigen datacenter, of dat van ons, door ons beheerd of door uzelf. U betaalt vanzelfsprekend naar verbruik.

 • Ideale basis voor virtualisatie

  Ideale basis voor virtualisatie

  Welke virtualisatieoplossing u ook kiest: een goede implementatie stelt hoge eisen aan IOPS/performance, redundantie, uitwijk, latency, SPOF-eliminatie, schaalbaarheid en het gebruik van Flash en cache. Dit alles maakt converged infrastructuren bij voorkeur geschikt voor virtuele omgevingen.

 • Besparen op storage capaciteit

  Besparen op storagecapaciteit

  Virtualisatie leent zich door de vaak overlappende karakteristieken van gevirtualiseerde server- of desktop-instances uitstekend voor storageoptimalisatie: deduplicatie, compressie, snapshotting en cloning zorgen voor veel ruimtebesparing.

 • Krachtige prestaties dankzij Flash

  Krachtige prestaties dankzij Flash

  Gevirtualiseerde desktop en -serveromgevingen, zoals vps en vds, zijn kwetsbaar voor calamiteiten. Technieken als Netapp Clustered ONTAP, Snapmirror, Metroclustering en EMC VPLEX-clustering, RecoverPoint en CDP bieden u de juiste bescherming.

 • Snellere provisioning

  Snellere provisioning

  Cisco UCS Stateless computing zorgt voor snelle provisioning van virtuele serverprofielen, ook in disaster recovery-scenario’s.

 • Self-service van IT

  Self-service van IT door automation en orchestration

  Converged infrastructuren in combinatie met desktop- en servervirtualisatie leggen de basis voor automation, orchestration en self-service binnen uw IT.

DELIVERING CUSTOMER SUCCESS

Adix Fokker Aerostructures Reinier de Graaf Groep