Ziekenhuis Rivierenland

Proact implementeert nieuwe serveromgeving in Ziekenhuis Rivierenland

Het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel heeft een nieuw UCS-platform van Cisco aangeschaft. Proact zorgde voor de implementatie. Het ziekenhuis beschikt nu over een systeem dat een factor vier sneller is dan het oude systeem. Daarnaast is het aantal storingen tot bijna nul gedaald. “Het mooie van samenwerken met Proact is de enorme vrijheid die we kregen tijdens het ontwerpproces.”

Ziekenhuis Rivierenland in Tiel (ZRT) is een streekziekenhuismet 373 bedden en 19 specialismen. Het ziekenhuis speelt een belangrijke rol in de gezondheidszorg in de regio midden-Betuwe. In het ziekenhuis werken ruim 1.500 medewerkers en vrijwilligers. De afdeling ICT heeft 22 fte’s. Zo’n1.000 werkplekken hebben behoefte aan support van de ICT-afdeling. Alle applicaties, draaiden op 64 fysieke rack- en blade-servers.

Jacco Juist, Hoofd ICT bij het ZRT: “Het ziekenhuisis een volcontinu bedrijf, waar bereik en stabiliteit van het netwerk en de applicaties cruciaal zijn. Het netwerk mag nooit uitvallen, want dan is bijvoorbeeld het apotheeksysteem onbereikbaar en weten verpleegkundigen niet welke medicatie ze moeten geven. Daarnaast draaien het ziekenhuisinformatiesysteem en het Elektronisch Patiënten Dossier ook op de servers. Het netwerk is onmisbaar om de patiëntveiligheid te waarborgen. Het gaat om een bedrijfskritisch systeem, dat redundant is uitgevoerd. Als er een incident is in het datacenter, moet het ziekenhuis binnen vijf tot tien minuten weer operationeel zijn. Het streven is uiteraard dat de infrastructuur helemaal niet down gaat, tegen acceptabele kosten.”

Uit support

Peter Westra, systeemarchitect bij het ZRT: “De servers waren verouderd, liepen uit support en gaven veel fouten. Dit gaf storingen op de werkvloer en er waren vaak achterstanden in het wegwerken van tickets. Als een fysieke server kapot gaat, moet je soms een heel nieuw moederbord installeren. Dat kost enorm veel tijd, terwijl de data en applicaties op de server onbereikbaar zijn.

”Het ZRT wilde een beheer- en onderhoudsvriendelijk systeem met een vereenvoudigde architectuur. Peter Westra kende de Unified Computing en Servers-oplossing (UCS) van Cisco al en nam zijn collega’s mee naar een door Proact speciaal voor Rivierenland georganiseerde CISCO UCS-workshop. Westra: “UCS van Cisco is een oplossing die een zeer hoge uptime van de omgeving garandeert, wat zeker voor een ziekenhuis erg belangrijk is. Dit maakte voor iedereen de keuze gemakkelijk. We wisten welk systeem we wilden, daarna hebben we er een leverancier en ICT-dienstverlener bij gezocht. Daar kwam Proact als beste uit.”

“We zijn blij dat we de bewezen technologie van Cisco hebben geselecteerd in combinatie met een partner die deze technologie als geen ander kent”.

Meer lezen? Vul uw gegevens in en lees direct de case study.