A. Schulman

A. Schulman reduceert serverpark met tachtig procent. Proact implementeert FlexPod en Back-up as a Service

A. Schulman stroomlijnt zijn Europese activiteiten, met een centraal beheerde, uniforme ICT-omgeving alsfundament. Proact implementeerde bij A. Schulman het FlexPod-platform. Dat liet het bedrijf toe zijn serverparkmet tachtig procent te reduceren. Bovendien biedt de oplossing A. Schulman een platform waarmee het bedrijfsneller de behoeften van de business kan afdekken.

A. Schulman is een toonaangevende internationale producenten leverancier van kunststofgrondstoffen. De halffabricaten van het bedrijf dienen als grondstoffen voor een brede waaier van producten: van componenten voor industrieen automotive over producten voor de bouwsector, folieen verpakkingsmateriaal, tot toepassingen in de medischesector, telecom, speelgoed, enzovoort.

Het hoofdkwartier van A. Schulman bevindt zich in de Amerikaanse staat Ohio. Het bedrijf is genoteerd op de Nasdaq en telt ongeveer 3000 medewerkers. Wereldwijd heeft A. Schulman dertig vestigingen voor productie en ondersteunende diensten. In ons land zijn er productievestigingen in Bornemen Opglabbeek, naast een algemeen kantoor in Londerzeel.

Om zijn activiteiten beter op de behoeften van de Europese klanten af te stemmen, besliste A. Schulman zich anders te organiseren. “We stappen over van een Europese landenorganisatie naar een geïntegreerd Europees geheel”, zegt Wim Nagels, ICT-directeur EMEA bij A. Schulman. “En als de business één geheel vormt, dan moet ook ICT daarin meestappen.” Doorheen de jaren hadden de diverse Europese landen hun eigen ICT-beleid gevoerd, met eigen infrastructuur, eigen systemen en eigen software.

Meer lezen?

Download de PDF